Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 11.09.2008

TIPPUIKO DIABETESLIITTO VENEESTÄ?

Diabetesliiton riehuessa kuin raivo härkä on syytä muistuttaa, että liitto ei ole mikään valtion laitos vaan yksityinen yritys, jonka tehtävänä on markkinoida erikoisruokia ja lääkkeitä. Diabetesliitto ei ole siten virkamiesten tapaan vastuussa julistamistaan suosituksista. Viime kädessä kaikki voidaan selittää markkinoinniksi vähän samaan tapaan kuin Flooran ja vastaavien tuotteiden mainokset, jotka lupaavat kaikkea mahdollista mutta eivät perustu mihinkään tutkittuun tietoon. Kuka on esimerkiksi kuullut Flooran kliinisistä tutkimuksista? Kuinka monta sydäriä Floora on estänyt ?

Martti W. on eläkkeellä ja asuu nykyisin Espanjassa. Hänellä on II-tyypin diabetes. Hän on jo pitempään ihmetellyt sitä ristiriitaista informaatiota, jolla diabeetikkoja jatkuvasti pommitetaan. Hänestä on tullut vihainen mies ja häntä voisi kutsua diabetesradikaaliksi. Vaihdamme postia aika ajoin. Sain häneltä pari päivää sitten viestin artikkelista, joka oli julkaistu Ruotsin diabetesliiton lehdessä. Artikkeli oli käännös kirjoituksesta joka vuorostaan oli julkaistu 2007 joulukuussa Amerikan vastaavassa lehdessä.

Ron Raab on Yhdysvaltojen diabetesliiton varapuheenjohtaja ja I-tyypin diabeetikko. Hän sairastui lapsena ja on käyttänyt insuliinia siitä lähtien. Artikkelissa hän kertoo, miksi hän noudattaa vähähiilihydraatista ruokavaliota. Hänen päivittäinen hiilihydraattimääränsä on noin 80 g. Gastropareesi on tila, josta monet diabeetikot kärsivät. Taudin aiheuttama autonomisen hermoston vaurio vaikuttaa haitallisesti ruuansulatuskanavan toimintaan. Vatsa ei tyhjene normaalisti, jolloin ruoka liikkuu suolistossa eteenpäin hyvin vaihtelevalla nopeudella. Tästä seuraa, että ruoka imeytyy myös hyvin vaihtelevasti. Se taas aiheuttaa verensokeritasoissa hyvin suuria heittoja. Raab on todennut, että vain vähentämällä hiilihydraatteja voi saavuttaa tasaisen verensokerin. Tämä panee miettimään että, onkohan Suomen diabetesliiton professorit ja dosentit perillä lainkaan tästä ilmiöstä?

www.diabetes.se

Annika Dahlqvist on ruotsalainen kollega, jonka kimppuun sikäläiset ravintoterapeutit kävivät. Olen käsitellyt aihetta aikaisemmissa blogeissani.

blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Tarina jatkuu. Valittajat saivat turpiinsa Socialstyrelsenin tutkittua asian. Ei siinä vielä mitään mutta laitoksen uusi pääjohtaja antoi kenkää kuningaskunnan ravintolautakunnalle todettuaan koko porukan uivan kaulaansa myöten korruption suossa. Koskahan meillä? Oheisena Socialstyrelsenin päätös PDF muodossa.

pagina.se/filer/SocvsDahlqvist.pdf (pdf tiedosto)

Tämä ei ole vielä mitään. Annikan mukaan Socialstyrelsen vaatii nykyisin että jokaisen lääkärin on kerrottava diabetespotilailleen vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta!! On hauska seurata koska Suomessa takit alkavat kääntyä.

Näin naapurissa, mutta Ruotsihan onkin demokratia. Suomi sen sijaan ei ole päässyt vieläkään bysantista eroon. Asialle voidaan nauraa mutta on kuitenkin syytä muistaa, että sairastuneita on yli puoli miljoonaa. Luulen, että Martti W:n viha alkaa levitä muihinkin. Hei kuulkaa, teitä on petetty.


Blogin aihesanat:
1-tyypin diabetes, Annika Dahlqvist, demokratia, diabeetikko, Diabetesliitto, Floora, gastropareesi, II-tyypin diabetes, insuliini, margariini, Ron Raab, Socialstylesen, tutkimus, VHH, vähähiilihydraattinen

Edellinen Seuraava