Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.05.2010

TERVEELLINEN RUOKA VOI OLLA MYÖS EKOLOGISTA

www.hs.fi

Näin, kuin profeetta ikään, toteaa Mikael Fogelholm Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla vappupäivänä 2010. Ilmeisesti Fogelholmista on kasvamassa jättimediayhtiön pääideologi ravinto-, terveys- ja luonnonsuojeluasioissa sillä vain hänen mielipiteensä saavat tilaa yhtiön julkaisuissa. Aikoinaan yritin saada vastinetta tähän omaan Pravdaamme oikoakseni Fogelholmin väitteittä, mutta kirjoitusta ei julkaistu. Tämän jälkeen en ole katsonut vaivan arvoiseksi edes yrittää lähettää vastinetta kyseiseen aviisiin. Onneksi on netti, jonka todellisuus tulee reaaliseksi tuollekin talolle ennen pitkää. Oheisena yksi vastine, jonka Pravda hylkäsi suojellessaan suomalaista nomenklatuuraa. (Nuoremmille tiedoksi, että termi tarkoittaa neuvostoajan nimilistaa. Se, jonka nimi oli listassa, kuului etuoikeutettuihin. Suomessa vastaava on Hyvä veli– järjestelmä. Oli tilanne mikä tahansa, niin samat tyypit hallitsevat. Siksi mikään ei muutu.)

Esimerkkinä yksi hylätty vastine, vaikka minua pieksettiin Fogelholmin lehtiartikkelissa:

1. Huomioita ruokavalion uudistuksesta (pdf)

Alkuvuodesta jysähti sitten puskalaisten harmiksi tieteellinen tieto, etteivät eläinrasvat olekaan vaarallisia. Tutkijat olivat sitä mieltä, että pitäisikin selvittää, mitä nuo aineet, joilla rasvat on korvattu elintarvikkeissa, todella aiheuttavat. Käytännön lääkärinä tiedän sen. Ne aiheuttavat diabetesta, ja siksi meillä on ennennäkemätön diabetesepidemia, mutta tätähän ei haluta nähdä. Pravda tukeutui tässäkin asiassa lemmikkipoikaansa, joka jo osoitti muuttumisen merkkejä, opportunisti kun on. Fogelholm sanoi radikaalin lauseen: ”Eläinrasvojen merkitystä on liioiteltu” mutta samaan hengenvetoon sitten lisäsi, että ihminen tarvitsee 40 % hiilihydraatteja, 30 % proteiinia ja 30 % rasvoja, joista kovia rasvoja vain 10 %. Eli mitätöi edellisen lauseen, kuten aito poliittinen eläin konsanaan. En tiedä, mistä hatusta hän on luvut repinyt. Voi olla, että se on teurassikojen ruokakuppi, Fogelholm kun on maa- ja metsätalouden puolelta valmistunut dosentti. Sikoja lihotetaan viljalla, ja samoin myös leipä lihottaa.

Kysymys ei ole tieteestä sillä ”terveellistä” ruokavaliota ei ole koskaan testattu kriittisesti käytännössä, mikä on tieteen perusedellytys. Siksi nämä ruokavaliosuositukset eivät ole tiedettä.

Tarkastellaanpa Fogelholmin lukuja käytännössä: 2500 kcal:n dieetissä se tarkoittaa, että hiilihydraattien kokonaismäärä on 1000 kcal ja proteiinien sekä rasvojen molempien 750 kcal. Jos 1000 kcal muutetaan hiilihydraattien määräksi grammoina, tekee se 250 g, mikä vastaa noin kiloa perunoita. Tai puolta kiloa leipää. Se on dieetti, joka vääjäämättömästi ajaa kohti diabetesta. Käytännön kokemuksesta tiedetään, että ihminen sietää korkeintaan 150 g hiilihydraattia vuorokaudessa edellyttäen, että on nuori ja fyysisesti aktiivi. Yli sadan hiilihydraattimäärät aiheuttavat tavallisilla tallaajilla ongelmia ennen pitkää.

