Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 03.06.2015

TODELLISTA HUUHAATA

Aika ajoin yhteiskunnan ja myös lääke- ja ruokateollisuuden varoilla elävät professorit ja dosentit älähtävät, jos kansalaiset ovat oma-aloitteisia ja jopa saavat apua muusta kuin virallisista suosituksista. Maailma muuttuu, mutta tuo kaarti on jäänyt pahasti jälkeen. Pelko aseman menettämisestä nostaa raivon pintaan.

Markku Myllykangas

Hesarissa Markku Myllykangas Itä-Suomen yliopistosta kertoo kokevansa suoranaista raivoa homeopatiaa, kaukoparannusta yms. kohtaan. Aika erikoista yliopistoihmiseltä. Reaktio on kuin maallikkosaarnaajalla, joka kokee samanlaista ahdistusta nähdessään syntisiä naisia. Miksi Myllykangas ei koe raivoa lääketeollisuuden vedätystä kohtaan, siitä kuinka paljon ihmisiä kuolee turhien lääkkeiden sivuvaikutusten seurauksena. En ole koskaan kuullut, että joku olisi kuollut homeopatian seurauksena. Päinvastoin, sillä näin kliinikkona tapaan harva se päivä ihmisiä, jotka ovat saaneet ratkaisevaa apua homeopatiasta. Ihmiset eivät vain kerro näistä kokemuksista naurunalaiseksi joutumisen pelosta. Olen itsekin käyttänyt homeopatiaa harrastusmielessä hoitaessani koiria erittäin hyvällä menestyksellä. Miten Myllykangas selittää tämän kokemukseni, sillä eläimiä ei kykene kukaan huijaamaan. Homeopatia on terveydenhoidon arkipäivää Saksassa. Ovatko siis saksalaiset täysin seonneet vai miten asiat ovat? Saksassa terveydenhoito toimii oleellisesti paremmin kuin meillä. Saksassa on väestöpohjaan nähden kahdeksan kertaa vähemmän Alzheimerin tautia kuin Suomessa, joka on ylivoimaisesti johtava maa maailmassa tällä alalla. Eikö aika olisi alkaa miettiä asioita aivan uudella tavalla?

Vuosien ajan on tullut seurattua näiden suomalaisten asiantuntijoiden asenteita kaikkea sitä vastaan, mikä ei sovi heidän maailmaansa. Keskustelu ei ole sallittua, sillä he eivät edes kykene siihen. He ovat kaikki yhden totuuden ihmisiä, mikä itse asiassa on tieteen maailmassa hyvin erikoinen asenne. Väistämättä tulee mieleen fundamentalistikristityt, joille painettu sana on suoraan Jumalalta. Siitä ei tule muuttaa pilkkuakaan. Maailmalla puhutaankin uudesta uskonnosta, fundamentalistisesta skientinismista.

Todellista huuhaata ovat esimerkiksi masennuslääkkeet, jotka eivät perusteellisen analyysin mukaan eroa placebosta. Näitä lääke- ja hoitosuosituksia kriittisesti analysoivia tutkimuksia tulee jatkuvalla syötöllä lisää. Professoreiden pallit ovat alkaneet huojua huolestuttavasti. Viimeksi on todettu tehottomiksi osteoporoosilääkkeet. Osteoporoosia pidetään lonkkamurtumien syynä, mikä on todellinen vale. Olen leikannut paljon noita murtumia. Kaikkien potilaiden murtumat olivat syntyneet kaatumisen seurauksena. Muutama murtuma oli syntynyt siksi, että syöpä oli tuhonnut lonkkaluun, mutta lonkat eivät murru itsestään osteoporoosin takia. Kyse on aina vammasta. Murtumat liittyvät ikääntymiseen. Jos yli 65-vuotias kaatuu, niin noin 50 % saa lonkkamurtuman. Näistä 25 % kuolee ensimmäisen vuoden aikana leikkauksesta huolimatta. Ylihoito, liiat lääkkeet, matala verenpaine ja suolan puute ovat keskeisimpiä syitä kaatumiseen. Mutta moni nuorikin voi saada lonkkamurtuman kaaduttuaan. Osteoporoosin nykyhoito on todellista hypeä, missä murtumaa ja sen aiheuttamia kustannuksia on käytetty lääkehoitojen perusteena. Tätä sitten sanotaan lääketieteeksi. Miksi Myllykangas ei puhu tästä medikalisaation aiheuttamasta kohtalokkaasta kierteestä? Osteoporoosilääkkeet eivät estä kaatumisia, mikä on ongelman todellinen syy. Siis miksi näitä lääkkeitä on ylipäänsä päästetty markkinoille? Näitä turhia hoitoja ja lääkkeitä on huomattavan paljon lisää.

