Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 26.11.2015

UUTISIA SAKSANMAALTA

22. marraskuuta 2015 Welt am Sonntag -lehti julkaisi laajan artikkelin kolesterolista. Artikkeli oli melkoisen kriittinen nykyistä kolesterolilääkistystä kohtaan. Jutussa oli haastateltu Saksan kardiologiyhdistyksen lääkäriä Nikolaus Marxia, jonka mielestä asioita on katsottu liian kapea-alaisesti. Hyvin monet muut tekijät aiheuttavat sydäntautia, eikä niitä hoideta statiineilla. Suomessahan on tapana antaa kolesterolilääkkeitä lähes jokaiselle. Esimerkiksi jokaiselle diabeetikolle tyrkytetään statiineja, vaikka heidän kolesteroliarvonsa olisi normaali. Kaiken lisäksi tässä rikotaan säädöksiä, sillä statiinit on rekisteröity laskemaan kolesterolia, eikä estämään sydäntautia. Kun taustalla on 25 miljardin taalan vuotuinen potti, niin se muuttaa lainkin päälaelleen. Mielenkiintoista jutussa oli se, että Nikolaus Marxin mukaan joka kolmas statiineja käyttävä kärsii eriasteisista lihaskivuista. Tässäkin asiassa Suomi elää omassa todellisuudessa, sillä maan asiantuntijoiden mukaan statiineista ei juuri ole haittoja. Marxin mukaan suuri ongelma on myös se, että statiinit aiheuttavat diabetesta. Riski on 32 %, kyseessä on siis joka kolmas lääkkeitä käyttävistä. Tätäkin asiaa on vähätelty Suomessa, vaikka maassa on todettu samansuuntaista. Voi siis kysyä hyvällä syyllä, miksi diabeetikot saavat statiineja. Asiaa on analysoitu ja on todettu, ettei ole mitään näyttöä statiinien hyödyistä diabeetikoilla. Diabeetikkojen statinointi on todellista mutua, nykyaikaista uskomushoitoa, johon liittyy huomattava sivuvaikutusten riski.

Artikkelissa käsiteltiin kolesterolin laskun vaikutuksia aivoihin. Kolesteroli on olennaisen tärkeä muistimolekyyli. On todettu neljä kertaa enemmän muistihäiriöitä potilailla, jolla kolesteroli on laskettu lääkkein verrattuna niihin, joilla ei ole lääkitystä.

Artikkelissa sai tilaa myös Uffe Ravnskov, joka nimi on lähinnä kirosana suomalaisten statiini-intoilijoiden parissa. Hänen ensimmäinen kirjansa 1990-luvun lopulta poltettiin YLE1:n lähetyksessä, mikä temppu osaltaan kertoo suomalaisen median tasosta. Ravnskov kertoo, että puolella (50%) sydäninfarktipotilaista on kohonnut kolesteroli, kun taas toinen puolisko (50%) on sellaisia, joilla on normaalia matalampi kolesteroli, joka sellaisenaan romuttaa koko kolesteroliteorian. Ravnskov kertoo myös, että jos 1000 potilasta syö statiineja 5 vuotta, niin 18 potilasta voi välttyä sydäninfarktilta. 982:lle potilaalle lääkkeestä ei ole hyötyä, mutta monen elämän laatu kärsii huomattavalla tavalla.

Artikkelin lopuksi käsitellään ravinnon rasvoja ja ruuan sisältämää kolesterolia. Niistä ei ole haittaa. Jutussa viitataan Yhdysvaltojen terveysviranomaisten täyskäännöksestä rasvojen, voin, munien jne suhteen. Niistä ei ole todellakaan haittaa.

