Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.11.2008

TARINOITA DIABETEKSESTA, OSA 6

Diabetesliitto ja muut instanssit väittävät omaavansa ainoan oikean tiedon diabeteksen hoitamisesta. Kaikki muu, mikä ei tule tuosta tiedon syvästä lähteestä, on humpuukia. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on tuon lähteen mielestä täysin väärä ja vaarallinen hoito, vaikka tähän mennessä saamieni satojen palautteiden perustella vähähiilihydraattisen ruokavalion tulisi olla diabeteksen perushoito. Niin uskomattoman hyviä tuloksia ihmiset ovat saavuttaneet hoitaessaan diabetesta tällä yksinkertaisella menetelmällä. Ehkä tämä ärsyttääkin monia, sillä lääkebisnes tarvitsee sairaita.

Kun puhutaan tutkittuun tietoon perustuvasta lääketieteestä, en tähän mennessä ole löytänyt internetin ja kirjastojen hakukoneista huolimatta yhtään tutkimusta, joka osoittaisi selvästi, että Diabetesliiton ruokasuositukset perustuisivat tutkittuun tietoon. Suositukset ovat pohjimmiltaan teoriaa ja tukevat lääkkeellisiä hoitoja. Mielettömän suuret hiilihydraattisuositukset ovat tarpeen, kun insuliinilla hoidetaan ihmisiä, joilla on ennestään korkeat insuliinitasot.

Tutkittua tietoa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ilmestyy jatkuvasti. Ruotsissa asiaa tutkitaan, mutta Suomessa ollaan hiljaa. Jørgen Vesti Nielsen ja Eva Joensson ovat seuranneet 22 kuukautta diabeetikkoja Blekingen sairaalassa Karlshamnissa. He totesivat vähähiilihydraattisen ruokavalion olevan erinomainen diabeteksen hoitomuoto.

www.nutritionandmetabolism.com

Uppsalan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin samoin, että hiilihydraattien rajoitus 70-90 grammaan vuorokaudessa parantaa oleellisesti I-tyypin diabeetikon sokeritasapainoa, asia josta olen kirjoittanut kirjassani ja joka sai Suomen diabetesliiton hyppimään seinille, kun siellä ei ilmeisesti ymmärretä kirjoitettua tekstiä, se kun poikkeaa omista valmiiksi kirjoitetuista nuoteista.

www.ujms.se

Sitten vielä parista tutkimuksesta, jotka kumoavat iänikuisen jargonin, että lihavuus olisi kaiken syy. Olen yrittänyt sanoa, että lihavuus on yksi metaboolisen syndrooman oire, ei syy. Metaboolinen syndrooma ja diabetes johtuvat väärästä ravinnosta, eivät ylipainosta. Asioita halutaan yksinkertaistaa niputtamalla.

Minnesotassa on todettu, että vähähiilihydraattinen ruokavalio parantaa diabetesta ilman, että painon tarvitsee laskea. Miten konsulit tämän sitten selittävät? Tämä on ilmiö, jonka olen havainnut useamman potilaan kohdalla. Sanottakoon vielä kerran kaikille, että vähähiilihydraattinen dieetti kannattaa, vaikka paino ei putoaisikaan.

www.nutritionandmetabolism.com

Duken yliopistossa on havaittu samaa. Hiilihydraattien rajoitus parantaa veren rasva-arvoja, vaikka paino ei muuttuisi!

www.ajcn.org

Sitten vielä tutkimus, joka kertoo, että vähähiilihydraattista dieettiä noudattavilla ylipainoisilla miehillä kanamunan kolesteroli nostaa hyvää kolesterolia (HDL). Joten siitä vaan munia syömään.

www.nutritionandmetabolism.com

Eläköön Kansanterveyslaitoksen ja Diabetesliiton uskomuslääketiede.


Blogin aihesanat:
diabetes, Diabetesliitto, Eva Joensson, hiilihydraatti, I-tyypin diabetes, insuliini, Jörgen Vesti Nielsen, kolesteroli, lihavuus, metabolinen syndrooma, rasva-arvo, sokeritasapaino, tutkimus, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava