Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 19.01.2010

TERVEISIÄ USA:STA

New Yorkissa kävellessä huomasi, että taloudellinen tilanne on katuindeksin mukaan huonontunut edellisestä vuodesta. Kappaketjuja on hävinnyt ja liikkeitä on suljettu. Kaupoissa myydään huonolaatuista tavaraa ja ravintoloiden ruokakin maistuu pahalta. Keinorasvat on otettu käyttöön hienoimmissakin ravintoloissa. Kaikkialla leikataan kustannuksia.

On odotettavissa pitkä harmaa kausi. Mitään äkillistä muutosta parempaan ei ole näkyvissä. Työttömyysaste on yli 10 % ja nuorisotyöttömyys 15 %. Isot yritykset leikkaavat kuluja, ja väki saa lähteä. Pankit rahoittavat tukirahoilla vain toisiaan tehden näin keinotekoista tulosta, jonka avulla johto voi rahastaa vapaasti veronmaksajien rahoja. Tukirahat eivät ulotu pankkeja pitemmälle.

Kulttuurin muutosta on havaittavissa. Pienet yritykset palkkaavat väkeä. Amerikkalaiset ovat yritteliäitä ja sinnikkäitä. Parasta USA:ssa ovat ihmiset ja ystävät. Harmaudesta huolimatta herja lentää ja saa nauraa todella vapaasti. Ihmiset ovat pääasiallisin syy, miksi aina palaamme New Yorkiin.

Oheisena tiivistelmä amerikkalaisesta ajattelusta näin laman aikana. Suomalaisten olisi syytä omaksua tämä tyyli, jos aiomme selvitä tulevaisuudessa. Tämä koskee ennen kaikkea päättäjiä, jotka vihaavat yrittäjiä. Jos joku pärjää, niin se on todella paha asia. Elämä ja politiikka Suomessa on rakentunut kateuden ympärille. Jos jollakin on enemmän, niin pannaan lisävero. Se on maan kulttuurin mukaan moraalisesti oikein. Kun taas sellainen, joka ei tee mitään ja saa saman kuin se joka yrittää, se on myös maan moraalikoodiston mukaan oikein. Jos tämä ei muutu, ei maalla ole tulevaisuutta.

OPPORTUNITIES ARE ALWAYS AVAILABLE: MAHOLLISUUKSIA LÖYTYY AINA

Vaikka menee yleisesti huonosti, niin monet pärjäävät hyvin, jopa entistä paremmin. Tämä ei tarkoita tukipankkien johtajia, vaan ketä tahansa. Romahtaneiden palvelujen tilalle syntyy aina yrittäjiä ja yrityksiä.


VIISI SÄÄNTÖÄ:

#1 Start Your Own Business/ Aloita oma yritys
Jos haluat taloudellista riippumattomuutta, niin yksinkertaisin ja tehokkain tapa on perustaa oma yritys. Sääntö pätee kaikkialla. Aloita siitä mitä parhaiten osaat. Jokaisella meistä on jokin erityslahja.

#2 Pay Close Attention to What You Think and Say/ Kiinnitä huomio siihen miten ajattelet ja mitä sanot
Yleisesti elämä kulkee siihen suuntaan, mihin huomiokin on kiinnittynyt. Jos jatkuvasti murehtii ja mussuttaa menneitä, ei etene. Mutta tämä ei tarkoita yltiöoptimismia. Yksi oma guruistani sanoi minulle kerran: “Antti, be open minded but not so open that your brains fall down” eli Antti, ole avomielinen, mutta älä niin avoin että aivot tippuvat.

#3 Invest In Yourself/ Investoi itseesi
Älä anna muiden hoidella raha-asioitasi. Käytä rahasi omaan yritykseesi, itseesi ja kouluttautumiseen. Mitä enemmän investoit itseesi, sitä enemmän saat takaisin. Nyt on ohi ajat, jolloin rahoja voi sijoittaa sijoittajien toimesta ja odottaa rikastumista. Rahankin eteen pitää tehdä töitä. Moskovan eläintarhan apina on sijoittanut pörssissä kaikkia asiantuntijoita paremmin viimeisen vuoden aikana! Opetus: apinoiden kanssa ei pärjää.

#4 Understand that Scarcity is a Function of the Mind, so is Abundance/ Ymmärrä että niukkuus on mielentila, kuten runsauskin
Voit itse päättää, millä täytät mielesi. En osaa, pelkään, en onnistu jne On lukuisia tapoja sabotoida paraskin yritys. Positiivisuus heijastuu kaikkialle. Sen sijaan kun muut leikkaavat kuluja ja miettivät miten säästää, ajattele miten tienaisit enemmän. Tee asiat hieman toisella tavalla kuin muut. Etsi oma väyläsi lahjojesi mukaan.


#5 Start Appreciating What You Already Have! / Aloita olemalla kiitollinen siitä mitä sinulla jo on
Yleensä marisemme siitä mitä meillä ei ole ja harvemmin olemme onnellisia siitä mitä meillä on. Lääkärinä olen havainnut monen kohdalla, että kun itsestäänselvyyksinä pidetyt asiat ja henkilöt häviävät, putoaa elämältä pohja. Älä ajattele mitä muilla on, vaan mitä sinulla itselläsi on. Jos toisella on jotain mitä itsekin haluaisit, työskentele sen eteen sen sijaan, että repisit maton toisen alta.

Lopuksi vielä terveisiä Puskalle ja muille THL-laisille: USA:ssa julkaistu laaja tutkimus osoittaa, ettei eläinrasvoilla ja sydäntaudeilla ole mitään yhteyttä keskenään. Mutta Suomessahan on vallalla jokin toinen totuus, joka ei tosin perustu mihinkään tieteellisen tosiasiaan. Muualla sitä kutsuttaisin uskonnoksi.

www.ajcn.org

Edellinen Seuraava