Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.03.2014

THL HÄVISI INFORMAATIOSODAN JA MUUTA MERKILLISTÄ

Hiljattain YLE:n toimittaja otti yhteyttä ja kertoi tulleensa kutsutuksi THL:n herrojen pakeille. Nämä ilmaisivat suuren huolensa siitä, että ovat hävinnet informaatiosodan terveysasioissa. En ollut uskoa koko juttua, niin uskomattoman typerältä se kuulosti. Mikä ihmeen informaatiosota? Ilmeisesti tarkoittivat minua, vaikka nimiä ei mainittu, sillä toimittaja otti vain minuun yhteyttä.

Miksi he valittavat, vaikka THL:lla on aina ollut tässä maassa kaikki kanavat auki? He pääsevät milloin tahansa mihin tahansa mediaan, olipa viesti kuinka typerä tahansa. Kaiken lisäksi THL:n apuna ovat lääketeollisuuden valtaamat potilasjärjestöt, lääke- ja ruokateollisuuden megaluokan manipulaatiokoneisto ja jopa netissä hilluvat trollit. THL:lla on väkeä pataljoonan verran. Vastassa heillä on vaimoni lisäksi minä ja yksi työntekijä. Meillä ei ole pääsyä valtamediaan kuin vain siinä tapauksessa, että tarvitaan sylkykuppia tai roskista, jonne kaataa omat ennakkoluulot. Onkohan niin, ettei THL:n viesti yksinkertaisesti enää pure?

THL:n mukaan kysymys on lääkäreiden enemmistön mielipiteestä ikään kuin kysymys olisi jostakin toriäänestyksestä. Heidän mielestä lääkäreiden hiljainen enemmistö kannattaa heidän linjaansa, ja vain vähemmistö vastustaa. Valitettavasti luonnontieteessä ei päde enemmistön totuus, joka yleensä on harhainen ja konservatiivinen. Suuretkin rakennelmat romahtavat, kun jokin uusi tieto ilmaantuu horisonttiin.

Yritin kertoa tästä toimittajalle esimerkkinä Galilei, joka oli eri mieltä kuin koko valtakoneisto. Hänestä on tehty palvottu sankari lähinnä siksi, että on jo kuollut, eikä häiritse nykyisiä rakennelmia. Galilein tiedon murunen oli todellinen vallankumous. Se muutti maailman. Tieto levisi Gutenbergin keksinnön myötä. Painettu kirja mahdollisti tiedon leviämisen. Tieto ei ollut enää vihkiytyneiden yksityisomaisuutta, vaan tieto kuului kaikille.

Missään tapauksessa en pidä itseäni Galilein veroisena. Tässä ravintoasiassa todellinen Galilei on edesmennyt John Yudkin, joka murskattiin ja on nyt otettu uudestaan kaapista, kun viralliset selitykset ovat tulleet tiensä päähän. Yudkin osoitti, että sokerin kulutuksella ja sydänkuolemilla oli selvä yhteys. Hän oli myös aikaansa edellä tässä paleodieetti -asiassakin, kun hän selvitti sokerin kulutusta ja sen vaikutuksia historiallisesta perspektiivistä käsin. Tämä ei sopinut teollisuuden intresseihin, sillä rasvateorian mukaisesti tuotteista poistettiin rasva, joka sitten korvattiin sokerilla. Nämä terveellisiksi luokitellut tuotteet toivat huomattavat voitot ruokateollisuudelle. Luonnollisesta tehtiin sairautta aiheuttavaa, joten ihmiset siirtyvät käyttämään teollisuuden valmistamaa ruokaa. John Ydkin murskattiin armotta. Hänestä tehtiin epähenkilö. Hänen poikansa Michael jatkoi samalla alalla. Oheisena pojan haastattelu. Yudkin muistuttaa Galileita siinäkin suhteessa, että Gutenbergin sijaan meillä on nyt internet, ja tieto leviää aivan toisella nopeudella kuin ennen.

THL on auttamattomasti tipahtanut kelkasta. THL:n olisi vihdoin ymmärrettävä, ettei pelottelu ja keinotekoisuus enää toimi. Ihmiset soveltavat tietoa hyvin joustavasti itsensä suhteen, ovat aikuisia ja kykenevät näkemään valintojensa haitat ja hyödyt. Vartiaisen pelottelu sydänkuolemilla on pöyristyttävä teko virkamieheltä ja selitettävissä vain hänen omien turhautumiensa pohjalta. Omien kanavieni kautta olen ymmärtänyt, että isot pojat ovat päättäneet, että kelkka kääntyy. Sokeri on ongelma, ei rasva. Ilmeisesti monen olisi ostettava uusi takki, ettei entinen repeä, jos sitä joutuu rajusti kääntämään.