Mikael Fogelholm

Hallitus leikkaa koulutuksen varoja. On hyvä, että yliopistot tekevät yhteistyötä teollisuuden kanssa, mutta rajansa kaikella. Tutkimuksen pitäisi suuntautua todellisten ongelmien ratkaisuun niin, että sen seurauksena syntyy jotain uutta, joka luo työtä tähän maahan. Fogelholm edustaa keinotutkimusta Coca-Colan varoilla, jonka pohjimmaisena tarkoituksena on hämätä massoja. Tässä toistuu tupakkateollisuudesta tutut kierot menetelmät rahoittaa tutkimusta. Kun tiedettiin selkeästi, että tupakka aiheuttaa sairauksia, mistä sitten suurta yleisöä informoitiin, niin samanaikaisesti tupakkateollisuus julkaisi omia tutkimuksiaan, joissa tupakan yhteys sairauksiin ei ollut selvä. Tätä tietoa sitten jaettiin maailmalle suuren rahan turvin, ja oikea informaatio jäi kaiken tämän jalkoihin. Tarkoituksena oli aiheuttaa hämminkiä ja saada ihmiset väheksymään tupakan vaaroja. Tupakkateollisuuden takana oli professoreja ja muita tutkijoita. Epämääräinen tulos ja arvovaltainen professorikaarti takasi sen, että tieto tupakan vaarallisuudesta vesittyi vuosiksi.

Nyt kun on selvästi todettu sokerin todelliset vaarat, niin Coca-Cola on lähtenyt tutkimuksissaan tälle tupakkatehtaiden tielle tarkoituksena vähätellä sokerin vaaroja. Jo John Yudkin osoitti selvästi 1970-luvun alussa, että 120 g sokeria päivässä lisää sydänperäistä äkkikuoleman riskiä kymmenkertaisesti niihin verrattuna, jotka eivät käytä sokeria. Tupakkaan verrattuna se on huima luku, sillä aski tupakkaa päivässä lisää riskiä noin nelinkertaisesti. Sokeri on huomattavasti vaarallisempaa kuin tupakka. Ehdotukseni Helsingin yliopistolle on, että lopetetaan kaikki ne yliopiston laitokset, jotka eivät hyödytä yhteiskuntaa, vaan ovat myyneet itsensä suurteollisuuden manipulaatiokoneiston osaksi. Säästyneet rahat voidaan sitten ohjata sinne, missä ne hyödyttävät eniten tätä maata ja todellista tutkimusta. Coca-Cola tutkimus on todella suuri häpeä Helsingin yliopistolle. Sille nauravat harakatkin.


Antti Jula ja Leena Putkonen

Kun maailmalla on viralliset ruokasuositukset romutettu, niin suomipoika se vain jatkaa entiseen malliin. THL:n professori Antti Jula yhdessä ravintoterapeutti Leena Putkosen kanssa allekirjoittavat amerikkalaisen änkyräsivuston Us News Health -uutisen eri dieeteistä. Kyseinen taho on täysin ruoka- ja lääketeollisuuden sponsoroima. Kyytiä saavat Atkinsin dieetti, Dukanin dieetti, Paleodieetti, Raakaravintodieetti ja 5:2- paastodieetti. Taas kaksi, joilla ei ole mitään käsitystä potilaiden todellisuudesta ja ravintokäsitykset ovat antiikin aikuisia ja moneen kertaan vääriksi todettuja. Jula on kirjoittanut suolan käytöstä, mutta ei ilmeisesti ymmärrä hyponatremian vaaroista ikääntyvillä. Kunhan kaatuilevat, niin ovathan pois jaloista! Muualla on luovuttu koko suolahypestä, mutta jos joku on päässyt professoriksi demonisoimalla suolan, niin siitä pidetään kiinni, vaikka kansa kärsisi. Tämä, ettei omat kasvot mene. Kukaan tämän maan lääketieteen eliittiin kuuluva ei tule milloinkaan myöntämään, että olisi ollut väärässä.

