Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.08.2011

SUURI KUSETUS

"Tout est bien aujourd’hui, c’est notre illusion." "Tänään kaikki on hyvin, se on meidän illuusiomme."

– Voltaire–

Rupert Murdoch hävisi otsikoista kuin P. Saharaan ikään kuin koko ukkoa ei olisi ollutkaan. Kukapa muistaa enää, minkälaisen urkinta- ja manipulaatiokoneiston äijä oli saanut kasattua. Britannian pääministeriä myöten kaikki olivat rähmällään Rupertin edessä, sillä hän määräsi, kuka saa jatkaa virassaan ja kuka ei. Rupertin myötä romuttui viimeisetkin uskonrippeet länsimaiden vapaasta lehdistöstä politiikan vallan vastapainona. Itse asiassahan media pyörittää hallituksia ja muokkaa ihmisten mielet milloin millekin asialle. Rupertin tapaiset mediat ovat suurin ja tehokkain kusetuskoneisto, jolla ihmiset saadaan sotien ja kaiken muun typeryyden taakse.

Omahyväisyyden valtakunta Suomessa myhäillään, ettei meillä tuollaista ole, vaan tuollainen tapahtuu aina muualla. Valitettavasti meillä vaikuttaa samanlainen koneisto ja manipulaatio. Hesari on suomalainen versio Murdochista, joka on levittänyt kanavansa joka paikkaan. Hesari on valtakunta valtakunnassa. Se on liian suuri Suomeen, kuten Nokia.

Hesari ei ole perinteinen sanomalehti journalistisessa mielessä, vaan se on todellakin versio menneen ajan Pravdasta, jonka tehtävänä on ylläpitää tiettyä maailmankatsomusta. Se ei koskaan kyseenalaista dogmeja, joiden taakse se on linnoittautunut. Aito journalismi kysyy, kun taas Hesari kertoo, miten asiat ovat. Pääkirjoitussivulla viisaat sedät ja tädit kertovat tyhmille, miten maailma makaa, ikään kuin lehtitalon uumenissa pesisi koko maailmankaikkeuden viisaus.

Meitä hallitaan sanoilla, jotka tuntuvat hienoilta, mutta todellisuudessa eivät tarkoita mitään. Valehtelu kätkeytyy näiden sanojen taakse. Tyhjät sanat ovat käteviä, sillä tarpeeksi toistettuina niistä tulee totuuksia. Sanat on prostituoitu, mutta sehän ei ole uutta.

Hesarin dogmeja ovat seinään naulatut totuudet sellaisista asioista kuten WTC, H1N1, Irak, Afganistan, Kreikan tukipaketti, SDP, terveellinen ruokavalio, ilmastomuutos, hiilijalanjälki, lihansyönnin epäeettisyys, veganismi, vihreä ajattelu jne.

Viimeisin esimerkki on Libya. Hesarin mukaan Kansa kukisti diktaattorin, ja vapauden aika koittaa. Todellisuus on valitettavasti toisenlainen. Koko rähinä on ollut tiedustelupalveluiden tuote. Ei Gaddaffi ollut verinen diktaattori. Samanlaisia kylähulluja löytyy Arkadianmäeltä. Gaddafi jakoi rahaa kansalle jopa niin, etteivät kansalaiset viitsineet tehdä töitä. Kukapa sellaisista olosuhteista viitsisi lähteä sotimaan. Voi siten kysyä, että mistä nuo "vapaustaistelijat" on oikein rahdattu. Ehkä sitten, kun homma on hoidettu, heistä tehdään terroristeja, kuten aikoinaan Afganistanissa tapahtui. Ja Gaddafi katoaa. Sitten häntä haetaan sopivasta maasta, jota voi pommittaa.

www.ibtimes.com

Hesarin ajamilla asioilla on yksi yhteinen piirre: Tavallinen ihminen, kuluttaja on tietämätön tollo, joka elintavoillaan tuhoaa maailman, ja me Sanomien viisauden etujoukko tiedämme kaiken.

