Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 24.08.2009

VAARALLISET VILJAT

Amerikkalainen bioarkeologi Clark Spencer Larsen on ryhmineen tutkinut Euroopan ja Välimeren alueen hautoja perusteellisesti ja ennennäkemättömän laajasti. Tutkijat totesivat, että elämäntavan muuttuessa metsästäjä-keräilystä maanviljelykseen, ihmisten terveydentilassa tapahtui romahdusmainen heikkeneminen, joka alkoi muuttua vasta 1800- luvulla.

Asiasta laajemmin Science –lehdessä No. 6/2009. Suomen kielellä aiheesta on kirjoittanut Tiede –lehti No. 8/2009.

www.sciencemag.org

Ongelma jatkuu edelleen, mutta sitä eivät viralliset piirit halua myöntää. Kirjoitettuani aiheesta sain lähinnä kylähullun maineen. Eihän pyhää ruisleipää saa parjata Suomessa! Mutta siitä vaan, mättäkää leipää ja muroja ja piereskelkää vapaasti! Pierulle on helppo nauraa, mutta se on ensimmäinen oire, etteivät asiat ole kunnossa. Ei kestä kuin hetki, kun verta alkaa lentää pierun mukana, ja sitten alkavatkin tosi ongelmat. Miksi muuten tässä maassa saa pitää vain leipäviikkoja, miksi ei yhtä lailla viina- ja tupakkaviikkoja? Terveysperusteet ovat yhtä ontuvat.

Rasalas –kustantamo on juuri julkaissut kirjan Vaaralliset viljat, jossa asiaa käsitellään perusteellisesti.

www.rasalas.fi


Blogin aihesanat:
Clark Spencer Larsen, kylähullu, leipä, maanviljelys, metsästäjä-keräily, Tiede –lehti, tupakka, tutkija, Vaaralliset viljat, viina, vilja

Edellinen Seuraava