Ehdotan Valtiovarainministeriölle THL:n lakkauttamista ja sen toiminnan jakamista sote-uudistuksen mukaisesti alueellisille keskuksille. Samalla ehdotan, että Suomen valtio rahoittaisi VHH -ruokavalion tutkimuksen, joka olisi vallankumous koko maailmassa, sillä nämä samaiset änkyrät ovat tehneet kaikkensa, ettei asiaa tutkittaisi. Voin kokemuksesta sanoa, että tulos on vallankumouksellinen ja romuttaisi tämän lääketeollisuuden luoman pakkopullan, missä vain lääkkeet ovat todellista tiedettä. Suomalaisia tutkijoita ei tulisi ottaa mukaan, sillä valtaosa on enemmän tai vähemmän sidoksissa lääke- ja ruokateollisuuteen. Minä voin tarjota nimilistan huippututkijoista, joilla ei ole sidonnaisuuksia. Takaan, että lääkekulut ja monet muutkin sairaanhoidon kulut romahtavat, jos ja kun ruokavaliota aloitetaan soveltaa käytännössä.


Juhani Knuuti. Leino Utriainen.

Juhani Knuuti on uusi virallisen tahon kannanottaja, joka kirjoittaa kaikkia virallista dogmaa kritisoivia vastaan. Knuuti on professori Turusta. Hän on puuhaillut PET-skannerin kanssa siitä asti, kun Suomi sai kyseisen ihmelaitteen. Kuten on tapana, niin aina kun joku uusi laite saadaan lääketieteeseen, se on oivallinen julkaisujen lähde laitteen kanssa työskenteleville. Knuutikin on suoltanut A-nelossaastetta tukkukaupalla, jolla hän sitten kehuskelee nettisivuillaan. Tässä yhteydessä on sanottava, ettei Knuuti ole kliinistä työtä tekevä lääkäri. Hänelle on käynyt kuten monelle suomalaiselle professorille: hän on tullut omnipotenttiseksi viisastelijaksi, joka tietää kaiken, vaikka on meritoitunut hyvin kapealle alalle. Hänellä on myös käsitys ravinnosta, vaikka argumentit ontuvat pahemman kerran.

Knuuti on polttanut päreensä Leino Utriaisen kerrottua Iltalehdessä, etteivät statiinit (kolesterolilääkkeet) estä sydänkohtauksia, vaan että sydänkohtausten määrä on lisääntynyt lääkkeiden olemassaolon aikana. Kuolleisuuden väheneminen on johtunut pelkästään pallolaajennushoidoista. Utriainen entisenä tehtaanjohtajana hallitsee faktat ja tilastot. Hän on myös tehnyt valtavan työn selvittäessään statiinien haittoja ja hyötyjä. Knuuti piti auki vastauspalstaa sivustollaan, mutta sulki sen, kun keskustelijat alkoivat esittää kiusallisia kysymyksiä. Sitten tyrmistyksekseni totesin Iltalehden toimineen hyvin raukkamaisesti julkaisemalla seuraavanlaisen uutisen. Tällaista siis Suomessa vuonna 2015! Meillä ei todellakaan ole mitään toivoa.

Sain seuraavanlaista sähköpostia Leino Utriaiselta:

HYVIN PITKÄAIKAISEN STATIINILÄÄKITYKSEN VAIKUTTAVUUS

Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi statiinin vaikuttavuudesta suomalaisessa arkielämässä ei kerrota mitään, vaikka asia koskee tai on koskettanut lähes miljoonaa suomalaista. Rahaakin statiinihoitokokonaisuuteen on kulunut jo yli kaksi miljardia euroa. Ainakin teollisuudessa ja liike-elämässä tällaisen "investoinnin" takaisinmaksua olisi seurattu joka vuosi. Nyt näyttää, että statiiniprojektilla ei ole vastuullista "omistajaa".

