Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 30.10.2010

TARINAA SYDÄREISTÄ

Vielä kerran on nostettava hattua Ylen MOT -ohjelman toimittaja Martti Backmanille. Minullekin hän on täysin uutena asiana kyennyt kaivamaan esille niin terveellisiksi ja vaarattomiksi mainostettujen statiinien pimeän puolen. Statiinit aiheuttavat kaiken muun lisäksi haimatulehdusta, johon moni menehtyy. Professoritkaan eivät olleet huomioineet tätä ikävää tosiasiaa, koska se häiritsee heidän ja lääkeyhtiöiden niin auvoista symbioosia. Tarvitaan siis toimittaja, joka opettaa lääkäreille, missä mennään! Niin sokeaksi todellisuudelle on ammattikunta muuttunut.

Itse pidän koko käypähoitoa täysin yksipuolisena, ja kuten nähtiin ohjelmassa, niin syykin on selvä: Suomesta puuttuu puolueeton taho. Vallan ovat ottaneet lääketeollisuuden palkkalistoilla olevat ”asiantuntijat”. Kun selaa käypähoito -suosituksia sydäntautien, diabeteksen, kivun, psykiatrian ja ortopediankin osalta, järkyttyy suositusten yksipuolisuudesta. Lääkkeitä, lääkkeitä, lääkkeitä, sitten leikkauksia, ja sitten taas lääkkeitä. Mitään muita vaihtoehtoja ei esitetä. Se tosin ei ole ihme, tulevathan suositukset professoreilta, joilla ei juuri ole kokemusta käytännön lääkärin-työstä. Täytyy sääliä nuoria lääkäreitä, jos joutuvat yksinomaan nojautumaan moiseen työssään.

Kun itse aloittelin näitä hommia, oli meillä käytössä opas nimeltä Merck manual, joka on kylläkin lääketehtaan toimittama käsikirja, mutta loistava sellainen. Kirjasta saa hyvän yleiskäsityksen, joka on apuna päätöksiä tehdessä, mutta ei todellinen totuus kaikesta. Tai oli ainakin ennen.

Sydäntautiliitto on yhdessä Diabetesliiton kanssa amerikkalaisen yhdistyksen etäpääte tässä maassa. Nuotit tulevat isoltaveljeltä, kuten myös professorien rahat. On todella traagista, että tällainen sakki määrää tässä maassa, miten ihmisiä hoidetaan. He ovat sijoittaneet kaikki kultamunansa yhteen koriin, jonka nimi on statiini. Kolesteroli on pahis, joka täytyy nurjertaa. Mitään muuta ei heidän mieleensä mahdu. Kuitenkin kolesteroli on vain yksi riskitekijä yli kolmestasadasta muusta vastaavasta, ja niitä ei ole huomioitu lainkaan. Kolesteroli ei ole sairauden syy, vaan riskitekijä. Professoreilta on jäänyt huomioimatta tämä yksinkertainen, mutta oleellinen, tosiasia. Tämä yksipuolisuus on rikos kaikkia sydänpotilaista kohtaan. Syy, miksi asiat ovat näin, on yksinkertainen: Raha. Ne muut kolmesataa eivät tuo mellevää elämää professoreille, kuten tuovat statiinit.

Toinen asia, jos puhutaan sairaudesta, on että pitäisi ensiksi määritellä, mistä puhutaan ja mikä on se sydäntauti, johon tarvitaan statiineja. Puhutaanko verisuonten kalkkeumista, sydäninfarktista, äkkikuolemasta vai mistä? Näin vain kolme monista erilaisista sydänsairauksista esimerkkejä mainitakseni. Mihin siis yritetään vaikuttaa, ja miten? On vain luotu paha peikko, jonka nimi on sydäntauti, johon nimeen sisältyy kymmeniä eri sairauksia. Ilmeisesti arvon professoreille ei ole itsellekään selvinnyt, mistä puhuvat.

Tässä muutamia 300:sta riskitekijästä, jotka eivät ole hoidettavissa statiineilla:

Iltasanomat julkaisi aiheesta yhden puolen. Raivo tappaa ja lisää kolminkertaisesti äkkikuoleman riskiä. Tämä on tiedetty kauan, mutta se ei kuulu Sydäntautiliitoin ohjelmaan.

www.iltasanomat.fi

www.ajconline.org

Riittävä D-vitamiini taso vähentää sydäririskiä 33%.

www.webmd.com

Brittikollega on ottanut BMJ:ssä esille lievän hypotyreoosin lisäävän huomattavasti sydäririskiä, asia joka on tiedetty jo 60-luvulla, mutta kun kukaan ei maksa tutkimuksista, niin asia on painunut unholaan. Miten on Sydänliitto ?

www.bmj.com

Kylmä ilma lisää äkkikuoleman riskiä. Asteen lämpötilan aleneminen lisää riskiä 2 %:a eli 10 asteen lämpötilan aleneminen on jo 20 %:n riski jne.

www.msnbc.msn.com

Jos saa kolme orgasmia viikossa, se vähentää äkkikuoleman riskiä 50 %:a Queensin yliopiston 2001 tekemän tutkimuksen mukaan kaiken muun mukavan lisäksi. Seksin teho ylittää moninkertaisesti kaikki pillerit.

www.msnbc.msn.com

Kolesterolihysteria on poikinut bisnestä myös terveyskaupan puolelle. Tämän hetken hittituote on punariisi. Ihmisille on markkinoitu tämä tuote terveellisenä luonnontuotteena, mitä se itse asiassa ei ole.

Kyseessä ei ole punavärinen riisi, vaan riisissä esiintyvä punahome Monascus purpureus. Tämä punaväri on kuulunut vuosisatoja kiinalaisen keittiöön. Sillä on värjätty ruokia, mm. kuuluisaa Pekingin ankkaa (oma suosikkini). Tämä punainen ihmeaine on itse asiassa sama kuin statiini. Sen molekyyli on rakenteeltaan lähellä lovastatiinia, joka on Mevacor-lääkkeen vaikuttava aine. Punariisillä on samat sivuvaikutukset kuin millä tahansa statiinilla.

Yhdysvaltojen armeija tutkii systemaattisesti kaikki myrkyt, joita esiintyy maailmassa. Punariisi kiinnitti tutkijoiden huomion aikoinaan, koska sitä syöneet eläimet kuolivat. Havaittiin, että punariisissä oli aine, joka esti HMG-CoA reduktaasi entsyymin toiminnan. Entsyymi on tärkeä kolesterolin valmistukselle. Tästä sitten bisnesmieleinen tutkija sai ahaa-elämyksen ja siirtyi suuren rahan ääreen. Pieni muutos molekyyliin, niin patentoitava lääke oli valmis. Siitä lähtein olemme eläneet statiinen kurimuksessa. Jos uskoo kolesterolihömppään ja haluaa syödä lääkkeitä, en suosittele punariisiä sillä se aiheuttaa samoja ongelmia kuin statiinilääkkeet, ellei enemmänkin.

Edellinen Seuraava