Hiilihydraattien haitat alkavat olla ilmiselvät lähes jokaiselle tänä päivänä, paitsi puskalaisille. He eivät ole koskaan puhuneet suositustensa haittavaikutuksista. Kun ongelmia ilmenee, niin aina syytetään kansaa. Laiska kansa, ei liiku tarpeeksi. Tämä väite silläkin uhalla, että hiljattain tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaiset liikkuvat eniten koko Euroopassa. Ruokavaliosuositus on pyhä dogmi, ja jos ihmiset eivät tokene, vika on heissä. Tämä puskalaisten pieni piiri on kokenut valaistumisen ihmeen, jota me tavikset emme voi vajaaälyisinä ymmärtää. Ruokavaliosuositus, mikä ihmeen suositus? Se perustuu aikaisempiin suosituksiin. Kuka ne on sitten tehnyt? Samat tyypit, jotka perustelevat suosituksia tutkimuksilla, jotka tehdään samalla tavalla ja toistetaan samaa. He valitsevat tutkimustavan, ettei vain pääse tapahtumaan lipsahduksia. Ennen oli tuhat tutkimusta, nyt Fogelholm puhuu kymmenistä tutkimuksista. Siis homma pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Haluan nähdä edes viisi tutkimusta jotka todistavat Fogelholmin olevan oikeassa. Jos niitä ei ole (kuten niitä ei ole), niin Fogelholm on valehtelija.

Oheinen uutinen tiivistää tämän mielipuolisen ajattelutavan. Fogelholm on kyvytön tekemään havaintoja todellisuudesta. Uutisessa kaveri tiputti reilusti painoa vähentämällä hiilihydraatteja, mutta Fogelhom sen kun vain sössöttää. Hän ei osaa tehdä päätelmiä todellisuudesta vaan elää teorioittensa lumoissa.

yle.fi

Hän valehtelee myös, ettei vhh-dieettiä ole tutkittu. Sitä on tukittu paljon, mutta Fogelholmin suosittelemaa ruokavaliota ei ole tutkittu lainkaan, etenkin sen haittoja ja vaikutuksia.

Ohessa muutamia vhh-tutkimuksia. Jos Fogelholm ei ole niitä lukenut, niin voi kysyä, miksi hän on peräti akatemiassa miettimässä näitä asioita. Viilaako hän siellä kynsiä vai mitä ?

Tutkimuksessa seurattiin 20 vuotta 85.000 naista, ja vhh:sta ei ollut mitään haittaa diabeteksen suhteen, päin vastoin.

www.ajcn.org

Samasta seurannasta todettiin myös, ettei vhh-dieetti aiheuta mitään sydäntautiriskiä.

content.nejm.org

Seuraavassa tutkimuksessa todettiin, että Low Carb on tehokkaampi kuin Fogelholmin Low Fat.

archinte.ama-assn.org

Näitä löytyy, ja jatkuvasti tulee uusia (tiedän mitä on tulossa), jotka mullistavat kaiken.

Mitä meidän sitten tulisi ajatella ”tutkijoista”, jotka valehtelevat. He pilaavat kaikkien todellisten tutkijoiden maineen. Kenkää, jos olisimme avoimilla markkinoilla! Nomeklatuuraa, siihenhän tämä koko touhu perustuu maassa, jossa 11 ministeriä istuu palleillaan hämärämiesten rahoittamina. Sitten on tämä Pravda, joka avaa etusivun suosikkipojalleen ja sensuroi kaikki eriävät mielipiteet.

Fogelholmin mukaan, kun eläinrasvan saantia vähennetään ja samanaikaisesti lisätään kasvirasvan saantia, sairastuminen sydän-tauteihin vähenee. Ei ole osoitettu de facto, että sydäntaudit vähenisivät. Fogelholmin väitteet perustuvat lyhytaikaisiin tutkimuksiin, joissa on todettu joitakin positiivisia muutoksia yksittäisissä biomarkkereissa, joiden merkitys sydäntautien ehkäisyssä in vivo (elävässä elämässä) on taas osoitettu olevan lähinnä toiveajattelua. Framinghamin tutkimus, joka on maailman pisimpään jatkunut ja edelleen käynnissä oleva ravintotutkimus, osoittaa viimeisimpien raporttien mukaan, että ne jotka söivät eniten rasvaa, olivat laihempia ja terveempiä kuin muut. Fogelhom osoittaa tässäkin rajoittuneisuutensa tai sitten tietoisesti tässäkin asiassa valehtelee.