Hiljan ilmestynyt brittien tekemä metatutkimus osoittaa selvästi, ettei eläinrasvoista ole vaaraa. Selvennykseksi niille, joille sana "metatutkimus" on vieras, niin kysymyksessä on yhteenveto mahdollisimman monesta aikaisemmin tehdyistä tutkimuksista. Tämä yhteenveto kertoo, että Vartiainen ja hänen klaaninsa on väärässä, joten syökää voita rauhassa. Syytinkiläiseksi siirtynyt Puska toitotti aina systemaattisesti tuhansista tutkimuksista, jotka osoittavat eläinrasvojen vaarallisuuden. Nyt professori Vartiainen, please, esittäkää edes yksi tutkimus, joka osoittaa kiistattomasti, että olette oikeassa. Puhuminen Pohjois-Karjala -tutkimuksesta on ihmisten harhauttamista, sillä koko projekti todettiin kansainvälisessä arvioinnissa täysin limboksi. Miksi siis johtava terveysviranomainen valehtelee kansalaisille? Voi vain kysyä, miksi THL ei ole tehnyt tuota metatutkimusta, mikä vuorostaan herättää kysymyksiä, niin että miksei?

Olemme mielenkiintoisessa tilanteessa. Virallinen dogmi on perustunut tähän yksinkertaiseen kaavaan: A (tyydytetty rasva) > B (korkea kolesteroli) > C (sydäntauti). Kun nyt on osoitettu, ettei A aiheuta C:tä, vaikkakin joissakin tapauksissa voi nostaa B:tä, niin miten kaavion kanssa nyt menetellään? Vartiaisen ajattelu muistuttaa enemmän uskonnollista dogmia kuin tiedettä. Ihmiset ymmärtävät tämän, ja siksi THL:n viesti ei enää pure kuin typeryksiin.

Tämän maan touhut vaikuttavat täysin naurettavilta. Eduskunnan ainoa ongelma on homojen avioliitto, joka on pienen vähemmistön ongelma, kun taas ruoka koskee kaikkia. Eikö joku kansanedustaja voisi kerrankin vaatia, että Vartiainen esittäisi faktat, miksi voin syönti on rikos.

Diabetestutkija Groop esittää, että diabeteksesta tulee normaali tila ajan kanssa. Geenitutkimuksen perusteella yli puolella väestöstä on geeni, joka altistaa diabetekselle. Kerron asiasta lisää huhtikuussa ilmestyvässä uudessa diabeteskirjassani. Sillä välin professori voisi miettiä, miksi koirilla ja kissoilla esiintyy myös epidemian lailla diabetesta. Nehän syövät eläinlääkäreiden suosittelemaa ruokaa. Eikö kansalaisrohkeus riitä kertomaan, ettei nykyinen ravinto sovi suurelle osalle väestöä vai ontuuko logiikka. Koirien geenit eivät kestä viljoja, mutta silti niille syötetään viljoja.

Lopuksi haluan jakaa kanssanne korkealle arvostamani professori Tim Noakesin esitelmän siitä, kuinka epäeettistä ryhmäajattelu on. Se on itse asiassa pelkureiden tapa paeta vastuuta. Suomi on ryhmäajattelun kultamaa. Professori Groopin ja Vartiaisen pitäisi nähdä tämä luento, ellei se sitten järkytä liikaa omia uskomusjärjestelmiä.


Blogin aihesanat:
luonnollinen ruoka, Diabeteksen ruokavaliohoito, diabetes, eläinlääkäri, eläinrasva, ennakkoluulo, epidemia, epäeettinen, Erkki Vartiainen, Galilei, geeni, Gutenbergin keksintö, hiljainen enemmistö, homojen avioliitto, horisontti, informaatiosota, internet, John Yudkin, keinotekoisuus, kirjapaino, kissa, klaani, koira, korkea kolesteroli, lääketeollisuus, manipulaatiokoneisto, media, metatutkimus, paleodieetti, pataljoona, Pekka Puska, pelkuri, peloittelu, Pohjois-Karjala, potilasjärjestö, Puska, rasva, rasvateoria, ruoka, ruokateollisuus, ryhmäajattelu, sokeri, sokerin kulutus, sota, sydän, sydänkuolema, sydäntauti, teollinen ruoka, terveys, terveysviranomainen, THL, tiede, tieto, Tim Noakes, toimittaja, toriäänestys, trolli, tuhat tutkimusta, tutkimus, tyydytetty rasva, uskomusjärjestelmä, vale, vallankumous, Vartiainen, vastuu, vilja, virallinen dogmi, voi, vähemmistö, YLE

Edellinen Seuraava