Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 05.10.2013

UUDET RUOKASUOSITUKSET

Uusien ravintosuositusten myötä kävi selväksi, millä tavoin ns. asiantuntijat mielensä mukaan pyörittävät mediaa. Tai sitten media on osa tätä peliä, jonka tarkoituksena on vain taata näiden henkilöiden asema ja toimeentulon jatkuvuus.

Jos koskaan, niin nykyinen suositus on oiva esimerkki poliittisesta manipulaatiosta, sillä mihinkään faktaan suositukset eivät perustu. On tehty vähäisiä kosmeettisia muutoksia trendien mukaan. Raapaistu pikkasen sieltä ja täältä.

Hiilihydraatit ovat edelleen pääasiassa, mutta niiden osuutta on laskettu hieman: 45 %:iin. Omega-3-rasvojen osuutta kokonaisenergiasta nostettiin yhteen prosenttiin. Suositellaan kalaa, mutta ei puhuta enää rypsistä. Kuitenkaan ei sanota, mistä kalasta on kysymys. Kalatiskit täyttävä Raision GMO-rehulla kasvatettu kala on roskaa. Suosittelijat eivät tiedä, ettei omega-3 ole energialähde, vaan rakennusaine, jonka puute johtaa häiriöihin solukalvolla. Ihminen tarvitsee eläinperäistä omega-3-rasvaa noin 1-2 g päivässä, mikä Elon laskuopin mukaan tekee 9-18 kcal. Se on vähemmän kuin mitä nyt suositellaan. Ylimäärästä on selvästi haittaa, mutta sitähän he eivät tiedä, tai eivät halua tietää.

D-vitamiinin saantisuositus on nostettu 7.5 mikrogrammasta 10 mikrogrammaan, mikä on törkeän vähän. Suosittelijat kantavat (jos kantavat) vastuun D-vitamiinin puutteesta johtuvien sairauksien lisääntymisestä. Suomi on johtava maa maailmassa lasten diabeteksen suhteen. D3-vitamiini ehkäisee tautia. D3 ehkäisee myös syöpää. Kliinikot ovat protestoineet, mutta sehän ei ole tiedettä. Tässäkin suhteessa maan Pravda peesaa suosittelijoita julkaisemalla artikkelin, jossa todetaan D3-vitamiinin olevan vaarallista blondeille. Juttu muistuttaa enemmänkin arjalaista rotuoppia. Olisi odottanut, että normaaliälyllä varustettu henkilö olisi jättänyt asian omaan arvoonsa.

Nyt käydään sotaa ihmisten sieluista. Tässä sodassa kaikki aseet ovat sallittuja, ja media on myynyt itsensä. Kukaan ei kysy, onko väitteissä mitään mieltä. Riittää, kun on professorin titteli, niin kaikki käy totuudesta.

Iltalehti, tämän maan ravinto- ja terveysasioiden Seiskapäivä otsikoi "Karppauksesta voi tulla hengenvaarallista" Lehti viittaa vuosi sitten julkaistuun THL:n tutkijan väitöskirjaan. Iltalehden uutisen mukaan riski sairastua II-tyypin diabetekseen on pienempi, jos ruokavalion hiilihydraattipitoisuus on suurempi. Tällaista johtopäätöstä ei voi tehdä, jos lukee varsinaisen tutkimuksen. On ihme, että väitös on hyväksytty, mutta kun vastaväittäjänä oli Fogelholm ja taustavaikuttaja THL, niin läpimeno on varma ja niin saatiin taas uskollinen palvelija seuraamaan isäntiensä aivoituksia. Väitöskirja ei ole mikään tieteellinen totuus, vaan opinnäyte, jossa kuvio on tärkeämpi kuin itse tulos. Tässä nimenomaisessa opuksessa tuo kuviokin on hyvin kyseenalainen, mutta tarkoitushan pyhittää keinot.

Iltalehti on tiivistänyt kaiken muunkin roskan samaan juttuun. Lehti palaa vuosi sitten julkaistuun uutiseen, jossa todettiin kolesterolitasojen nousseen hieman, mistä sitten Puska hysteerisenä ilmoitti sen johtavan satoihin ennenaikaisiin kuolemiin - ja syynä oli suomalaisten karppaus. Erikoisinta olikin se, että myös Yhdysvalloissa on tapahtunut samaa, joten voi sanoa, että suomalaiset karppaajat ovat kovaa sakkia, kun vaikutukset näkyvät valtameren takanakin. Puskallahan on asiasta kokemusta: Pohjois-Karjala projektin aikana kolesterolitasot alkoivat laskea koko maassa ja kaikkialla teollistuneessa maailmassa, mutta ilmiö luettiin Puskan ansioksi.

Puska ei näe omalta fiksaatioltaan, että kyse on aivan jostakin muusta - yleisestä trendistä, jota ei voi noin vain selittää. Sitä paitsi, tuo vähäinen kolesterolitason nousu johtuu kohonneesta HDL-kolesterolista, joka on hyvä asia. Tässä on tyypillinen suomalainen myytti. Huono itsetunto vaatii sankareita vaikka väkisin.

