Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 25.03.2010

SUPERSANKARI PUSKA

Kautta koko historian maailmassa on ollut myyttisiä sankareita, joilla on ollut yli-inhimillisiä kykyjä. Näitä on ollut antiikin ajan Herkules, Natsi-Saksan Horst (Die Fahne Hoch) Wessel, Stalinin ajan työnsankari Stahanov, Pohjois-Korean Kim (hole in one) Jong-il, Suomen Kekkonen, naissankari ja Neuvostoliiton kukistaja, Matti Nykänen ja Elmo. Nyt Suomi on saanut uuden supersankarin, josta Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina Puska vastaan Pepsi.

www.hs.fi

Kun luki jutun niin tuli mieleen Valko-Venäjä tai P-Korea sillä harvoin näkee niin kritiikitöntä juttua enää missään mediassa. Lehden mukaan Puska yksin olisi saanut suuren virvoitusjuomayhtiön luopumaan sokerista juomissaan. Vähänkin taustoja tunteva ymmärtää, että kyseessä on selvä vale. Kun vain harva lukee ulkomaisia uutisia, täytynee selvittää hieman asian taustoja.

Näin aluksi voikin kysyä, muistaako kukaan Puskan maininneen mitään sokerin vaarallisuudesta. Koko toimikautensa ajan hän on paasannut margariinin puolesta. Kun on yritetty tuoda esille sokerin osuutta lasten ja yleensä kaikkien muidenkin ylipainon ja diabeteksen syynä, ajatus on aina tyrmätty Puskan taholta. Puskan mukaan lasten ja aikuisten ylipainon syy on rasva. Piste ja pulinat pois. Sokeri on ollut tabu, jota mediakin on kunnioittanut. Diabeteksen syy on rasva ja proteiini. Ei koskaan sokeri. Media ei ole kysynyt miksi, vaikka Kuopion yliopiston rehtori ja diabetesasioiden takapiru, professori M. Uusitupa on sokeritehdas Daniscon palkkalistoilla ja jakaa apurahoja tutkimuksiin, jotka tähtäävät löytämään sokerin terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Tässä mielessä diabetesasiat tässä maassa muistuttavat kovasti taannoisia tupakkateollisuuden manipulaatioita, joissa oli mukana lausunnonantajina professoreita kunnon korvausta vastaan.

Jos sitten mennään Pepsin ja Coca Colan todellisuuteen. Jo pitkään Yhdysvalloissa on tiedetty virvoitusjuomien haitat, ja vanhemmat ovat aktivoituneet asiassa. Kouluista on poistettu automaatteja tiheään tahtiin kansalaisten toimesta ilman herrojen sekaantumista asiaan.

jama.ama-assn.org

Tiedetään, että virvoitusjuomapullollinen päivässä lisää lasten lihavuusriskiä 60 %

www.thelancet.com

www.myonlinewellness.com

Samaten tiedetään, että pullo päivässä lisää diabetesriskiä 85 %

www.usatoday.com

Nämä ovat asioita, jotka suomalaisten sankariprofessoreiden mukaan ei ole totta. Suomessa sokeri on terveysruokaa, rasva ja proteiinit eivät. Maapallokin on litteä suomalaisen professorin mielestä.

Mutta palataan supersankari Puskaan. US-Todayn mukaan ex-presidentti Clinton neuvotteli sopimuksen virvoitusjuomayhtiöiden kanssa. Puskasta ei puhuta mitään.

www.usatoday.com

Joten voi kysyä mistä Helsingin Sanomat sai juttunsa. Eikö ole aikaa tarkistaa niiden myyttien taustoja mitä medialle syötetään? Netin aikana siihen ei mene kuin muutama minuutti.

Todellisuudessa kyseessä on raaka bisness. Virvoitusjuomien haittojen tultua yleiseen tietoisuuteen niiden myynti romahti Yhdysvalloissa

www.nytimes.com

Kun on tultua käytyä useampaan otteeseen Yhdysvalloissa, muutoksen on nähnyt omin silmin. Vesi on korvannut sokerijuomat. Tämähän on sietämätöntä jättiyhtiöiden silmissä ja jotain piti tehdä. Keksittiin hattutemppu mikä oli nostanut Puskan maineeseen. Hän on vastuussa siitä, että Suomessa voista tehtiin myrkkyä ja keinorasvasta terveysruokaa. Nyt juomayhtiöt pyrkivät samaan. Luonnon sokeri korvataan aspartaamilla, aineella mitä Suomen diabetesliitto erityisesti rakastaa. Jälleen luonnon aine (sokeri) julistetaan myrkyksi ja laboratoriossa kehitetty yhdiste (aspartaami)terveystuotteeksi

Aspartaami oli pitkään FDA:n pannassa USA:ssa kunnes Rumsfeltistä tuli ministeri. Se sama mies joka pommitti Irakin hajalle. Hänen ansiostaan aspartaamista tuli terveysruokaa, hän kun sattuu olemaan aineen tuottaman yhtiön johtokunnassa. Kaikille päättäjille on yhteistä se että yhtiöiden edut ajavat kaiken muun edelle. Tavallinen ihminen kelpaa vain tykinruuaksi.

Jotta aihe ei olisi liian yksinkertainen niin on todettu, että laihistuotteet lihottavat!

www.eurekalert.org

Edellinen Seuraava