Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.02.2016

TERVEYDENHOITO SAKSASSA JA SUOMESSA

Vaikka Saksa ja Suomi ovat jäseniä EU:ssa ja sijaitsevat saman Itämeren rannalla, ero maiden välillä on huimaava kaikessa, mikä koskee terveydenhoitoa, ruokaa, taloutta ja tavallisen ihmisen arkielämää yleensä. Olen Suomessa kuukausittain viikon hoitamassa potilaitani. Työpäivän jälkeen jää iltaisin aikaa seurata mediaa. On käsittämätöntä, mihin tilaan YLE:n ykkösuutiset ovat vajonneet. Päälähetyksessä vaihdellen pari setää lässyttää tarinaa kuin iltasatua aikuisille kertoen vain mukavia juttuja, jottei kukaan vain suutu. Joka lähetyksen loppuosassa lapset saavat pääosan. Heitä haastatellaan kuin aikuisia. Mutta toisaalta, koko ohjelmahan on lasten teatteria. Uutisten tarkoituksena on luoda illuusio, että kaikki on hallinnassa ja ettei häiritä eliitin rauhaa.

YLE saavutti surkeutensa pohjan ohjelmassa, jossa olivat vastakkain lääkäri Liisa Sulkakoski ja terveyssosiologian professori Markku Myllykangas keskustelemassa homeopatiasta. Tunnen molemmat, mutta en tiedä, mikä Myllykankaaseen on mennyt, sillä hän sekoili kuin ääriuskovainen maallikkosaarnaaja perkeleen nähdessään. Toimittaja oli täysin pihalla eikä hallinnut tilannetta. Liisa on hyvin kokenut kliininen lääkäri, joka käyttää pääsääntöisesti homeopatiaa työssään erinomaisin tuloksin. Tuon kaiken Myllykangas lyttäsi, vaikka ei ole lääkäri. Hän on ilmeisesti huolissaan, että usko lääkkeisiin on murenemassa. Toimittajalta oli jäänyt kotiläksyt tekemättä. Hän ei ollut ottanut selvää, että homeopatia on EU:n hyväksymä virallinen hoito. Homeopatia on hyvin keskeinen hoito Saksassa arkipäivän potilastyössä. Apteekkien hyllyistä puolet täyttää erilaiset luonnon ja homeopaattiset tuotteet. Jopa Amerikassa homeopatia on hyvin suosittua viimeaikaisen tutkimuksen mukaan.

Olemme vaimoni Maaritin kanssa valinneet omalääkärin aivan tästä naapurista. Lääkärimme on pitkä, nelikymppinen vaalea nainen, yleislääketieteen erikoislääkäri, mutta samalla erikoistunut manipulaatiohoitoihin. Uskomatonta, mutta totta! Hän ei käytä kipulääkkeitä, vaan toimii samoin kuin minä. On tullut kiinnitettyä huomiota myös muihin yleislääkäreihin. Heillä monella on yleislääketieteen spesialiteetin lisäksi rinnakkainen pätevyys luonnonlääkityksestä, homeopatiasta, psykosomatiikasta ja kuten meidän lääkärillä, manipulaatiosta. Tässä suhteessa Saksa on paratiisi, sellainen josta olen yrittänyt puhua Suomessa. Lääkäreiden tulisi perehtyä näihin muihin hoitoihin. Lääkärin tulisi ratkaista potilaan kärsimyksiä eikä lihottaa lääketeollisuuden kassaa. Saksassa lääkkeisiin suhtaudutaan hyvin kriittisesti. Toisaalta Hampurissa on huippuklinikat ja täällä on todella satsattu kliiniseen osaamiseen lääkehypeilyn sijaan. Asia on huomattu muuallakin. Hoidollisesta osaamisesta on tullut yksi teollisuuden muoto. Ihmiset tulevat kaikkialta maailmasta tänne hoitoon. Näin sairaalat rahoittavat paljolti toimintansa. Samalla myös yhteiskunta säästää terveydenhoidon kustannuksissa.

Olen vuosien varrella oikonut terveyteen liittyviä uutisia, joita suomalainen media julkaisee. Koska tunnen ravinto- ja terveysasiat läpikotaisin, ei ole kovin vaikeaa tunnistaa, milloin uutisten tarkoituksena on vedättää ihmisiä. Oman näkemykseni mukaan suurin osa uutisista on manipuloituja ja niiden tarkoituksena on johdattaa ihmisiä harhaan. Tietysti tulee miettineeksi, kuinka laaja tämä manipulaatio oikeastaan on ja voimmeko lainkaan uskoa mihinkään, mitä media esittää. Pahin ja suorastaan törkeä uutinen oli Kauppalehdessä. Lehti muutenkin kirjoittaa taloudesta kritiikittömästi, ikään kuin koko toimitus olisi pienessä kokkelihuumassa. Vaikka taloudessa menisi kuinka päin helvettiä, niin Kappalehti se sen kuin jaksaa hehkuttaa bisnestä. Tämä uutinen koski lisäravinteita ja vitamiineja. Lehden mukaan ne ovat vaarallisia. Oikeastaan lehti syyllistyy vakavanlaatuiseen harhautukseen, mutta minkä teet, kun on lääketeollisuuden kaveri. Voi vain arvailla, kuinka paljon lehti harhauttaa kaikessa muussakin, mikä koskee taloutta.