Ilmastomuutos on hyvä esimerkki termistä, joka voi tarkoittaa mitä tahansa. Se on todellinen pseudotieteellisen sanailun mestarinäyte, joka on peräisin mainostoimistojen ideariihistä. Kun ilmaston lämpeneminen osoitettiin huijaukseksi ja lämpenemisen osoittamiseksi ei löytynyt kuin manipuloitua faktaa, niin täytyi kehittää termi, joka selittää kaiken, ja josta ei saa kunnon otetta, kuten ei niljakkaasta hyytelöstäkään. Termi on nerokas, sillä vaikka satoi tai paistoi, ilmastonmuutos selittää kaiken.

Viimeksi NASA on upottanut koko nykyisen ilmastohömpän. Hesarille sekään ei riitä.

news.yahoo.com

Jääkarhututkimuksia tehnyt veijari sai kenkää valehdeltuaan jääkarhujen todellisesta tilanteesta. Hesari ei ole kuullutkaan asiasta.

blogs.telegraph.co.uk

Hesari ajaa johdonmukaisesti linjaa, joka johtaa totalitarismiin, missä vain eliitti on oikeassa. Mainosmiehiltä on päässyt lipsahdus tehdessään Audin mainosta. Ehkä tekijänä on sama toimisto, joka kehitti sanan ilmastomuutos.

www.youtube.com

Tsekinmaan presidentti Vaclav Klaus, tuo samettivallankumouksen veteraani, on todella huolissaan ilmastohörhöjen todellisista motivaatioista. Klausin mukaan edessä on kommunismin kaltainen totalitarismi.

www.heraldsun.com.au

Tietääköhän Hesarin toimitus edes, kuka on Vaclav Klaus, sillä en ole nähnyt Hesarin kommentoineen uutista.

Kiinalaiset ottavat iisisti. Heillä on aikaa ottaa koko homma haltuun lännen upottaessa itsensä hulluuden suohon. Vaikka sataa kuin saavista, se ei kiinalaisia haittaa. Siitä huolimatta voi juhlia. Ilmastomuutos on kiinalaisille vain merkki lännen degeneraatiosta.

Hesarin päätoimittaja Mikael Pentikäinen ravaa jatkuvasti Bilderbergin kokouksissa, missä myös Kataisella on tapana käydä. Jorma Ollilla on tietysti vakikamaa noissa kokouksissa. Mutta mistä herrat puhuvat, siitä ei tietystikään Hesari kerro, vaikka maassa pitäisi vallita avoimuus. On erikoista, että päätoimittaja kuuluu tuohon porukkaan, kun aidon journalistin kuulusi kysellä, mitä nuo tyypit oikein puuhaavat. Listaa lukiessa kiinnittyy huomio moniin sosiaalisen median edustajiin, kuten Facebook ja Linked. Näin hyväuskoisia ihmisiä ohjataan, kun hölmöt jakavat avoimesti tietonsa isoveljen luettavaksi.

bilderberg2011.com

Lääketiedekin on siirtynyt täsmällisestä tieteellisestä ilmaisuista sanoihin, jotka yrittävät kuvata jotain, jolla ei ole täsmällistä muotoa, mutta nimen antamisen jälkeen siitä tulee todellisuutta. Fibromyalgia on yksi esimerkki pseudotieteestä. Kun saa diagnoosin fibromyalgia, niin se sulkee sitten lääkärin ajatteluprosessin. Potilaalla ei ole muuta, vaan tuo vaivainen fibromyalgia, vaikka kipujen syynä voisi olla lukematon määrä muita tekijöitä. Toinen piirre näille epämääräisyyksille on niiden hoito. Se on aina lääkkeellinen. Tässä suhteessa lääketeollisuus tuo armon ahdistuneelle lääkärille. Jos kerran fibromyalgiaan on kehitetty lääke, sen on pakko olla totta, ja niin alkaa toivoton lääkkeellinen hoitokierre. Potilaskin on tyytyväinen, kun epämääräisyyksille on löytynyt nimi ja hänetkin hyväksytään nimen kautta kärsivien ihmisten piiriin.

