Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 23.12.2008

TARINOITA DIABETEKSESTA No 7. HYVÄÄ YÖTÄ SUOMI

Täällä maailman pussin perällä mikään ei näytä muuttuvan, vaikka maailmalla tapahtuisi mitä. Asemansa saavuttaneet päällepäsmärit eivät kykene muuttamaan asenteitaan, vaikka aika on ajanut heidän ohitseen ajat sitten. Suomessa luotetaan viranomaisten sanaan, vaikka se sotisi omaa elämänkokemusta ja maalaisjärkeä vastaan.

Diabetesliitto suosittaa leipää, pottua ja insuliinia diabeetikoiden hoitoon vaikka suositus ei perustu mihinkään tutkittuun tietoon. Toiminnan rahoittajien edut ajavat kaiken edelle.

Jos tarkastellaan väitettä, että massiivinen lääkehoito on ainoa tapa estää diabeteksen myöhäiskomplikaatioita, niin uusi NEJM:ssa ( New England Journal of Medicine) julkaistu tutkimus romuttaa koko ajatuksen. Nimenomaan on todettu, ettei lääkehoitolinja estä mitään myöhäissairauksia. Tutkimuksessa todettiin että tehostettu lääkehoito altistaa potilaat jyrkkiin sokeritasapainon vaihteluihin ja sokerishokkiin.

content.nejm.org

Luulisi, että maailman arvostetuimmassa lääketieteellisessä lehdessä julkaistu tutkimus saisi jotain vipinää diabeteksen hoidosta vastaavien aivotoimintaan, mutta ei. Joten hyvää yötä Suomi. Diabetesasiantuntijat ottanevat myös vastuun tuhansista autolla liikkuvista insuliinilla hoidetuista diabeetikoista, jotka ovat aikapommeja muun liikenteen seassa, kun diabetesshokki voi iskeä milloin tahansa. Mitä sitten liikenteestä vastaavat ajattelevat? Eivät mitää. Heidän aikansa kuluu keskinäisessä riitelyssä.

Sitten tuo pottu- ja leipälinja. Toiseksi arvostetuin lehti JAMA julkaisi aiheesta tutkimuksen, jonka sanoma on sama mistä olen kirjoittanut jo pitemmän aikaa. Vilja on huono diabeetikon ruoka, mutta Suomessahan leipä on terveysruokaa. Sitä paitsi leivällä rehutettu diabeetikko tarvitsee paljon lääkkeitä, mikä on taas hyvä diabetesliiton sponsoreiden bisnekselle.

jama.ama-assn.org

Diabeteksen hoito on alkanut tuntua maallikoistakin täysin kreisiltä ja tavalliset lehdetkin ovat alkaneet kirjoitella asiasta. Oheisena New York Timesin artikkeli aiheesta. Koskahan Hesari meillä? Ehkä vasta sitten kun terveydestä vastaavat menneisyyteen pysähtyneet kääkät ovat haudassa.

www.nytimes.com


Blogin aihesanat:
diabetes, Diabetesliitto, insuliini, rehu, tutkimus

Edellinen Seuraava