Yhdysvaltojen vuoden 2015 tautitilastot totesivat samaa mitä monena vuotena peräkkäin eli ettei ole raportoitu yhtään kuolemantapausta, joka liittyisi lisäravinteisiin, vitamiineihin, mineraaleihin, aminohappoihin tai yrtteihin. Jos sitten katsoo esimerkiksi vapaasti kaupan olevia, aspiriinin ja vastaavien tulehduskipulääkkeiden kuoleman saldoa, niin arvioiden mukaan se liikkuu 300-2000 ihmisen välillä Suomessa vuosittain. Suuri vaihteluväli johtuu siitä, ettei Suomessa rekisteröidä lääkkeiden haittoja asianmukaisesti. Yhdysvalloissa lääketiede on kolmannella sijalla kuolinsyytilastoissa. Joten eiköhän toimituksen kannattaisi vaihtaa kokkeli vaikkapa kannabikseen, että hypeily laantuisi. Lääketeollisuus on tappanut aidon lääketieteen, missä prosessissa Kauppalehden tapaisilla medioilla on oma osuutensa.

Suuri uutinen kananmunista oli surkuhupaisaa luettavaa. On pitkään tiedetty, että muniin liittyvät viralliset suositukset ovat täyttä roskaa. Yhdysvalloissakin virallinenkin taho on myöntänyt tämän jo aikaa sitten. Median suosikkiasiantuntijoista taistelupari Fogelholm- Schwab Fogelholm puhuu varovaisesti yhdestä munasta päivässä, mutta Schwab tuttuun tyyliinsä tyrmää senkin. Hän varottelee, että munien syönti on vaarallista, jos omaa APO E4-geenin. Asian tekee erikoiseksi se, että Itä-Suomen yliopistossa on julkaistu tutkimus, joka nimenomaan toteaa, ettei munista ole haittaa vaikka olisi APO E4-geeni. Yhtenä tekijänä on Fogelholm, mutta Schwabin nimi puuttuu. Todella kreisiä. Molemmat elävät ja tekevät tutkimuksia ruokateollisuuden rahoituksen turvin. Ehkä Schwab ei ole saanut sallivaa puhelinsoittoa pääkonttorista.

Ruotsalainen lääkäri Peter Rost on ollut lääketeollisuudessa huippuviroissa, mm. lääketehdas Pfizerillä. 2002 Rost huomasi Pfizerin kauppaavan kasvuhormonia epäeettisin perustein vanhenemismuutosten ehkäisemiseksi. Hänet erotettiin, mutta Yhdysvaltojen viranomaisetkin kiinnostuivat asiasta ja määräsivät Pfizerin sakkoihin. Tuon jälkeen Rost on kirjoittanut ja puhunut paljon lääketeollisuuden väärinkäytöksistä ja lahjonnasta. Tilanne on sinänsä erikoinen, että Reaganin hallitus epäsi valtion tuen lääketutkimukselta, koska hänen hallintonsa mukaan lääketeollisuus on kypsä tekemään ja rahoittamaan itse nuo tutkimukset. Niin katosi puolueeton tutkimus maailmankartalta. Kaikki tutkimus, mikä koskee lääkkeitä ja ruokaa, on teollisuuden rahoittamaa. Oheisena video missä Rost tiivistää mistä kaikesta on kysymys. Elämme suuryhtiöiden hallitsemassa maailmassa. Fogelholm ja Schwab ovat nappuloita tuossa koneistossa. Neuvoni on, että älkää uskoko mitään, mikä tulee viralliselta taholta, joka koskee lääkkeitä, ruokaa ja rokotteita.

Olen ihmetellyt tätä munien demonisoitia pitempään. Munathan ovat ehdottomasti ravinteikkain ruoka, minkä luonto tarjoaa. Ehkä yksi syy siihen johtuu koliinista. Koliini on erittäin tärkeä aivojen rakennusaine. Koliinin puute aiheuttaa dementiaa, Alzheimerin tautia ja autonomisen hermoston häiriöitä. Aivosairaudet ovat lääketeollisuuden suuri bisnesalue, jota häiritsemään ei haluta luonnollisia ratkaisuja. Kahdesta kolmeen munankeltuaista päivässä takaa riittävän koliinin saannin. Keltuaisten pitää olla pehmeitä. 13.2 Helsingin Sanomissa oli uutinen dementiasta. Suomessa kuolee dementiaan ja Alzheimerin tautiin 54/10 000 ihmistä, Ruotsissa 32 ja Saksassa 13. Suomessa tilanne dementian suhteen on kauhistuttava. Voikin kysyä, mikä on Fogelholmin ja Schwabin osuus asiassa.

