Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 21.11.2012

UUSI SIVUSTO AVATTU

Olen rakentanut runsaat kolme vuotta elektronista, jatkuvasti päivittyvää interaktiivista terveysklubia, kirjaa tai millä nimellä sitä haluaakin kutsua. Se on ollut iso urakka mutta nyt se on valmis! Into laittaa ravintoon ja kaikki muukin terveyteen liittyvä uuteen muotoon perustuu siihen valtavaan positiiviseen palautteeseen, jota olen saanut kirjojeni lukijoita ympäri maan ja muualtakin. Minulle on kertynyt vankka kokemus siitä, että kuka tahansa voi vaikuttaa omaan terveyteensä lääkkeettömästi hyvin ratkaisevalla tavalla, kunhan vain saa oikeaa tietoa. Viralliset suositukset ovat todellakin tulleet tiensä päähän, ellei sitten rakasta lääkkeitä ja halua jatkaa niillä, kun suositukset eivät kuitenkaan toimi.

Toinen syy tähän muutokseen johtuu tiedon vallankumouksesta. Tiedon suhteen elämme samassa tilanteessa kuin ihmiset Gutenbergin aikaan. Yhdysvaltojen kansallinen kirjasto on avoin kaikille - ja nyt kaiken lisäksi ilmainen! Kun itse aikoinani olin yliopistoklinikalla, tietoa sai professorin luvalla lääketieteen kirjastosta. Se oli hankalaa ja maksoi. Sitten tieto muutettiin elektroniseen muotoon. Sekin maksoi 60 dollaria tunti. Sitten Yhdysvaltojen hallinto teki jotain käänteentekevää avaamalla kirjaston kaikille - ja ilman erillistä maksua.

Meille on uskoteltu, että olisi olemassa 10 000 tutkimusta, jotka todistavat virallisen ravintoteorian puolesta. Nopea tiedon selaaminen osoittaa, ettei väite pidä paikkaansa. Virallinen puoli on myös väittänyt, ettei ole olemassa tutkimuksia ravinnon ja etenkin mikroravinteiden vaikutuksista terveyteen. Tämäkin väite on vailla perustetta, sillä kirjastosta löytyy vaikka millä mitalla tutkittua tietoa siitä, kuinka tärkeitä etenkin ruuan mikroravinteet ovat terveydelle ja kuinka ne parantavat jopa sairauksia. Tämä on asia, josta olen yrittänyt kertoa vuosikausia puhumalla ravinteikkaasta ruuasta. On vain tiedettävä, mitä etsiä. Tietokannasta voi myös saada tietoa siitä, kuka on tutkinut, mitä ja kenen rahoilla. Siten voi harrastaa salapoliisityötä, jos siihen kokee tarvetta.

Kolmas syy tehdä kaikki elektronisesti on se, että oman käsitykseni mukaan olemme todellisen vallankumouksen kynnyksellä, mikä koskee ruuan vaikutusta terveyteen. On alettu ymmärtää, kuinka etenkin eri mikroravinteet vaikuttavat geenitasolla sulkien ja avaten toivottua ja ei-toivottua informaatiota. Ruualla voi todellakin estää ja parantaa sairauksia, asia josta minulla on tavattomasti kliinistä kokemusta. Ravinnon vaikutus geeneihin on tulevaisuuden lääketiedettä. Esimerkkinä tästä on kaikille jaettavassa uutiskirjeessä juttu, miten oliiviöljyn laadulla on tavattoman suuri merkitys terveyteen. Uutiskirje on malli Kirjeitä keittiöstäni -kirjeestä, jollaisen jokainen terveysklubini jäsen tulee automaattisesti saamaan kaksi kertaa kuukaudessa - ja tarvittaessa jopa useamminkin.