Psykiatria on sana, joka herättää ristiriitaisia tunteita monessa. Mutta, mitä on mielen sairaus? Ongelma on siinä, ettei psykiatria perustu mihinkään konkreettiseen todellisuuteen ja psykiatrialta puuttuu objektiiviset näytöt väitteittensä tueksi. Mielen sairautta ei voi todeta laboratoriotutkimuksin, kudosnäyttein tai edes ruumiinavauksissa, ellei sitten ole kyseessä harvinainen elimellinen aivosairaus. Koko psykiatria lepää siten hetteisellä pohjalla, ja kuitenkin tällä alalla, joka perustuu ainoastaan subjektiivisiin havaintoihin, on hyvin suuri valta maassamme. Puheet serotoniinista on totaalista hölynpölyä, sillä ei ole olemassa mitään objektiivista menetelmää mitata aivojen serotoniinipitoisuuksia elävältä potilaalta. Puheet serotoniinista on lääketieteen kusetusta, jolla vain perustellaan lääkkeiden myyntiä.

Hiljattain vapautettiin murhaaja, joka teon tehdessään oli psykiatrien mielestä mielisairas. Oikeudenkäynnin yhteydessä kuitenkin todettiin, että mies oli toipunut, joten oikeus ei voinut määrätä miestä hoitoon, eikä myöskään vankilaan, sillä teon tehdessään hän oli syyntakeeton. Niin kaveri vapautettiin. Psykiatrit ovat velhoja tietäen totuuden teon tekijästä, vaikka eivät itse olleet paikalla. Siinä mielessä erikoinen tiede, kun yleensä päätelmiä tehdään objektiivisten havaintojen perusteella. Psykiatriassa riittää vain psykiatrin mielipide. Tapaus on hyvä esimerkki ja tyypillinen nykyajalle, jossa päätökset perustuvat enenevässä määrin pseudotieteeseen.

Samaa temppua yrittää nykyinen hallituskin. SDP:n ideanikkarit keksivät ilmastomuutos -sanan veroisen termin – Kreikan vakuudet. Pelokkaat äänestäjät uskoivat, ja SDP nousi suosta. Mutta nyt tapahtui virhe. Kotimaan politiikassa moinen on arkipäivää, mutta ei enää kansainvälisellä tasolla, etenkin kun maailman talous on äärimmäinen kriittisessä tilassa. Pienikin poikkeama voi syöstä koko järjestelmän kaaokseen, ja siitä kärsii koko kansa.

Saksa on tärkein kauppakumppanimme ja Saksa muistaa. Päättäjien muisti on lyhyt, mutta on hyvä palauttaa mieliin, miten Nokian myynti romahti Saksassa öykkäröinnin seurauksena. Myynti ei ole edelleenkään toipunut siitä. Eikö olisi ollut viisaampaa kysyä Berliinin käsitystä asiasta ennen suunsoittoa?

Kokoomuskin on mennyt samaan mukaan. Katainenkin selittää, että voimme vetäytyä koko touhusta, mikä on lapsellinen väite. Miten Suomi voi sanoutua irti sopimuksista, joihin on sitoutunut jo aikoja sitten? Todellisuudessa Soini pyörittää koko sirkusta ja nauraa höröttää. Niin heikko on poliittinen taso Suomessa, että koko systeemi romahti yhden populistin heittojen takia.

