Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 24.09.2014

TODELLINEN TROLLI

"Politicians are the only people in the world who create problems and then campaign against them."

Ukrainan kriisin yhteydessä on käyty mielenkiintoista informaatiosotaa. Erityistä närkästystä on aiheuttanut Venäjän aktiivinen toiminta netissä. On huhuttu, että Pietarin lähellä olisi trollitehdas. Se on närkästyttänyt tämänkin maan bloggaajia. Tämä pystypäinen idealismi perustuu tietysti naiviin uskoon, että meidän kuten muidenkin länsimaiden media kertoo aina totuuden. Kun itse olen joutunut tässä maassa vuosien ajan melkoisen trollauksen kohteeksi, olen tullut käytännön kautta alan asiantuntijaksi ja siksi voin sanoa, ettei venäläisten toimintaa voi pitää minään trollauksena. He vain yrittävät tuoda esille omaa kantaansa tilanteessa, missä länsimaat ovat kategorisesti tehneet Venäjästä lähes pahan valtakunnan. Onko sitten kysymys informaatiosta tai disinformaatiosta, onkin sitten toinen kysymys. Venäjän informaatio on samanlaista kuin mitä lännen media ylläpiti Irakin massatuhoaseista.

Niin terveysasioissa kuin tässäkin järki on kadonnut tunne-manipulaation seurauksena. Yksinkertaisuus puree. Putin on paha pikku ukko, josta kaikki johtuu. Putin muistuttaa tässä suhteessa myyttiä pahasta LDL-kolesterolista, joka on myös pieni ja paha ja johon pätee vain yksi pilleri. Siihen toiseen tehoaa lennokista ammuttu täsmäohjus. Tällä yksinkertaisella tavalla myydään lääkkeitä, roskaruokaa ja perustellaan sotia. Kun paha on ositettu, kaikki ovat tyytyväisiä. Itse ei tarvitse katsoa peiliin ja miettiä omaa osuuttaan tapahtumiin. Suurvallat toimivat kuin pienet lapset: itkevät ja potkivat, jos eivät saa haluamaansa lelua ja ovat tyytyväisiä, jos silitetään myötäkarvaan ja puhutaan mukavia.

Tarkastellaan tämän konfliktin todellisia motivaatioita kunnon dekkarin tapaan. Tosiasia on, että EU on valumassa taloudelliseen umpioon naiivin politiikkansa takia, kun samaan aikaan jenkit sen kun porskuttavat. Motivaatioiden kautta murhatkin selittyvät, joten on hyvä kysyä, kuka tässä vetää todellisen potin.

Helsingin Sanomat on hyvä esimerkki todellisesta trollauksesta. Siitä kertoo tämä uutinen, jossa asiantuntija lyttää lasten vanhempien huolen lastenruokien liiasta sokerista. Uutinen on klassinen trolli, jollaisia tapaa somessa tuon tuostakin. Parhaimmillaan some toimii kokemuksen ja mielipiteiden jakamisen kenttänä kunnon avoimen kasvokkain tapahtuvan keskustelun tapaan. Kun jokin keskustelu alkaa ottaa tuulta alleen ja ihmiset innostuvat, niin sivustolle ilmaantuu tällainen hesariveijari, joka lyttää kaikki todeten heidät dorkiksi, sillä vain hän tietää totuuden ja tutkimuksen (lääke- ja ruokateollisuuden tekemä) joka osoittaa keskustelijoiden olevan täysin väärässä ja idiootteja, jos uskovat muuta. Näin hän tyrehdyttää keskustelun tappaen orastavan hengen. Trolli ei keskustele, vaan jyrää. Trollin tarkoitus on mitätöidä ihmisten oma kokemus. Siten trolli omassa narsismissaan ajaa suurempien tahojen asiaa. Helsingin Sanomat toimii nettitrollia raaemmin käyttäen väärin valta-asemaansa. Hesarihan on jo pitkään ajanut muiden kuin ihmisten agendoja.

