Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.01.2015

TOSI PAHA VEDÄTYS FLUNSSAN HOIDOSSA

Ilta-Sanomat julkaisi 16.1.2015 HUS:n infektiolääkäri Eeva Ruotsalaisen mietteitä flunssan hoidosta otsikolla "Lääkäri teilaa yleiset kotikonstit flunssan hoidossa - nämä keinot auttavat oikeasti".

Otsikko lupasi paljon, mutta kuten tavallista, infektiolääkäri ei kyennyt esittämään mitään keinoa, mikä auttaisi flunssaan. Artikkelissa Ruotsalainen kertoo, mikä on tavallisen flunssan ja influenssan ero. Se on jutussa ihan oikein. Sitten juttu viiraa raskaanlaisesti. Ruotsalainen kertoo: "Tärkeää on muistaa, että flunssaan ei ole viruslääkitystä, mutta influenssaan on. Ajoissa aloitettu lääkitys on tärkeää nimenomaan iäkkäille ja perussairaille." Hämäläinen ei kerro, mistä lääkkeestä on kysymys. Ehkä olen tietämätön, mutta en ole kuullut mistään ihmelääkkeestä, joka tehoaisi influenssavirukseen. Jos Ruotsalainen tarkoittaa Tamifluta, niin hän on joko tietämätön tai valehtelee lääkkeen tehosta.

Tamiflu on täysin tehoton, mutta vaarallinen lääke. Tässä taannoin lääketeollisuus ryöväsi kansakuntia H1N1-hysterian aikana markkinoimalla Tamifluta, ja maat hamstrasivat sitä varastot täyteen. Hysterian aikana kaikki takertuivat mihin tahansa oljenkorteen tajuamatta, ettei lääkkeen tehosta ja haitoista ollut mitään näyttöjä. Lääketehdas salasi tietoja lääkkeen vaikutuksista vedoten liikesalaisuuteen. Myöhemmin Tamiflu todettiin tehottomaksi lääkkeeksi, mutta pahin juttu olikin sen sivuvaikutukset. Lääke aiheutti neurologisia sairauksia, ties mitä muuta, ja ihmisiä kuoli lääkkeeseen.

Sitten lopuksi Eeva Ruotsalainen esittää täysin perätöntä tietoa: Kotikonsteista ja "mummon menetelmistä", kuten sipulimaidosta, auringonhattu-uutteesta tai viinaan kastetuista villasukista sen sijaan ei ole hänen mukaansa mitään todistettua hyötyä. Kuuma mustaviinimarjamehu, kylmät mehujäät kurkkukivun turruttamiseen ja yskään nautittu hunaja ovat niin ikään hyödyttömiä. Runsas C-vitamiinin syönti, noin kuusi grammaa päivässä, sekin lyhentää hänen arvionsa mukaan oireita vain noin puolella päivällä. Kovin kannattavaa vitamiinitankkaus ei siis ole. Kukaan ei varmaan kiellä niitä käyttämästä, mutta tieteellistä näyttöä luontaistuotteiden käytöstä flunssan parantamiseksi ei ole." Tsot tsot, kollega Eeva Ruotsalainen, tutkittua tietoa on noista "mummon menetelmistä" paljonkin ja jopa Cochrane-yhteisön analysoimaa, joten et ilmeisesti seuraa aikaasi tai sitten todellisuutesi muodostuu vain lääketehtaan luomasta maailmasta. Ja mihin jäivät lupaukset keinoista, jotka auttavat oikeasti?

Tässä on "mummon menetelmä", joka auttaa: D3-vitamiini estää todistetusti flunssaa. Sama koskee myös C-vitamiinia. Echinacea, jonka Hämäläinen lyttää, tehoaa flunssaan. Tähän tulokseen on Cochrane-yhteisö päätynyt. Toinen Ruotsalaisen mielestä turha aine on sinkki, jonka myös Cochrane-yhteisö totesi tehokkaaksi. Sinkin tulisi olla sinkkiglukonaattia. Suositeltava annos flunssan aikana on 75 mg vuorokaudessa. Sinkki estää tehokkaasti flunssan aiheuttamaa keuhkokuumetta ikääntyneillä, juuri sitä sairautta, mihin ihmiset tavallisesti menehtyvät. Sinkki on tämän hetken tehokkain flunssan jälkeisen keuhkokuumeen estäjä.

Vihreän teen antioksidantit suojaavat flunssalta ja sen komplikaatioilta. Vihreän teen käyttö estää pneumoniakuolemia japanilaisen tutkimuksen mukaan. Probiootit kuuluvat myös tähän ennaltaehkäisevään hoitoon. Markkinoilla on paljon erilaisia valmisteita, mutta suositeltavin on sellainen, joka sisältää Lactophilus reuteria. Ruoka-aineista valkosipuli on ehdoton ykkönen, mutta se on syötävä raakana, sillä keittäminen tuhoaa sen ainesosia. Runsas hiilihydraattien ja etenkin sokerin syönti heikentää immuniteettia. Siten vähähiilihydraattien ruokavalio on erittäin tehokas tapa ehkäistä flunssaa. Roskaruoka (virallinen ruokavalio) tuhoaa immuniteettia ja aiheuttaa elimistön tulehdusta.

Kollega Ruotsalaisen olisi hyvä perehtyä kirjallisuuteen ennen kuin antaa lausuntoja julkisuuteen, ellei juttu kuulu siihen samaan sarjaan, jossa lytätään kaikki, mikä ei tule suoraan lääketehtaalta.