Viikoittain ilmestyvän Stern -lehden numerossa 46 oli laaja artikkeli Besser Essen, parempaa syömistä, missä romutettiin Suomessa niin pyhiä näkemyksiä ruuasta. Rasva ja punainen liha eivät ole vaarallisia. Suolan suhteen on virallinen puoli mennyt liiallisuuksiin. Lehden mukaan vain 20 % saksalaisista on suolaherkkiä, ja heidän kannattaa rajoittaa suolan käyttöä. 80 %:lle saksalaisista suola ei tuo ongelmia. Suomessahan kaikki on pantu samalle pölkylle vauvasta vaariin. Voi kysyä, mihin sekin hössötys oikein perustuu. Sokeri on haitallista ja erityisesti ruuan piilosokeri, jota Suomen profeetta Fogelholm ei pidä haitallisena, mutta hänhän onkin Coca-Colan mies.

Suomessa ja Saksassa sokerin kulutus on noin 30 kg vuodessa. Mikä koskee viinaa, koskee myös sokeria. Kaikki eivät juo tai syö sokeria, joten sitten niiden muiden sokerikulutus voi nousta huippuunsa. Tätäkään ei ole huomioitu Suomessa. Osa väestöstä elää sokerin suhteen todella riskialtista elämää. Saksan ja Suomen ero näkyy myös makeisissa. Samanlaisia markettien sokerijuopottelun hyllyjä Saksassa ei yksinkertaisesti ole.

Tuo ruuan piilosokeri on todella vaarallinen asia. Mitä tarkoittaa käytännössä, kun virallinen taho suosittelee Suomessa vähärasvaisia: "Terveellinen" vähärasvainen 2 dl:n jogurtti voi sisältää 30 g sokeria. "Terveellinen" 2 dl:n hedelmämehu sisältää samat 30 g sokeria. Tämä "terveellinen" aamupala antaa yhteensä 60 g sokeria, mikä tekee vuodessa 21,9 kg sokeria. Kaikki tämä, vaikka henkilö pyrkisi tietoisesti välttämään sokeria. Suomalaiset asiantuntijat ovat täysin edesvastuuttomia suosituksia antaessaan. Suomi on todellinen banaanivaltio, sillä jäävit henkilöt istuvat valtion ravintokomiteoissa tekemässä teollisuuden kanssa suosituksia, jotka on todettu virheellisiksi jopa sellaisessa kapitalismin kehdossa kuin Yhdysvallat. Ursula Schwab ja Mikael Fogelholm käytännössä yhdessä päättävät, mikä on terveellinen ruoka Suomessa. Edellinen saa tukea rypsiöljyteollisuudelta ja jälkimmäinen, kuten todettiin, on kokisrahoitteinen mies.

Saksassa olo tuntuu juhlalta: etenkin maan printtimediaa on ilo lukea. Saksan lehdet saattavat hengästyttää, sillä sivut ovat täynnä tekstiä ja kuvia on vähän verrattuna Suomen lehtiin, jotka alkavat muistuttaa sarjakuvia, ja pääotsikot alkavat käsitellä seksiä. Saksassa keskustelu on todella vapaata ja huutia saavat niin VW:n johto kuin keisari eli jalkapallosuuruus Franz Beckenbauer, joka on sotkenut omat ja vieraat varat. Jos asiaa vertaa Suomeen, niin maassa suojellaan eliittiä ja töppäykset lakaistaan maton alle. Tämä on mahdollista, kun niin media kuin valta ovat veljeksiä keskenään, eikä paattia saa keinuttaa. Ei ole siis ihme, että maan tila on se, mitä on, kun keskustelu ja avoimuus puuttuu. Tämä ravintoasia on yksi esimerkki, miksi mikään ei toimi Suomessa.


Blogin aihesanat:
aivot, Besser Essen, Coca-Cola, diabetes, jalkapallo, kardiologiyhdistys, kolesteroli, kolesteroliarvo, kolesteroliläke, kolesterolilääkitys, liha, lihaskipu, makeiset, media, Mikael Fogelholm, muistihäiriö, mutu, piilosokeri, rasva, rypsiöljy, Saksa, sivuvaikutus, sokeri, sokerijuopottelu, statiini, Stern, suola, sydän, sydäninfarkti, sydäntauti, Uffe Ravnskov, Ursula Schwab, uskomushoito, viina, VW, Welt am Sonntag, YLE

Edellinen Seuraava