Viimeisimmät blogini ovat käsitellet Hesarin uutisia. Ne ovat oleet suuren innoituksen lähde, niin kaukana reaalimaailmasta ne ovat lääke- ja ruokateollisuuden agendoja ajaessaan. Psychology today -lehdessä hiljattain julkaistu artikkeli toteaa, että asiantuntijoiden mukaan trollit ovat narsisteja, psykopaatteja ja sadisteja, joten nyt sitten tiedämme, mikä on Hesarin henki.

Tässä nimenomaisessa jutussa totuuden torveksi on nostettu Arja Lyytikäinen jonka titteli on MMM, mikä liene tarkoittaa maa- ja metsätalouden maisteria. Lyytikäinen on valtion ravitsemus-neuvottelukunnan pääsihteeri. Hän on saanut palkinnon sydänyhdistykseltä, joka on lääketeollisuuden etäpääte Suomessa. Valtion neuvottelukunta on vanhan rasvattomuuskaartin luomus ja ajaa vain ruokateollisuuden asiaa veronmaksajien varoin. Lyytikäinen tietää, mikä on lapselle parasta: samaa ruokaa penskoille kuin pienille porsaille. Toinen jutun asiantuntija on yksi ruokateollisuuden pääjehuista, Nestlé, joka omistaa nykyisin alkujaan suomalaisen Piltti-sarjan. Sen mielestä Pilttiä pitää makeuttaa, kun se maistuu niin kitkerältä. Tavallaan firma itse kertoo totuuden:

"Piltti-hedelmäsoseita valmistavalta Nestléltä kerrotaan, että hedelmäsokeria lisätään soseisiin maun vuoksi: kuumakäsittelyssä marjojen ja hedelmien maku muuttuu karvaaksi, ja ilman sokeria lapsi helposti vierastaisi sosetta".

Näinhän se on kaiken muunkin roskaruuan suhteen: sokeria jotta maistuu. Mutta, asiaan voi vaikuttaa tekemällä lasten ruuat itse. Marjat eivät maistu kitkeriltä, jos ne valmistaa itse. Lapset syövät niitä mielellään. Kokeilkaa, niin näette. Samalla voitte todeta, mikä on totta tässäkin asiassa. Teollinen prosessointi aiheuttaa ongelman, eivät marjat sinänsä. Neuvoni on, että jos välitätte lapsistanne, niin tehkää kaikki ruoka itse. Siten tiedätte, mitä lapsi saa todellisuudessa, eikä lisäaineista tarvitse olla huolissaan. Kaiken sen, mitä teollisuus kertoo, voi jättää omaan arvoonsa, sillä jos Nestlén jutun lukee ajatuksella, siinä puolustetaan heidän tekemisiään eikä sitä, mikä olisi parasta kuluttajalle.

Vauvanruokien tekeminen on todella helppoa. Ei tarvita kuin kunnon raaka-aineet, höyrystin ja sauvasekoitin. Perusraaka-aineena käytetään vain vihanneksia eikä mitään tärkkelyspitoista (tärkkelys on pakattua sokeria) mössöä ja kalaa, lihaa, voita ja oliiviöljyä. Lisäksi sitten omia, itse poimittuja marjoja. Älkää käyttäkö kaupan pakastemarjoja, sillä kukaan ei tiedä, missä liemissä ne ovat uineet. Ne voivat sisältää jopa hepatiittiviruksia.