Hallitus petti samalla äänestäjät, sillä he saivat äänensä niiltä, jotka haluavat jatkaa EU:ssa. Mielestäni pitäisi ehdottomasti järjestää uudet vaalit, sillä nykyinen hallitus sai mandaattinsa kusettamalla. Kun talous romahtaa ja työttömyys lisääntyy, niin syyllinen on Urpilainen ja SDP. Mutta SDP:n vaalimottohan on "So what" sillä I do not care, sillä ainahan voi elää puoluetuella. Raha kun tulee heille muiden taskuista. Ei ole väliä vaikka Soini voittaisi. Sittenhän nähtäisiin, onko suunsoiton takana jotain todellista, ja miten ihmisille riittäisi duunia.

Urpilaisen kannattaisi perehtyä siihen, miten tämä maailmaa oikein pyörii. Cornellin yliopisto on kartoittanut 40 % maailmantalouden kytkennöistä. Jos ymmärrys ulottuu ainoastaan tupon tasolle, niin meillä ei todellakaan ole toivoa. Olemme osa hyvin monimutkaista verkostoa, halusimme tai emme. Pienikin poikkeama voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin. Tällainen niskojen nakkelu kostautuu aina.

arxiv.org

Mutta tämä ei ole ainoastaan Suomen ongelma. Olen seurannut mielipiteitä muualla maailmassa, ja yleinen käsitys on, että nykyinen kriisi on täysin poliitikkojen syy. He ovat heikkoja ja kykenemättömiä tekemään päätöksiä. Talous tarvitsee selkeitä linjoja, joiden varassa se voi sitten suunnitella tulevaisuutta. Nyt kaikki päätökset tehdään äärimmäisen pakon alaisena ja usein liian myöhään. Meillä on todella kovat ajat edessä. Kun ei osata päättää, rahakaan ei liiku, ja lama on edessä. Suomen lisäksi koko EU:n suurin ongelma on johtajuuden puute. Tarvitsimme henkilöitä, joilla on karismaa ja kykyä innostuttaa ihmisiä työskentelemään yhteisen asian eteen, sillä Eurooppa on todellakin meidän yhteinen asiamme. Kuinka kukaan voi uskoa nykyistä EU:n presidenttiä, joka muistuttaa pelästynyttä kettua, joka ei tiedä miten kana syödään, jonka nimeä ei kukaan muista ja jonka mielipiteistä kenelläkään ei ole mitään käsitystä.

Koko EU luotiin, ettei meidän tarvitsisi enää kokea sotia, kuten I maailmansotaa, joka alkoi aikoinaan Sarajevossa tapahtuneesta yksittäisestä välikohtauksesta ja jonka seurauksista kärsimme edelleen. Kaaos alkaa yleensä pienestä, ja ilmeisesti nämä nykyhallituksen urputtajat eivät ymmärrä, kuinka vaarallisten asioiden kanssa leikkivät. Typeryys on hirvittävä asia. Politiikassa se johtaa aina muiden kärsimykseen.

Onneksi kiinalaiset ovat olemassa. Jo isoäitini aikoinaan kertoi, että pessimisti lukee venäjää ja optimisti kiinaa. Siitä on hyvin kauan, ja kuinka oikeassa hän olikaan. Kiinalaisilla on kärsivällisyyttä odottaa, kun eurooppalainen vetää itsensä vähitellen hirteen oman navan ympärillä pyörivien asioiden takia. SDP:n toimet ovat askel siinä prosessissa, joka muuttaa Euroopan vähitellen maailman ulkomuseoksi, jota sitten Kaukoidän ihmiset tulevat ihmettelemään.

Lopuksi uutinen maailmalta. Ruokavalionkin suhteen meitä on kusetettu. Hollantilaistutkimuksen mukaan teini-iässä koettu nälkä lisää huomattavasti sydäntautia etenkin naisilla 50-vuotiaana: Vähäkaloriset, vähärasvaiset ruuat, VLCD ja muut hömpötykset aiheuttavat sairauksia. Olen sen nähnyt kliinisessä työssä. Se on sitä epigenetiikkaa, mikä on liian monimutkaista Puskalle ja Fogelholmille, jotka eivät ymmärrä potilaista mitään.

eurheartj.oxfordjournals.org

Edellinen Seuraava