Olen yrittänyt löytää vastuullisten tahojen tutkimana edes jotakin tietoa statiinin vaikuttavuudesta suomalaisessa arkielämässä:

1 Professori Risto Huupposen vastuulla on Turun yliopistossa tätä asiaa tutkittu jo lähes kahdeksan vuotta - tuloksetta.

2 Professori Erkki Palva pitää selvitystä tärkeänä, mutta Fimealla ei ole tähän resursseja.

3 Professori Erkki Vartiainen kertoi, että asia ei kuulu THL:lle. THL:llä on kyllä tietokonerekisterit näistä asioista, mutta tietokonejärjestelmä meni jumiin viime vuonna. Budjettileikkauksesta johtuen järjestelmää ei ole korjattu.

4 Dyslipidemia Käypä Hoito-ryhmää asia ei näytä kiinnostavan lainkaan.

Yllä mainittujen vastuullisten tahojen välinpitämättömyyden takia, olen sekä omasta kiinnostuksestani että muiden potilaiden kannustuksesta yrittänyt selvittää asiaa julkisista, Tilastokeskuksen ylläpitämistä rekistereistä. Iltalehti kiinnostui selvityksestäni ja halusi uutisoida siitä. Iltalehden julkaisema artikkeli aiheutti raivokkaan reaktion Turun Sanomissa. Turun yliopiston sydänsairauksien huippututkimusyksikön johtaja, professori Juhani Knuuti hyökkäsi rajusti selvitystäni vastaan. Hän vetosi muun muassa siihen, että erilaisten sydänperäisten kuolemien tilastot pitää ikävakioida, jotta ne olisivat luotettavia. Vakioitua tietoa ei kuitenkaan ollut saatavilla edes Tilastokeskuksesta. Ikävakioitu kuolemansyyaineisto oli mahdollista saada käyttöön ainoastaan tilaustyönä erilliskorvausta vastaan. Tilasin ikävakioinnin laskutustyönä omalla kustannuksellani. Media sai vauhtia toimeksiantoon ja Tilastokeskus toimitti tiedot nopeasti. Nyt statiinilääkityksellä olevilla on käytössään suomalaisen rekisteritilaston viimeisin ja virallisin tieto.

Oheisesta liitteestä löytyvät erilaisten sydänperäisten kuolemien kehitystrendit sekä vakioimattomina että vakioituina. Katselkaa niitä ja tulkitkaa haluamallanne tavalla.

Liite 1: Statiinilääkitys oli miljardimoka.

PROFESSORI JUHANI KNUUTI

Tyrmäät minun selvitykseni täysin vääräksi, mutta et esitä mitään oikeampaa rekisteriselvitystä. Minusta tämä on väärin. Edes joku parempi selvitys on esitettävä. Tästä syystä pyydän Sinulta vastaavaa selvitystä. Saat vapaasti käyttää selvityksessäni olevia Tilastokeskuksen numeroita. Niitä en ole nyt edes itse kerännyt Tilastokeskuksen järjestelmästä, vaan olen saanut ne kirjallisesti 29.5.2015 Tilastokeskuksesta.

Leino Utriainen

dipl.ins./ eläkkeellä

Oheisena Leinon viimeisin selvitys:

Statiinilääkitys oli miljardimoka.pdf

Voidaan todeta, ettei Turun sydäntutkimuksen huippuyksikön päällikkö taida tuntea tilastomatematiikkaa.


Blogin aihesanat:
Alzheimerin tauti, Antti Jula, asiantuntija, Coca-Cola, dieetti, dosentti, fundamentalikristitty, homeopatia, ikääntyminen, Juhani Knuuti, Jumala, kaatuminen, kaukoparannus, kolesterolilääke, Leena Putkonen, Leino Utriainen, lonkka, lonkkamurtuma, lääketeollisuus, Markku Myllykangas, masennus, masennuslääkkeet, Mikael Fogelholm, murtuma, osteoporoosi, pallolaajennus, pelko, placebo, professori, ruokateollisuus, Saksan terveydenhoito, sivuvaikutus, sokeri, sote, statiini, suolan puute, sydänkohtaus, sydäntutkimus, THL, tupakka, tupakkateollisuus, tutkija, tutkimus, uskonto, Valtiovarainministeriö, verenpaine, yliopisto

Edellinen Seuraava