Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 27.09.2011

URHEILU JA HIILIHYDRAATIT

Urheilijat uskovat hiilaritankkaukseen, vaikka asialle ei löydy todellista perustetta. Se vähä, mitä olen ollut tekemissä huippujen kanssa, antaa urheilijoiden ravitsemuksesta aika surullisen kuvan.

Itse asiassa moni on samanlaisessa addiktiosyömiskierteessä kuin tavalliset ihmiset. Karkkia kuluu ja sitä käytetään lohtusyömiseen. Alalla häärii vaikka minkälaista ”asiantuntijaa”, ja lisäravinteiden kauppa on karannut käsistä. Ymmärtääkseni urheilijoiden ravitsemus on tässä maassa retuperällä. Kukaan ei uskalla tehdä mitään, ettei vain erottuisi joukosta. Lisäpotku haetaan sitten dopingista tai joistakin ihmekikoista.

En ole erityisesti kiinnostunut urheilijoiden ongelmista. Katson, etteivät he poikkea tavallisista ihmisistä metabolialtaan lainkaan. Vaikka on spesialisteja joka lähtöön, kuten eläinlääkäreitä, urheilulääkäreitä ja sitten meitä tavallisia lääkäreitä, niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että aineenvaihdunta noudattaa samoja lainalaisuuksia kaikilla.

Olen saanut vuosien saatossa palautetta tavallisilta ihmisiltä, jotka siirryttyään vähähiilihydraattiseen ravintoon ovat päässeet kaikista vaivoistaan ja sitten ylimääräisen energian tultua alkaneet harrastaa maratonia tai muita äärimmäisen ponnistusten lajeja. Joku on hiihtänyt Vaasahiihdon, toinen taas on osallistunut tauottomaan 400 km:n pyöräkilpailuun. Jokainen on voinut hyvin ja kyennyt parantamaan joka kerta tulostaan.

Kun saan jatkuvasti kyselyjä aiheesta, niin päätimme Rasalas - kustantamossa kustantaa ruotsalaisen olympiavoittaja Björn Ferryn kirjan aiheesta huippu-urheilija ja VHH.

Ferryn kirja on fantastinen kertomus todellisesta voittajasta ja humoristinenkin hänen kuvatessaan kaikkia niitä ravintoon liittyviä ennakkoluuloja urheilupiireissä. Kirja on myös loistava kuvaus siitä, minkälainen on voittajan psyyke ja persoonallisuus. Ferry on kova jätkä ja oman tien kulkija, Vesterbottenin poikia, metsien mies. Kirja on samalla ruokakirja, jonka reseptit sopivat suomalaisille, niille jotka ymmärtävät riistan, marjojen ja luonnollisen ruuan päälle.

Tuosta VHH:sta ja sen vaikutuksesta fysiologiaan sen verran, että hiilaritankkaus nostaa insuliinitasoja. Tämä taas aiheuttaa elimistössä kompensatorisen laskun muissa anabolisissa hormoneissa kuten kasvuhormoni (HGH) ja testosteroni. Siis ne hormonit laskevat, jotka ovat tuiki tärkeitä kaikessa siinä, missä tarvitaan ähkimistä. VHH sitä vastoin laskee insuliinitasoja, jolloin vastaavasti HGH ja testosteroni nousevat. Luonnollista dopingia ja vielä tutkittua tietoa. Ja ennen kaikkea käytännössä hyväksi koettu.

Viime blogissa mainitsemastani olutsodasta vielä hieman lisää. Sain ystävältäni Kiinasta meiliä, jossa hän lähetti linkin Australiassa julkaistuun uutiseen Suomessa tehdystä tutkimuksesta, jossa todetaan, että yksinäisyys johtaa alkoholikierteeseen

"A lack of social relationships should be regarded as a potential risk factor for death from alcohol-related causes," their study published in PLoS Medicine says."Further research in other countries is now needed to identify whether living alone is a cause or effect of alcohol abuse and to extend these findings to cultures where the pattern of alcohol consumption is different," they said.

www.theaustralian.com.au

Tutkimuksen tulos on niin tärkeä, että se uutisoidaan jopa Australiassa, mutta ei meillä. Miksiköhän? Suomessa tehdään monella alalla loistavaa tutkimusta, mutta vallalla on kuitenkin puskalainen todellisuus. Että sellaista, ministeri Risikko.

Bilderbergin Sanomat (HS) piristyi jälleen propagandasodassa VHH.ta vastaan

www.hs.fi

Jälleen artikkeli, jossa ”lapsia” pelotellaan möröstä, josta ei ole mitään näyttöä, eikä viitettä mihinkään tutkimukseen. Todellista mielten manipulaatiota tyyliin: vaari totesi, että totta on, kun se oli sanomalehdessä.

Sitten uutinen Norjasta. Geenitutkimukset osoittavat, että liika hiilihydraattimäärä on haitallista. Tämä taas on saanut Itä-Suomen suuret selittäjät levottomiksi. Kaikki mitätöitiin, sillä me Kuopiossa tiedämme kaiken:

www.iltasanomat.fi

Enenevässä määrin on alettu tutkia, mitä mikäkin ruoka saa aikaan geenitasolla. Siinä tohinassa puskalaisten teoriat romahtavat.

Lopuksi tarinaa miehistä. Oheisena kuvia Vuoden aviomies-kilpailusta. Viimeinen kuva on ilmeisesti tutusta maasta Koffin kyltistä päätellen.

www.pamalam.co.uk

Edellinen Seuraava