Valitettavasti myös neuvolajärjestelmä on korruptoitunut. Siellä jaetaan ruokateollisuuden mainoksia virallisina totuuksina ja papukaijana toistetaan sitä samaa mitä Lyytikäinen. Ne ajat ovat kadonneet, jolloin neuvolajärjestelmä ajoi ihmisten asiaa. Yksi pahimpia valeita, mitä tuo järjestelmä jakaa on, että lapsi tarvitsee hiilihydraatteja kasvaakseen! Ikään kuin lapsi olisi puu, joka rakentuu selluloosasta. Missään tapauksessa ei kannata antaa viljoja ainakaan kolmen ensimmäisen ikävuoden aikana ennen kuin lapsen oma immuniteetti on täysin kehittynyt. Gluteiini on todellinen ongelma, joka paisuu jatkuvasti. Vajaa vuosi sitten julkaistun tutkimuksen mukaan gluteiiniherkkyyden kehittymiseen vaikuttaa viljojen glyfosfaattijäämät (Roundup). Tutkijoiden mukaan juuri glyfosfaatti vaikuttaa haitallisesti immuunijärjestelmään, mistä sitten koko immuunihäiriön rumba alkaa. Tämä selittänee osaltaan, miksi ongelma on niin yleinen ja kasvaa jatkuvasti.

Tämän tiedon jälkeen Hesari varmaankin repii ihokkaansa ja julkaisee koko aukeaman jutun värikuvineen siitä, kuinka terveellisiä glyfosfaatilla maustetut viljat ovat, mukana tietysti Arja Lyytikäinen, joka on julkaissut aiheesta jopa paperin. Sen nimi on arvoituksellisen kysyvä: "Pitääkö leipä lapset tiellä?" Siihen tietysti kaikki kiltit lapset sanovat: Kyllä, täti!

Limboin juttu vuosiin on tämä Ursula Schẃabin haastattelu. Hän on se samainen Ursula, joka uhkasi huostaanotolla kaikkia niitä vanhempia, jotka eivät noudata lastensa kohdalla hänen ruokavaliotaan. Tällaiselle henkilölle Hesari antaa tilaa - ja laajasti. Schwab varoittaa, että lisäravinteet ovat turhia. Tässä hän syyllistyy lääkärintoimen harjoittamiseen antaen neuvoja ihmisille alalta, mikä hänelle ei kuulu.

Aihe on laaja ja sitä on turha jauhaa tässä yhteydessä sen enempää kuin parin esimerkin valossa. On lisääntyvästi ilmaantunut tutkimuksellista näyttöä siitä, että matala D3-vitamiini -taso aiheuttaa ennenaikaisen kuoleman, joko syövän tai sydäntaudin muodossa. Schwabin ajama ruokavalio ei anna riittävästi D-vitamiinia. Vaikka hän itkisi ja polkisi jalkaa, niin rypsiöljy ei sisällä D-vitamiinia eikä koko vähärasvaisesta ruokavaliosta saa kuin murto-osan vitamiinin tarpeesta.

Mitä sitten lapset, joita Schwab ilmeisesti vihaa, kun haluaa riistää heidät vanhemmiltaan. Suomalaisen tutkijan Elina Hyppösen mukaan riittävä D3-taso vauvaiässä (tarkoittaa 2000 IU = 50 mcg) estää tyypin 1 diabeteksen puhkeamisen 80 %:sti. Viralliset suositukset ovat todella hanurista ja keskeisin syy, miksi meillä on tyypin 1 diabetesta eniten maailmassa. Immuniteettihäiriö voi iskeä missä iässä tahansa. LADA-diabetes on kasvava ongelma nuorilla aikuisilla. Kolmekymppiset sairastuvat tyypin 1 diabetekseen, mikä on täysin uusi ilmiö. Schwab siis haluaa, että entinen meno jatkuu ja pysymme maailman listojen kärjessä diabeteksen suhteen. Onhan sekin jotain näin laman aikana, että edes jossakin asiassa ollaan ykkösiä.

Monien muidenkin lisäravinteiden vaikutuksia on alettu tutkia hyvin monella taholla. Circulation -lehdessä julkaistun analyysin mukaan tavalliset antioksidantteina toimivat vitamiinit kuten C- ja E-vitamiini sekä beetakaroteeni estävät infarktin jälkeisiä komplikaatioita ja estävät myös ohitusleikattujen verisuoninen uudelleen tukkeutumista. Nämä ovat vain murto-osa siitä, mitä tiedetään lisäravinteiden todellisista hyödyistä.