Terveysklubini pääasiallisena tarkoituksena on jakaa tietoa, miten hoitaa itseä ja mihin kaikkiin sairauksiin ja vaivoihin voi itse vaikuttaa. Klubissa on modifioitu sosiaalinen osuus, jossa ihmiset voivat nimimerkin suojissa jakaa kokemustaan ja muuta tietoa. On myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ongelmatilanteissa.

Neljäs syy sivustoon on poikkeuksellisen raju mielten manipulaatio, joka koskee vähähiilihydraattista ruokavaliota. Virallisen tahon käytös ravintoasioissa on kaukana demokraattisen yhteiskunnan normaalista käyttäytymismallista. Myös yhteiskunnan tukeman valtamedian (YLE) käytös tässä asiassa on todella häpeällistä ja masentavaa, mutta myös kertoo journalismin puutteesta. Asiallisen tiedon levittämisen sijaan YLE on valinnut skandaalimaisen pelottelun linjan.

http:/yle.fi/uutiset/karppaus_rehevoittaa_itamerta/6312780

THL on julkisesti myöntänyt olevansa tietämätön vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutuksista, mutta rääpii silti asiattomuuksia jatkuvalla syötöllä. THL:n tasosta kertoo se, että vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut diabeetikkojen perushoito ennen kuin raha astui kuvioihin. Olen toiminut kliinisenä lääkärinä yli 40 vuotta eli 60-luvulta lähtien. 60- ja 70-luvulla hoidin diabeetikkoja vähähiilihydraattisella ruokavaliolla erittäin hyvin tuloksin. Se, ettei THL tunne asiaa, kertoo laitoksen tasosta, kliinisen ymmärryksen puutteesta ja sitoutumisesta lääketeollisuuden intresseihin.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on nostanut esiin mitä merkillisimpiä yrittäjiä, jotka ovat vääntäneet ideaa omiin tarkoituksiin sopivaksi. Esimerkiksi ruokavaliosta on tehty osittain THL:n myötävaikutuksella proteiinidieetti, mikä on sitten aiheuttanut proteiinijauhevalmistajien rynnimisen markkinoille. Jauheet ovat luonnoton ravintolähde. Ymmärrän bodareiden halun käyttää proteiinijauheita. He käyttävät jauheita hyvin kurinalaisen systeemin puitteissa kasvattaessaan lihaksia. Tosin menetelmän pitkäaikaisista vaikutuksista terveyteen ei ole tietoa, mutta se mitä tiedetään DDR:n urheilusta, ei ole rohkaisevaa. Nimittäin proteiinijauheet yhdistettynä anabolisiin steroideihin oli aikoinaan DDR:n huippu-urheilun salaisuus. Yli 600:sta vuoden 1964 olympiajoukkueen jäsenestä on hengissä tänä päivänä vain alle 10.

Tiedetään, että vähärasvaisuus yhdistettynä proteiinijauheisiin romauttaa elimistön A-vitamiinitasot ja johtaa todellisin ongelmiin. A-vitamiini on olennaisen tärkeä immuunijärjestelmän toimivuuden kannata, ja vitamiinin puute johtaa sikiövaurioihin. Vitamiinin puute altistaa infektioille, autoimmuunisairauksille, hypotyreoosille ja sydämen rytmihäiriöille.

Proteiinijauheiden laatu on yleensä heikkoa, ja ne sisältävät mm. arseenia. Etenkin isolaattimuodot sisältävät paljon glutamaattia, mikä syntyy jauheiden valmistuksen yhteydessä. Lisääntyneen tiedon myötä oma käsitys jauheista on negatiivinen.

