Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 06.04.2009

UUSI RUOKASKANDAALI

Taas löytyy uusi viranomaistaho, joka elää uskon ja haaveiden maailmassa. Evira uskoo, ettei Ruotsin ruokaskandaali koske meitä siitäkin huolimatta, että kuluttajat ovat raportoineet lasinsiruista ostamissaan valmistuotteissa.

www.hs.fi/

Evira on osoittautunut nimenmuutoksesta huolimatta samanlaiseksi ylimieliseksi tsaarinajan virastoksi kuin hyvinvointilaitos (tai mikä sen nimi nyt olikaan). Ihmisten kokemukset mitätöidään, sillä muutoin virkamiehen rauha häiriintyy.

Keskustelin luomusta Hakaniemen hallin lihakauppiaan kanssa. Hän kertoi, kuinka vaikeaa on myydä luomua Eviran määräyksistä johtuen. Luomulihaa ei saa käsitellä samalla tiskillä Raision moskalla kasvatetun kanssa. Veitset ja leikkuualustat pitää olla erilliset jne. ynnä kaikkea muuta, ettei vain teollisuustavaran menekki vaarantuisi.

Evira tehtäviin kuuluu valvoa sitä sun tätä. Aikoinaan valitin kuluttajia harhaanjohtavasta mainonnasta. Otti päähän sydänystävällisyys kaikissa keinotuotteissa. Sivumennen sanoen Sydäntautiliitto, jonka johdossa on P. Puska, myöntää sydänystävämerkkiä maksua vastaan haluamilleen tuotteille. On aika erikoista, että valtion laitoksen ylin virkamies tekee tuollaista bisnestä, mutta kaikkihan on sallittua tässä Nesteeseen uponneessa maassa. Mutta palatakseni asiaan, valitin margariinien mainoksista, koska ne väittävät kasviperäisten monityydyttämättömien rasvojen olevan hyviä omega-3-rasvojen lähteitä, mikä on täyttä kukkua. Halusin tieteellistä faktaa väitteen tueksi. No, sitten aikanaan sain paluupostia jossa todettiin, ettei valitus johda mihinkään.

Itse koen, että Evira ei ole meidän tavallisten kuluttajien asialla, vaan on teollisuuden etujärjestö. Samoin nykyinen maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ajaa suurmaatalouden asiaa tavallisten kuluttajien kustannuksella. Kun nykyinen hallitus hajasijoittelee virastoja, voisi Eviran siirtää Taivalkoskelle. Ehkä Siperia opettaisi jotain.


Blogin aihesanat:
Evira, Hakaniemen halli, kuluttaja, luomu, margariini, Neste, Pekka Puska, Raisio, Sirkka-Liisa Anttila, sydän, Sydänliitto, THL, virasto

Edellinen Seuraava