Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 22.05.2015

UUTISPOMMI YHDYSVALLOISTA

Edellisessä blogissani kerroin Yhdysvaltojen ravintoterapeuttiyhdistyksestä (Academy of Nutrition and Dietetics) ja siitä, että heillä on sama Coca-Cola rahoittajana kuin Mikael Fogelholmillakin. Nyt tuon yhdistyksen käsitykset terveellisestä ravinnosta ovat kokeneet mullistuksen Coca-Colan rahoista huolimatta - ja suorastaan kääntyneet ylösalaisin entisiin näkemyksiin verrattuna. Toukokuun 14. päivänä julkaistussa tiedotteessa yhdistys painottaa, että ravintosuositusten tulisi perustua todellisiin tieteellisiin faktoihin ja tutkittuun tietoon (Evidence-Based Dietary Guidelines). Uudet suositukset voidaan tiivistää neljään kohtaan:

1. Huoli ravinnon kolesterolipitoisuudesta on aiheeton.
2. Huoli ravinnon rasvasta on aiheeton.
3. Suolan haitoista pelottelu on aiheetonta.
4. Todellinen ongelma on sokeri.

Fogelholm ja muut virallisen linjan edustajat väittävät tässä maassa päinvastaista kykenemättä esittämään mitään väitteittensä tueksi. Puskalaiset puhuvat tuhansista tutkimuksista ja Fogelholm vuorostaan kansainvälisistä suosituksista, mitkä väitteet ovat vailla mitään todellisuuspohjaa. Myös tämä 180 asteen muutos Yhdysvalloissa kertoo osaltaan, ettei entisissä suosituksissa ole ollut mitään mieltä. Maailman historiassa vastaava muutos on tapahtunut kerran aikaisemmin, kun maailmasta tuli pallo pannukakun sijaan. Olen aina väittänyt, että tässä maassa ravintosuositukset muistuttavat uskontoa, jossa piispat vahtivat, etteivät kerettiläiset pääse uhkaamaan heidän asemaansa. Tämän uskonnon jumala on raha ja se hallitsee maailmaa. Täytyy tervehtiä ilolla Yhdysvaltojen muutosta tässä asiassa. Se tapahtui välttämättömyyden pakosta, kun seinä tuli vastaan. Suomessa ei tapahdu mitään muutosta, sillä näistä asioista vastaavat ovat sitoneet itsensä syvälle valheeseen, ja oma narsismi estää myöntämästä, että virheitä on tullut tehtyä.

Meitä on johdettu raskaasti harhaan ihmisten terveyden kustannuksella. Diabetes ja dementia tulevat romuttamaan tämän maan talouden. Syyllisiä ovat ne, jotka ovat neuvoneet meitä väärin. Jos jotain täytyisi leikata, niin näiden väärien profeettojen pitäisi joutua ensimmäisenä pölkylle. Mutta en usko muutokseen tässä verkostojen hyvä veli-Suomessa. Eliitti saa pitää etunsa.

Ehkä parhaimman kuvan muuttumattomuudesta kertoo kansanedustaja Toimi Kankaanniemen söhryinen tapaus. Kun asia tuli julki, mies pääsi sairaslomalle, mikä on ollut maan tapa aina, kun poliitikko töppää. Lääkärinä minua risoo tuo helppous saada sairaslomaa, jonka lääketieteellistä perustetta on syytä epäillä. Häpeä ei ole sairaus. Tässä mielessä poliittinen eliitti on eri asemassa kuin tavallinen kansa. Monet tavalliset ihmiset ovat töissä sairaana tänä YT-neuvotteluiden aikakaudella pelossa, että muuten menettäisivät työnsä. Kelan tehtävä olisi vaatia lisäselvityksiä, mihin lääketieteelliseen tosiasiaan Kankaanniemen sairasloma perustuu. Tuskinpa tätäkään tapahtuu. Hänhän on eri kastia kuin me muut.


Blogin aihesanat:
Coca-Cola, dementia, diabetes, eliitti, kansainvälinen suositus, kasti, kolesteroli, lääkäri, Mikael Fogelholm, Pekka Puska, poliitikko, Puska, puskalainen, rasva, ravintosuositus, ravintoterapeuttiyhdistys, sairasloma, sairaus, sokeri, suola, tiede, Toimi Kankaanniemi, tutkimus, USA, uskonto, uutispommi, yhdistys, Yt-neuvottelut

Edellinen Seuraava