Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 20.09.2008

TARINOITA DIABETEKSESTA, OSA 3

Ihmiset ovat kyselleet Diabeteksen hoito ruokavaliolla -kirjani referenssien perään. Ne tulevat mutta yllättäen on ilmaantunut teknisiä ongelmia niiden saattamiseksi nettiin sopiviksi. Tarkoituksenani on kokeilla kirjan jäykän referenssilistan sijaan referenssien julkaisemista netissä linkkeineen, jolloin lukijan on helppo päästä suoraan tiedon lähteelle.

Diabetesliittoa lähellä olevat ovat kritisoineet minua siitä, etten ole maininnut mitään sinänsä ansiokkaasta Jaakko Tuomilehdon NEJM:ssa 2001 julkaistusta tutkimuksesta. Mutta, that´s not the point, kuten jenkki sanoisi. Tuomilehto on tutkinut terveitä diabetesriskin omaavia potilaita ja totesi, että vähäinenkin laihdutus ja elämäntapamuutos vähentää sairastumisriskiä diabetekseen oleellisesti. Tätähän ei kukaan kiistä mutta minä olen kirjoittanut diabetekseen sairastuneista ja siitä, että nykyiset Diabetesliiton suositukset (runsaasti hiilihydraatteja ja lääkkeitä) ovat tuhon tie, kuten keväällä lopetettu ACCORD -tutkimus osaltaan osoitti. Liiton suosituksia ei ole koskaan osoitettu millään tutkimuksella oikeiksi. Tuomilehdon tutkimus ei tue millään tavalla nykyisiä suosituksia.

content.nejm.org

Tuomilehdon tutkimuksessa käytetty menetelmä ei kerta kaikkiaan toimi silloin, kun ihmisellä on diabetes ja lääkitys päällä. Ainoa ratkaisu on VHH-dieetti. Kuinka monen on kuoltava turhaan torveilun takia?

Syy siihen, että kirjoitin diabeteskirjan, johtuu saamastani runsaasta potilas-palautteesta. Niiden kaikkien viesti on ollut sama: olen sairastunut II-tyypin diabetekseen, olen noudattanut VHH-dieettiä, olen laihtunut (usein huomattavia määriä), olen päässyt kaikista lääkkeistä ja elämän laatu on muuttunut oleellisesti paremmaksi. Myös I-tyypin diabeetikot ovat voineet vähentää huomattavasti omaa insuliinin käyttöään sekä laihtua sillä nykyinen suositus lihottaa myös heitä. Näitä palautteita on kertynyt runsas 300. Miksi sitten en julkaise niitä, johtuu siitä, etten voi rikkoa intimiteettiä ja toiseksi professoriklaanin mukaan ei ole tiedettä julkaista netin kautta saatuja tietoja sillä tieteen muodot ovat viime vuosisadalta. Mutta lääkärinä tiedän kokemuksesta, että tämä on ainoa oikea tie ja siksi kestän mitä pottuilua tahansa. Tiedän myös, että on tulossa tutkimuksia, jotka saavat pötkön jäätymään monen proffan putkeen. Itse olen vakuuttunut, että II-tyypin diabetes on voitettavissa, kunhan me kliinikot otamme aidon vastuun, emmekä anna kaikenkarvaisten diabetesliittojen määrätä. Hei kollegat, ottakaa takaisin teiltä riistetty johtajuus!

Nykyinen suositus, lääkkeet ja runsaat hiilihydraatit, johtavat vääjäämättä lihomiseen, sillä diabeteslääkkeet metformiinia lukuun ottamatta lihottavat, mikä sitten vuorostaan johtaa insuliinihoitoihin. Lääkkeistä puhutaan kuin elämä ilman niitä olisi mahdotonta. Haittavaikutuksista ei puhuta lainkaan. Insuliinia mainostetaan elämän eliksiirinä tajuamatta, että se on todellinen myrkky, jota tulisi käyttää mahdollisimman vähän. Nykysuositukset ovat johtaneet siihen että sairaaloiden poliklinikoilla parveilee king size-kokoisia I-tyypin diabeetikkonuoria, jotka syövät roskaruokaa ja juovat kokista estottomasti ja piikittävät tiuhaan itseään.

diabetes.webmd.com

content.nejm.org


Blogin aihesanat:
ACCORD, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, diabetes, Diabetesliitto, elämäntapamuutos, haittavaikutus, hiilihydraatti, I-tyypin diabetes, II-tyypin diabetes, insuliini, Jaakko Tuomilehto, johtajuus, laihtuminen, lihominen, myrkky, tutkimus, VHH

Edellinen Seuraava