Sitten rokotuksista sen verran, että tämän vuoden flunssarokotteen teho on vaivaiset 23 %. Kun verrataan lukua lumelääkkeen tehoon, joka on 30 %, herää kysymys, miksi moista edes ehdotetaan ihmisille?

Ylen uutisissa joku valkotakkinen purputti, että monet hoitohenkilökunnasta ovat kieltäytyneet rokotteesta. Valkotakin naama oli vääntynyt halveksunnasta moisesta niskoittelusta ja taikauskosta. Hänen märkä unelmansa on pistää koko kansa jonoon ja piikittää. Todellisuudessa useat Yhdysvalojen ammattiliitot vastustavat pakollisia flunssarokotuksia, jopa AMA (Yhdysvaltojen lääkäriyhdistys) vastustaa pakollisia rokotuksia kuten monet muut ammattiliitot.

Omilla nettisivuillaan jopa CDC (Yhdysvaltojen näistä asioista vastaava virasto) kirjoittaa, että "during years when the flu vaccine is not well matched to circulating viruses, it&rsuo;s possible that no benefit from flu vaccination may be observed", siis ettei hommasta näytä olevan mitään hyötyä. Ainakin ovat rehellisiä, mikä ominaisuus on hävinnyt tämän maan lääketieteen eliitiltä.

On totta, että flunssa ja influenssa sekoitetaan keskenään. Yleinen väite on, että influenssarokotteet vähentäisivät kuolemia. Kriittisen analyysin mukaan influenssarokotteet mahdollisesti vähentävät riskiryhmien kuolleisuutta 4,6 %, mutta Suomessa asiaa markkinointiin H1N1-pandemian aikana, että teho olisi yli 50 %. On myös näyttöä siitä, että rokotukset voivat jopa lisätä kuolleisuutta.

Analyysit totesivat vuosien 2009-2010 rokotusten sivuvaikutuksista raskaana oleville, että nämä elohopeaa ja muita "terveystuotteita" sisältävät rokotteet aiheuttivat 4250 %:n nousun sikiökuolemissa. Sama tapahtui H1N1- rokotusten yhteydessä Suomessa, mutta se on asia, josta vaiettiin tyystin. Yhteydenottojen perusteella ymmärsin, että tilanne oli kaoottinen joissakin sairaaloissa.

Flunssarokotteet ovat tehottomia. Virukset muuntuvat koko ajan, joten täsmärokotetta on mahdoton valmistaa. Vaikka järjestelmä suorastaan pakottaa ihmiset rokotuksiin, ei siihen löydy mitään tieteellistä perustetta ellei sitten syitä haeta talouspuolelta. Myös riski- ja erikoisryhmien rokottamisesta ei ole apua. Rokotteet eivät tehoa alle 2-vuotiallla lapsilla, ei myöskään alle 5-vuotiailla lapsilla aikuisilla, vanhuksilla. Vanhusten parissa työskentelevän terveydenhoitohenkilöstön rokottaminen ei estänyt potilaiden kuolemia. Henkilöstön painostaminen rokotuksiin on siten vailla perusteita.

Rokotteesta on myös huomattavia haittoja. Kanadalaisen tutkimuksen mukaan tavallinen flunssarokote sekoitti immuunijärjestelmää niin, että ihmiset sairastuivat H1N1- sikainflunssaan. Flunssarokotus aiheuttaa elimistön tulehdustilan raskaana oleville ja lisää keskenmenoja kuten edellä todettiin. Äitien rokottaminen ei myöskään suojaa lapsia flunssalta. Rokotus lisää huomattavasti riskiä sairastua autoimmuunisairauksiin.

Paras tapa suojautua flunssaa vastaan on hyvä kunto ja stressittömyys sekä edellä mainitut lisäravinteet. Yksinkertainen käsien pesu on tehokas flunssan ehkäisijä, asia mikä unohtuu helposti monilta. Desinfiointiaineista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Tavallinen saippua ja vesi ovat paras yhdistelmä. Itse en ottaisi rokotteita enkä käyttäisi mitään lääkkeitä. Olen noudattanut näitä ohjeita ja vuosia on kulunut ilman mitään flunssia. H1N1-"pandemia" meni kuin tyhjää vain. Nämä neuvot perustuvat vankkaan kliiniseen kokemukseen ja tutkittuun tietoon, mitä taas ei voi todeta virallisista neuvoista.


Blogin aihesanat:
, AMA, antioksidantti, auringonkukka-uute, autoimmuunisairaus, C-vitamiini, Cochrane –yhteisö, D3-vitamiini, desifiointiaine, Echinace, Eeva Ruotsalainen, elmistön tulehdus, flunssa, H1N1, H1N1-hysteria, H1N1-pandemia, hiilihydraatti, hunaja, hysteria, hyvä kunto, immuniteetti, immuunijärjestelmä, infektio, infektiolääkäri, influenssa, iäkäs, keuhkokuume, kotikonsti, kuolema, kurkkukipu, käsien pesu, Lactophilus reuteria, lisäravinne, lume, luontaistuote, lääketehdas, lääketeollisuus, mehujää, mummon menetelmä, mustaviinimarjamehu, pandemia, piikittäminen, pneumoniakuolema, probiootti, raskaus, rokote, rokotus, roskaruoka, sikiö, sikiökuolema, sinkki, sipulimaito, sivuvaikutus, sokeri, stressittömyys, Tamifluta, täsmärokote, valkosipuli, vihreä tee, viina, villasukka, virus, viruslääkitys, vähähiilihydraattinen, YLE, yskä, äidin rokottaminen

Edellinen Seuraava