Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 16.07.2008

TERVETTÄ JÄRKEÄ LÄÄKETIETEESEEN VIHDOIN ?

Siitä on kohta 40-vuotta kun tuli istuttua Helsingin yliopiston lastenklinikan luentosalissa kuuntelemassa professorin pitämää esitelmää lasten allergioista. Hän oli niitä klassisen pieteettisen ja kaiken kieltävän linjan ihmisiä, joita ilmaantuu aika ajoin ihmisten kiusaksi politiikan, uskonnon ja tieteen pariin.

Hänen mielestä lasten allergiat on estettävissä jos eliminoidaan allergeenit lapsen ympäristöstä, mikä tarkoittaa täydellistä eristämistä kaikista vieraista proteiineista. Mahdoton ajatus, ainakin meidän opiskelijoiden mielestä. Sillä lapsi tulisi kasvattaa muovikuplassa, jos asian suhteen oltaisiin loogisia. Sillä on mahdotonta välttää muuten kaikkea allergisoivia tekijöitä. Mutta mehän olimme kokemattomia lapsia ja professorit sentään viisaita aikuisia. Epäilevät kysymykset tyrmättiin täysin. Se oli sitä keskustelevaa ajattelemaan innostavaa korkeakouluopiskelua tuohon aikaan.

Nyt sitten kuuluu kummia. On tehty täyskäännös allergian suhteen. Paskaisuus onkin terveyttä, tai ainakin pieni sellainen. Tuon me opiskelijat ymmärsimme aikoja sitten mutta nyt vasta asia on valjennut professoreillekin, joiden teoriat tuntuvat ohittavan todellisen elämän. Sellaista on tämä lääketiede. Ja ne vielä hoitavat ihmisiä.

Lue lisää (www.hs.fi)

Muoviin kääritty superhygienia sairastuttaa. Bakteerikammo johtaa lääke- ja kemikaalikierteeseen. Todellisuudessa ihminen on luonnostaan rakentunut siten, että mikrobit tukevat ja vahvistavat elämää. Monikohan tietää, että suolistobakteerit kattavat elimistön immuniteetista 80% ! Siis bakteerit joiden pitäisi olla pahasta ovatkin elämälle tärkeitä. Tämä on hyvä muistaa aina kun tarjotaan antibiootteja.

Lue lisää (www.ncbi.nlm.nih.gov)

Aikoja sitten luin tutkimuksesta, jossa verrattiin rajantakaisen Karjalan ja Suomen lapsien taipumusta sairastua allergioihin. Karjalassa allergiat ovat tuiki tuntemattomia. Syyksi arveltiin Karjalan lasten käyttämän prosessoimattoman maidon. Maito sisältää terveitä bakteereita, jotka edesauttavat immuunijärjestelmän normaalin kehityksen. Ilman normaalia ärsytystä immuunijärjestelmä ei kehity luonnollisella tavalla ja alkaa toimia itseä vastaan. Meillä taas maito kuoritaan ja kuohitaan elottomaksi litkuksi. Vastapainoksi sanotaan että Karjalassa on kurjempaa. Tosin millä sitäkin mitataan. Maalimassa voisi olla ihan mukavaa ilman että luonnollisuus häviää ja joutuu viettämään loppuelämän lääkkeiden varassa. Nyt ruoka tehdään kaupan ja teollisuuden ehdoilla.

Ehkä pian saamme ostaa brändikakkareita kaupasta immuniteetin vahvistamiseksi. Tämä ei ole naurun asia sillä terveen ihmisen ulostebakteerit saattavat pelastaa potilaan, jonka suolistobakteerit ovat syystä tai toisesta tuhoutuneet.

Hyvää kesää

Lisää (www.youtube.com)


Blogin aihesanat:
allergia, bakteerikammo, hygienia, immuunijärjestelmä, lapsi, maito, proteiini, suolistobakteeri, tutkimus

Edellinen Seuraava