Täällä Hampurissa paras media on NDR, jonka klassinen kanava soi jatkuvasti meillä. Kanava lähettää paljon myös suomalaista musiikkia. Sibelius soi päivittäin, mutta olen bongannut myös Merikannon. NDR on myös TV. Sen uutiset ovat ytimekkäät ja kestävät 15 minuuttia. Lapsia ei haastatella. Heille on omaa ohjelmaa erikseen. Meidän ehdoton suosikkimme on viikoittain esitettävä Ernährungs-Docs. Ohjelmassa kolme lääkäriä hoitaa potilaita pelkällä ravinnolla ilman lääkkeitä. Yksi lääkäreistä on sisätautilääkäri, toinen diabetesspesialisti ja kolmas on reumalääkäri. Potilaita seurataan kuukausia ja tulokset ovat todella hyviä. Heidän hoitokaavionsa on sama kuin minulla, mistä olen joutunut Suomessa vainotuksi ja TV-esiintymiseni torpattiin. Saksassa kaikki se on arkipäivää.

Ilmeisesti Suomi on romuttumassa huimaa vauhtia kaikenlaisten "asiantuntijoiden" toimesta, joiden pohjimmainen motivaatio on oma etu. Perusvirhe terveydenhoidossa on insinöörimäinen ajattelu: kaikki voidaan rationalisoida ja automatisoida. Potilaalta mitataan kolesteroli ja verenpaine ja sitten automaattisesti lääkitys. Jos purputtaa, niin sitten psyykenlääkkeitä. Koskaan ei kysytä, miten potilas voi ja miten menee elämässä. Syy rappioon on joko puolueisiin tai suurteollisuuteen sitoutunut lääketieteen eliitti. Näin on menetetty yksi ellei kaksi lääkärisukupolvea, joista on tehty pelkkiä tahdottomia käypähoitosuositusten toteuttavia automaatteja.

Tämä ajattelu on tunkeutunut politiikkaankin. Insinööri-pääministeri on sählännyt lähes vuoden saamatta mitään aikaa. Valitettavasti algoritmit eivät toimi reaalielämässä, politiikka kun on ihmisten välistä vuorovaikutusta. Yhteiskuntaa voi arvioida pelkästään sen perusteella, miten se kohtelee vanhuksiaan. Siinä suhteessa Suomi on todella kuopassa. Vanhusten tilanne on häpeällistä. Tässä, jos missään, näkyy tämän uuskonservatiivisen talouspolitiikan todelliset kasvot. Kaikki jaetaan kansainvälisille suuryrityksille ja tulokset ovat sitten tällaisia. Sähköjakeluveron myyminen oli idioottimaisin teko vuosiin, mutta kertoo, ettei Suomessa ole enää poliitikkoja sanan varsinaisessa merkityksessä. Kansanedustajuus on vain yksi duuni, mistä päästään aikaisin hyvälle eläkkeelle. Mutta muutostakin toisaalta on tapahtumassa. Olen iloinen kollega, psykiatri, psykoanalyytikko ja Psykoterapia-lehden päätoimittajan artikkelista Ihmeellinen medikalisaatio.

P.S. Juuri tuli tieto, että Amerikan pediatriyhdistys on todennut Gardasil-rokotteen vaaralliseksi. Rokote aiheuttaa munasarjojen toimintahäiriöitä (POF, Premature Ovarian Failure). Rokoteteollisuus on markkinoinut aggressiivisesti rokotetta ilman, että olisi riittävästi selvittänyt rokotteen haittoja. Suomessa lapsia on huijattu ottamaan rokote vanhemmilta salaa. THL:n pääjohtaja on tullut virkaan rokoteteollisuudesta.


Blogin aihesanat:
aivot, Alzheimerin tauti, aminohappo, APO E4-geeni, aspiriini, dementia, ErnäHrungs-Docks, Gardasil-rokote, homeopatia, Ihmeellinen medikalisaatio, kananmuna, kannabis, kansanedustaja, kasvuhormoni, kipulääke, kolesteroli, koliini, kotiläksyt, käypähoito, Liisa Sulkakoski, lisäravinne, manipulaatiohoito, manipulointi, Markku Myllykangas, media, mineraali, omalääkäri, psykosomatiikka, psykoterapia-lehti, psyykenlääke, rokoteteollisuus, terveydenhoito, toimittaja, tulehduskipulääke, vanhus, verenpaine, vitamiini, yrtti

Edellinen Seuraava