A-studio käsitteli 4.10. aihetta, pitäisikö lihan syöntiä vähentää. Ohjelma oli todellinen farssi, jossa Mikael Fogelholm narsistiseen tapaan puhui muut upoksiin. Fogelholm on todellinen turpamoottori, ravintoasioiden Mertaranta. Liha oli vaarallista, sitten se ei ollutkaan. Joka toinen lause sisälsi sanan tutkimus. Kliinisellä todellisuudella ei ollut merkitystä. Ruisleipä oli hyvää samoin hiilihydraatit, ja sitten taas niin ei ollutkaan. Toimittaja oli täysin pihalla ja osoitti pätemättömyytensä kykenemättä ohjaamaan tilannetta.

Fogelholm oli kuin jumalan lähettiläs, joka omasi oikean tiedon. Kun yritin raapia kasaan jotakin konkreettista tuosta kaoottisesta puhetulvasta, niin lopputulos on, että todellisuudessa se ei sisältänyt mitään todellista faktaa, vaan tiettyjen sanojen kautta luotiin illuusio tiedosta ja totuudesta. Fogelholm olisi erinomainen helppoheikki myymään rukkasia ja pärekoreja Porvoon torilla, kun osaa ruotsiakin.

Mutta, nämä veijarit ovat vaarallisia. Kaiken sekamelskan seasta kiinnittyi huomio siihen, mitä hän sanoi diabeteksesta.

Fogelholmin mukaan suomalainen leipä - sekä tumma että vaalea - nostaa veren glukoosipitoisuutta:

"Mutta se insuliinivaste on ihan eri. Insuliinivaste ei reagoi suoraan siihen, mikä on glukoosipitoisuus".

Tämä on todella törkeä vale ja tavallaan näyttö siitä, ettei Fogelholm ymmärrä tai halua ymmärtää oman agendansa takia mitään. Yksinkertainen totuus on, että kun verensokeri nousee, niin samalla nousee myös insuliinitaso. Fogelholm on suoraan vastuussa väitteestään diabeetikoille. Näillä eväillä hän lyttäsi aikoinaan Lääkärilehdessä kirjani Diabeteksen hoito ruokavaliolla.

Kun lukee viimeaikaista median kirjoittelua, tulee väistämättä mieleen, että taustalla toimii systeemi, joka kaivaa näitä samoja moneen kertaa virheellisiksi osoitettuja väitteitä esille margariinimainosten tapaan. Ymmärtääkseni he käyttävät mediatoimistoja, jotka osaavat kieron pelin. Sääliksi käy niitä, jotka kuvittelevat työskentelevänsä alalla, jonka nimi on journalismi. Tässä kysymys on vain toisen tahon asian edistämisestä, siis markkinointiviestinnästä. Yhdysvalloissa yleisön luottamus mediaan on romahtanut. Ainoa, mihin jollakin tavalla luotetaan, on brittien The Guardian. Suomessa Aku Ankka on paras lehti, sillä se ei toistaiseksi vielä myy mitään.

Hurjin uutinen tuli Valiolta, jonka johtajan mukaan kuluttaja voi oikeasti vaikuttaa. Tarkkaavainen lukija huomaa, ettei kyse ole suomalaisesta kuluttajasta, vaan venäläisestä. Valio on vuosikaudet pyyhkinyt suomalaisten toiveilla maitotonkkiaan. Vasta kun veli venäläinen sanoo jotain, niin muutosta tulee. Itse olen äänestänyt jaloillani jo vuosia sitten: Arla-Ingmanin luomuvoi on mielestäni parasta tällä hetkellä, samoin heidän kermansa. Valio myy edelleen jogurtteja, joita on tehostettu maitojauheella, joka sisältää oksidoitunutta kolesterolia. Todellinen Valion limbo on luomukerma höystettynä karrageenilla.

Kyllä THL:sta löytyy viisauttakin! Tervehdin ilolla heidän suositustaan laittaa yksityiset lääkäriasemat sekä terveyskeskukset samalle viivalle. Samalla remontoitaisiin myös koko työterveyshuolto. Juuri tämän tyyppiset asiat tulisi kuulua THL:lle. Tutkimuksen voisi siirtää yliopistoille.

Minulla on ehdotus: miksi ei palattaisi vanhaan käytäntöön, jolloin erikoistumiseen pääsyn ehtona oli vuoden työskentely terveyskeskuksessa. Siten lääkäripula ratkeaisi yhdessä yössä. Voi vain kysyä, miksi tuo käytäntö lopetettiin ja kenen eduksi? Ilman perushoidon kokemusta ei synny kunnon lääkäreitä, ainoastaan spesialisteja, jotka uskovat pelkkiin lääkkeisiin ja toimenpiteisiin


Blogin aihesanat:
2-tyypin diabetes, A-studio, Arla-Ingman, asiantuntija, D-vitamiini, Diabeteksen hoito ruokavaliolla, diabetes, energia, glukoosi, GMO, HDL-kolesteroli, hiilihydraatti, Iltalehti, insuliini, insuliinitaso, jogurtti, kala, karppaus, karrageeni, kerma, kolesteroli, kolesterolitaso, lapset, lasten diabetes, leipä, liha, luomuvoi, lääkäriasema, lääkärilehti, mainos, maitojauhe, manipulaatio, margariini, media, mediatoimisto, Mertaranta, Mikael Fågelholm, omega-3, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, Pohjois-Karjala projekti, Pravda, professori, Raisio, rasva, rehu, roskakala, ruisleipä, ruokasuositus, rypsi, sielu, solu, solukalvo, sota, terveyskeskus, the Guardian, THL, titteli, tutkija, tutkimus, työterveyshuolto, Valio, verensokeri, vitamiinit, voi, väitöskirja

Edellinen Seuraava