Ursula Schwab on professori. Luulisi hänen omaavan kykyä selvittää edes pintapuolisesti, mitä lisäravinteista tiedetään nykyisin. Tässä suhteessa hän ei toimi kuten tutkija, vaan kuten trolli. Suuri raha käyttää hyväkseen näitä pienten yliopistojen ihmisiä, jotka allekirjoittavat sopivia papereita aina tarvittaessa. Kun maailma osoittaa huomiota, niin mennään vaikka pers edellä puuhun. Kaikki johtuu vallasta ja vallankäytöstä. Poliitikot ovat vastuussa siitä, minkälaista terveyspolitiikkaa ja todellisuutta tässä maassa harjoitetaan. Terveydenhoitoa on myyty ulkomaisille suursijoittajille. Jussi Huttunen, Pekka Puska ja tämä nykyinen THL:n pääjohtaja ovat olleet poliittisia valintoja, vaikka maassa olisi ollut käytettävissä todella pätevää porukkaa. Kliinisellä kokemuksella ja tutkitulla tiedolla ei ole ollut merkitystä vaan kaikkea on hallinnut taivaallisen totuuden tapaan kansainvälinen konsensuksen luomat suositukset, jotka ovat kaukana reaalimaailmasta - mutta lähellä Wall Streetiä. Käyttääkseni vanhaa ajatusmallia sanon, että nykyinen terveyden-hoitojärjestelmä on kansan suurin verenimijä ja nykyisen taloudellisen umpikujan keskeisimpiä syitä.

Tämän jutun englanninkielinen mietelause, joka on peräisin amerikkalaiselta journalistilta, tiivistää sen, missä noidankehässä olemme. Poliitikot luovat keinotodellisuuksia ja keino-ongelmia. He luovat illuusion, että he hoitavat asioita, kun todellisuudessa ongelmat kasaantuvat huimaa vauhtia, mutta he eivät joko ymmärrä asioita tai eivät uskalla tehdä päätöksiä. Tämän keinotodellisuuden ylläpitämiseksi systeemi tarvitsee Hesaria ja YLE:n, josta on tullut pelkkä urheilukanava ja jonka uutislähetyksissä lapset ovat saaneet pääosan idealla: Ei syytä huoleen. Maassa kaikki hyvin. Kiittäkäämme Putinia, joka on varastanut huomion ja antanut hetkeksi muuta ajateltavaa.


Blogin aihesanat:
antioksidantti, Arja Lyytikäinen, beetakaroteeni, blogi, C-vitamiin, Circulation –lehti, D3-vitamiini, dekkari, diabetes, disinformaatio, E-vitamiini, Elina Hyppönen, ennenaikainen kuolema, EU, gluteiini, gluteiiniherkkyys, glysfoottijäämä, Helsingin sanomat, hepatiitti, hepatiittivirus, huostaanotto, höyrystin, immuniteetti, immuunihäiriö, infarkti, informaatio, informaatiosota, Jussi Huttunen, kala, kolesteroli, konflikti, korruptio, kriisi, kuolema, LADA-diabetes, lapsi, lastenruoka, LDL-kolesteroli, liha, lisäaine, lisäravinne, lääke, lääketeollisuus, maa- ja metsätalousmaisteri, manipulaatio, marja, massatuhoase, media, narsismi, Nestlé, neuvola, neuvolajärjestelmä, ohitusleikkaus, pakastemarja, Pekka Puska, pilleri, Piltti, poliitikko, Psychology today –lehti, psykopaatti, Putin, raaka-aine, roskaruoka, ruokateollisuus, ruokavalio, rypsiöljy, sadisti, sauvasekoitin, selluloosa, sokeri, some, sota, sydäntauti, sydänyhdistys, syöpä, teollinen prosessointi, terveys, terveyspolitiikka, THL pääjohtaja, trollaus, trolli, trollitehdas, tunne, tutkija, tutkimus, Ukraina, Ursula Schwab, valta, vauva, vauvaikä, Venäjä, verisuoni, veronmaksaja, vihannes, vilja, virus, YLE, yliopisto

Edellinen Seuraava