Ongelma on siinä että valtaosa jauheiden käyttäjistä ei tiedä niiden käyttömenetelmistä mitään ja moni korvaa jauheilla muun ruuan luullen, että jauheet laihduttavat ja on sama kuin olisi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Pelkkä jauheruokavalio on potentiaalisesti vaarallinen. Elimistöllä ei ole menetelmää varastoida ylimäärää proteiinia, joka jauhemuodossa kuormittaa elimistöä kohtuuttomasti. Maksa joutuu käsittelemään ylimäärän muuttaen proteiinin sokeriksi, mikä muuttuu välittömästi sisäelin- rasvaksi. Maksa rasvoittuu ja sisäelinrasva aiheuttaa kroonisen tulehduksen ja johtaa metaboliseen syndroomaan. Tässä mielessä jauheet lihottavat. Monen kohdalla olen nähnyt painon nousevan, vaikka käyttäjät kertovat, etteivät syö mitään. Monet ylipainoiset nuoret käyttävät pelkästään jauheita.

Jauheproteiini kuormittaa myös munuaisia, jotka omalta osaltaan pyrkivät tasapainottamaan luonnotonta tilannetta. Ensiksi maksaentsyymit alkavat nousta ja sitten seuraavaksi ilmenee merkkejä munuaisvaurioista, jotka yleensä ovat sitten pysyviä. 70-luvulla oli proteiinijauhebuumi, mikä johti monen kuolemaan munuaisten pettäessä. Olen tavannut muutamia nuoria, joilla maksaentsyymit olivat koholla, mutta jotka onneksi toipuivat oikealla ruokavaliolla. Tämä koskee pelkästään proteiinijauheita, eikä esimerkiksi lihaa. Vaikka söisi kuinka paljon lihaa, niin vastaava ei tapahdu, vaikka THL ja vegaanit ovat yrittäneet väittää päinvastaista. Vastuun kantavat viranomaiset ja ne, jotka markkinoivat vastuuttomasti näitä jauheita.

Viides syy sivustoon on täsmentää, mistä tässä ruokavaliossa on oikein kysymys. Ensinnäkin ruokavalio on kokonaisuus. Olen kokenut hyödyttömäksi nappulatiedon levittämisen, jolloin viesti katoaa tuhansien pienten keskenäänkin ristiriitaisten tietojen alle. Kun puhutaan jostakin, niin pitää aina käyttää täsmällistä ilmaisua sekaannusten takia. Sana karppaus on hyvin epämääräinen ja antaa tilaa mitä merkillisimmille tulkinnoille. En myöskään voi hyväksyä näitä englannin kielen savolaisia väännöksiä. Pitää puhua suomea.

Ruotsissa on LCHF (Low Carb High Fat) -termi vallannut median. Termi on johtanut monen kohdalla kohtalokkaaseen väärin-käsitykseen. Ihmiset mieltävät termin siten, että pitää syödä runsaasti rasvaa ja että pelkällä rasvan syönnillä laihtuu söi sitä sitten vaikka kuinka paljon. Tämä on johtanut vain metabolisen häiriön syvenemiseen ja sairauksien syntyyn. Aito vähähiilihydraattisen ruokavalion idea lähtee siitä, että sopivalla ruoka-ainekoostumuksella elimistö alkaa polttaa omia rasvavarastoja, eikä lisärasvaa tarvita. Ihmisiä on käynyt vastaanotollani Ruotsista jouduttuaan LCHF kierteeseen.

Hieman historiaa LCHF:sta. Sekin on kauppamiesten kehittämä idea. Taustavaikuttajana toimii kaupallisesti erittäin aktiivi urheiluhieroja, vailla mitään tietoa ja kokemuksia kliinisestä työstä. Hän oli Ruotsin GI-guru, kunnes tutustui kirjaani Ravinto ja Terveys ja kehitti hetkessä oman version aiheesta.

Itsensä hoitaminen ravinnolla on pitkäjänteinen ja looginen prosessi. Tarvitsemme siinä apua. Olen itsekin joutunut monta kertaa kelaamaan, miten asiat oikein ovat. Oikotietä ei ole. Ruokavalio pakottaa valitsemaan, mutta valintojen kautta kasvaa vähitellen vapaaksi omaksi itsekseen kanalaumassa elämisen sijaan.

Edellinen Seuraava