Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 01.09.2010

TEHOA TERVEYDENHOITOON

Kun Eviran mammat ovat sitä mieltä, että glutamaatti on terveysruokaa ja THL pitää flunssapiikkiä elämän piristyksenä, niin miettii, mistä nämä viisaudet tulevat. Kun kaivelee hieman asioiden taustoja, jäljet johtavat sylttytehtaisiin. Perusteet päätöksiin tässä maassa tulevat Yhdysvaltojen lääke- ja ruokateollisuuden piiristä, ja tietysti informaation lisähöysteinä ja taustatukina toimivat sellaiset järjestöt kuin AHA (American Heart Association) ja ADA ( American Diabetes Association), joita sitten rahoittavat edellä mainitut. Suomessa virallisesti hyväksytty tieteellinen tieto tulee näistä lähteistä. Lopulliselle totuudelle on annettu demokratian kasvot. Totuudesta päättää sikäläinen poliittinen komitea. Totuus syntyy usein äänestyksen jälkeen enemmistöpäätöksellä. Komitea tukeutuu päätöstä miettiessään edellä mainittujen piirien lobattuun tietoon. Siten varmistetaan, ettei ristiriitaiset tiedot pääse häiritsemään niitä, jotka demokratian hengessä hakevat sitä todellista totuutta.

Sellaiset totuudet kuin glutamaatti on ok, kolesterolilääke on terveyttä edistävä, kasvisöljyt ovat terveellisiä ja monet sadat muut yksinkertaistetut elämän totuudet tulevat Atlantin tuolta puolen. Suomen valtion virastot toteuttavat ne sitten tässä maassa toimien edellä mainittujen tahojen etäpäätteinä. Kansallista ja itsenäistä ajattelua terveydenhoidon alalla ei tästä maasta löydy. Almuista, joita nuo etäiset piirit lähettelevät tähän suuntaan, tapellaan verisesti. Professorit ovat jo sodassa keskenään kuka saa tutkia mitäkin rokotetta. Raha saa monen järjen sekoamaan.

Minulla on ehdotus, jolla voitaisiin tasapainottaa edes hieman valtion velkataakkaa. Evira ja THL voitaisiin supistaa yhteen virkaan. Viran haltija olisi sekä pääjohtaja että koko virasto. Työvälineeksi pääjohtaja tarvitsisi vain kumileimasimen sillä ohjeet tulevat kuitenkin valtameren takaa. Suomennokseen voisi käyttää googlen konetta. Mahdollisista kielivirheistä ei tarvitse olla huolissaan sillä ohjeet ovat yleensä muutenkin sekavia. Pääjohtajan tarvitsisi vain siunata printterin syytämä valmis teksti käyttämällä kumileimasinta. Allekirjoitusta ei tarvita, pelkkä puumerkki riittäisi.

Uskon että virkaan olisi runsaasti hakijoita, vaikka palkka on pieni sillä kunnia on suuri. Pääjohtajalle annettaisiin tietysti professorin arvonimi ja muutama prenikka. Hän voisi saada myös kestokutsun presidentin linnan kutsuille ja kutsun joka toinen vuosi Savonlinnan oopperajuhlien itse valitsemaansa ensi-iltaan hyvälle paikalle. Jos ooppera tuntuu vaikealta, niin sitten vaihtoehtona olisi Seinäjoen Tangomarkkinat.

Edellinen Seuraava