Kasviperäisten rasvojen lisääminen ihmisen ravintoon on tuossa määrin hyvin kyseenalaista sillä ne ovat ilmaantuneet ravintoketjuumme aivan hiljattain. Todisteet kasviperäisten rasvojen haitoista kasvavat vuosi vuodelta, mitä nämä kolesteroliin pakkomielteisesti rakastuneet eivät halua huomioida. Yksipuolisesti pelkkään kolesteroliin tuijottaminen on johtanut koko ravintokeskustelun vääristymiseen täysin perversion tasolle. Ikään kuin ei olisi muuta kuin margariini ja paha kolesteroli. Todellinen ongelma ovat hiilihydraatit, jotka yhdistettyinä kasvirasvoihin ovat tämän hetken varsinainen tuhon cocktail. Käytännössä se tarkoittaa kaikkea sitä paketoitua ruokaa, jota on hyllykaupalla marketeissa.

Low Fat –ruokavalio on iskenyt pahiten nuoriin rasvakammoisiin naisiin, joiden dieetti perustuu pelkästään kevyttuotteisiin. He kärsivät mielenterveysongelmista, ja jojo-laihdutus on heidän arkipäiväänsä. Omakohtaisesti olen hoitanut satakunta nuorta naista pelkällä vhh-dieetillä ja luonnonrasvoilla ( voi, jne) takaisin työelämään. He ovat löytäneet mielentasapainon pelkän ruokavalion avulla. Nuorten naisten masennus on myös uusi epidemia, kiitos puskalaisten.

www.kauppalehti.fi

www.iltalehti.fi

Toinen epidemia on raskausajan diabetes, jota voi ehkäistä tehokkaasti vhh-ruokavaliolla.

www.ess.fi

Eteenkin naisille pasta ja muut vastaavat tuotteet voivat käydä kohtalokkaiksi. Ne aiheuttavat sydäntautia. Hei, herätys puskalaiset! Onko tullut luettua tämä tutkimus? Italialainen ruokako terveellistä, pasta ja pitsa? Tutkimus puhuu karua kieltään. Nuo italian herkut ovat eteenkin naisille sydäntautien keskeisin syy.

archinte.ama-assn.org

Viljat ovat todellinen ongelma. Ne on yhdistetty yli kahteen sataan eri sairauteen aina skitsofreniasta syöpään. Jopa Helsingin Yliopistossa on tehty aikoinaan tutkimus, jossa todetaan viljojen aiheuttavan masennusta. Mutta sitäkään ei ole luettu, mikä ilmenee kun Fogelholm peräänkuuluttaa viljoja ja niiden terveellisyyttä. Sitten 50-luvun keliakia on nelinkertaistunut. Suurin osa jää diagnosoimatta, mutta pahin ongelma on viljaherkkyys, mistä Fogelhom ei ole ilmeisesti edes kuullutkaan. Miksipä olisi. Eihän hän ole nähnyt potilaita. Ei hänen tarvitse sillä hän saa inspiraationsa ja tietonsa jumalilta. Käytännön elämä on ikävää ja likaista. Sitä voi tökkiä korkeintaan kepillä. Oman arvioni mukaan viljat aiheuttavat eriasteisia ongelmia joka toiselle.

Minulla oli tässä taannoin potilaana maanviljelijä. Hänellä on viljatila. Hän surkutteli, mihin asemaan viljelijät on ajettu. Jotta saataisiin maksimaalinen hyöty, kemikaaleja on käytettävä. Kun vilja lähtee tilalta, siinä on vähintään seitsemän erilaista kemikaalia. Se on sitä suomalaista puhdasta viljaa. Voi vain arvailla, kuinka paljon kemikaaleja on muovipussiin pakatussa leivässä. Hän kysyi minulta, tiedänkö miten paljon viljelijä saa tonnista viljaa. Kokonaista 100 €! Sitten hän kysyi, kuinka paljon maksaa tonni leipää. 7.000 € ! Tässä on koko jutun juju. Jotta voidaan kähmiä tuo 6.900 € välistä, niin siihen tarvitaan Fogelholmin tapaisia, jotka mainostavat lopputuotetta terveystavarana. Kiinnostuin itsekin tutkailemaan kaupan hintoja. Huippua olivat ”terveys” murot, 10. 000 € tonni, ja ne on keitetty seoksessa, jossa on paljon transrasvoja kuten kaikissa muissakin muroissa.

Jouduin Fogelholmin kanssa tekemisiin vajaa pari vuotta sitten, kun Diabetesliitto ja Lääkäriliitto yhdessä hyökkäsivät kimppuuni julkaistuani Diabeteksen hoito ruokavaliolla –kirjan. Lääkäriliiton temppu oli aika poikkeuksellinen ja mielenkiintoinen. He masinoivat Fogelholmin arvioimaan kirjani. Erikoista asiassa oli se, että Lääkäriliitto katsoi asialliseksi antaa rehututkijan arvioida lääkärin kliinistä työtä. Vielä erikoisempaa oli, etten saanut julkaista vastinetta.

2. Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Fogelholmin kirja-arvostelu (pdf)

Lähetin protestin liiton päälle Heikki Pälveelle.

3. Lääkärin oikeudesta ilmaista itseään. Kirje Pälveelle. (pdf)

Pälveen vastaus kuulosti yhtä surkealta kuin kitisevä sarana. Pälveestä saa vaikutelman, että hän on vailla munaa kuin pitkäksi venähtänyt pelästynyt äidinpoika, jolta on lirahtanut housuun. Joku oli käskenyt lytätä Heikkilän, ja sitä käskyä Pälve ja diabetesliitto tottelivat. Herrat eivät likaa käsiään. Se annetaan muiden tehtäväksi. Lääkäriliitto on osa nomeklatuuraa täällä ja muualla. Lääkäriliitot ovat yhteiskunnan jarruja numero uno joka maassa. Ne vedättävät yhteiskuntia miten tahtovat. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin erota liitosta. Itse asiassa olin miettinyt sitä jo vuosia. Liitossa on kaksi kerrosta ”ylähuone” ja ”alahuone” Ylähuoneen eliittijoukko määrää missä mennään ja kuka saa minkäkin viran. Niin suut pysyvät tukossa.

HEIKKI PÄLVE -blogi

Palkinnoksi minun lyttäämisestä Fogelholm pääsi sisätöihin akatemiaan, näin ammattislangilla ilmaistuna. Enää ei tarvitse kekkuloida ulkoruokinnassa naistenlehtien palstoilla tai neuvoa ihmisiä laihdutuksen saloihin. Mutta uskollisuutta täytyy jatkuvasti todistella sillä nuo virat ovat määräaikaisia. Tai sitten hän pyrkii politiikkaan. Hänhän oli vihreiden ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Tuossa Pravdan artikkelissa hän paljastaa todellisen ideologiansa, veganismin. Fogelholm on siirtynyt myyttien maailmaan, yli-ihmisten joukkoon, joille tavallisen ihmisen elämä ei eroa muurahaisen elämästä. Hän on seuraava askel Puskan jälkeen Suomen perinteisen maatalouden tuhoamisessa. Ilmastojumalaa palvotaan ihmisten ohi. Kansa kerätään asutuskeskuksiin radan varteen pois haja-asutuksen luontoa tuhoavasta elämäntavasta. Samaa yli-ihmismyyttiä on eletty ennenkin. Natsien Adolf Eichman oli kiltti mies, joka ei tehnyt pahaa kärpäsellekään. Hän oli logistiikkanero, joka vain huolehti, että omat junat kulkivat aikataulun mukaan. Silloin myytyeinä olivat Lebensraum und Deutsches Volk, nyt vihreys, ilmasto ja veganismi. Ehkä joku pian keksii, että ihmisiä on liikaa, ja junat kulkevat jälleen. Kaikki jumalien puolesta.

Edellinen Seuraava