Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.06.2015

VALION TUOTTEET TERVEYSRISKI

Valiosta ollaan muokkaamassa Kepun änkyröiden toimesta tähän maahan tämän maan ainoata oikeata maidonlähdettä. On puhuttu Lex Valiosta entisen Lex Nokian tapaan. Nokialle kävi huonosti ja niin käy Valiollekin. Huonon johdon tyhmyyksiä ei voi keinotekoisesti korjata.

Valio on pitänyt huolen siitä, ettei tästä maasta enää saa luonnollisia maitotuotteita. Kaikki maitotuotteet ovat keinotekoisia keitoksia, sokerilla ja lisäaineilla muokattuja. Valio on myös onnistunut lähes tappamaan kaiken vaihtoehdon tästä maasta. Vaikka Valio yleisesti nähdään isänmaallisena yhtiönä, niin se ei ole sitä. Valion toiminta on täysin epäisänmaallista. Ei ole ihme, että nuoriso on alkanut vieroksua maitotuotteita, mikä sinänsä on surullista. Mutta minkäs teet, kun tarjolla ei ole kuin roskaa. Itse käytän raakamaitoa, mikäli sellaista on saatavilla, tai pienten meijereiden tuotteita. Valion sijaan käytän pelkästään Arlan tuotteita. Käytän kermaa paljon. Viimeinen niitti oli se, että Valio ja sen kumppanit ovat saastuttaneet kermansa lisäaineella E 407 eli karrageenilla. Esimerkiksi Stockmannin ruokaosaton pääasiallinen kerma on karrageenilla maustettua. Lidl myy kermaa ilman karrageenia, ja Arlan tuotteet ovat ilman karrageenia. Esimerkiksi Valion viilin tuoteselosteessa lukee: maito, hapate ja maidonomainen tuote, josta voi kysyä, mitä se on. Arlan viili on pelkkää maitoa ja hapatetta. Onneksi on vielä kilpailua tässä maassa, mutta ilmeisesti sekin tuhotaan.

Karrageeni aiheuttaa allergiaa ja jopa hengenvaarallisia anafylaktisia reaktioita. Karrageeni heikentää makrofagien toimintaa ja lisää elimistön histamiinia, Cox-2:ta sekä prostagaldiineja eli kaikkia tulehdusta aiheuttavia osatekijöitä. Onkin esitetty, että maitoon liitetyt oireet eivät johtuisi itse maidosta vaan karrageenista. Tämä koskee myös monia muita ruokia, joiden mahdolliset haitat eivät johdu itse ruoka-aineesta, vaan niihin lisätyistä kemikaaleista.

Jo vuonna 1981 kollegat varoittivat karrageenin vaaroista The Lancet lehdessä. Tämä on autuaasti unohdettu, kun teollisuuden lahjoitusprofessoreiden mielestä lisäravinteet ovat terveysruokaa. Karmeinta kuluttajien pettämistä on, että karrageenilla höystetty kerma myydään luomukermana.

Tämän lisäksi karrageeni aiheuttaa vaurioita suolistossa, suoliston tulehduksia ja jopa lisää suolistokasvaimia. Eriasteiset suolitulehdukset ovat lisääntyneet räjähdyksenomaisesti. Karrageenilla on todettu olevan yhteys myös rintasyöpään ja suolistosyöpiin. Näiden vaikutusten takia karrageenia käytetään koe-eläintutkimuksissa selvitettäessä eri lääkkeiden vaikutuksia tulehdukseen ja suolistovaurioihin. Kiitos Valion, pian koko kansa paskoo housuihinsa.

Karrageeni on yksi niitä ihmeaineita, emulgaattoreita, joilla rasvattomat tuotteet on saatu edes näyttämään joiltakin. Karrageenia on myös jäätelössä, raejuustossa, kastikkeissa, monissa valmisruuissa ja makeisissa. Karrageenia sisältävät myös "terveellinen" soijamaito ja muut ihmeellisyydet.

Jälleen syytinkiläisprofessorit Pertti Mustajoki ja Aila Rissanen paljastavat syvimpiä viisauksiaan painonpudotuksesta ja siitä, kuinka ehkäistä sairauksia aiheuttavaa sisäelinrasvaa. Heidän mielestään liikunta on paras menetelmä. Nykyjään on muotia puhua kuplaelämästä. Tämä sopii näiden molempien suhteen erittäin hyvin, sillä on jo pitkään tiedetty, ettei liikunta laihduta eikä estä sairauksia kuten diabetes. He eivät ilmeisesti ole kuulleet eteläafrikkalaisesta juoksijaprofessori Tim Noakesista, joka romuttaa näiden suomalaisten neropattien maailmankuvan. Noakes harrasti maratonia ja söi Mustajoen ohjeiden mukaan, mutta siitä huolimatta sairastui diabetekseen. Kun Noakes sitten muutti ruokavaliota vähähiilihydraattiseen suuntaan, hän saavutti remission diabeteksen suhteen. Kun hän sitten kertoi asiasta muille, tieto aiheutti tyrmistyksen näissä Mustajoki-Rissanen -tyyppisissä ihmisissä. Nyt Noakes on joutunut ennennäkemättömän ajojahdin kohteeksi.

Lehtiartikkelista voi selvästi havaita, etteivät Mustajoki ja Rissanen ymmärrä ihmisen aineenvaihdunnasta mitään. Diabetes ei ole ylipainon seurausta, vaan insuliini-nimisen hormonin aineenvaihduntahäiriö. Jos ihminen kasvaa liikaa vertikaalisesti (pituutta), on kyse kasvuhormonin liikatuotannosta. Vastaavasti, kun kasvu tapahtuu horisontaalisuuntaan (leveyttä), niin kyse on insuliini-nimisen hormonin liikatuotannosta, mihin Mustajoki- Rissanen -taistelupari ehdottaa hoidoksi maratonia. Jos heidän logiikkaansa käyttäisi liikapituuskasvun hoitoon, paras tapa säädellä kasvua on alkaa kantaa painoja pään päällä afrikkalaisten naisten tapaan. Painoja voi sitten lisätä tarpeen mukaan.

Mutta positiivista muutostakin on tapahtumassa. Olen erittäin iloinen toimittaja Jaakko Mannermaan artikkelista Rakennetaanko ravitsemussuosituksia pseudotieteelliselle perustalle? YLE:n sivulla. Todellinen journalistinen teko. Nuorisossa on todellakin toivoa.

Edellisessä blogissani kerroin, kuinka monet potilaat ovat kertoneet saaneensa apua homeopatiasta. Tämä sitten aiheutti aggressiota maan skeptikkopiireissä. Homeopatia on kuuma peruna lääketehtaille, jotka haluaisivat kieltää koko homeopatian. Skeptikot ovat osa tätä manipulaatiota eli osa sylttytehdasta. Muualla maailmassa skeptikoille nauretaan. On perustettu jopa skeptinen sivusto skeptikkoja kohtaan. Se kertoo näiden henkilöiden persoonallisuudesta ja taustoista. Sivustoa lukiessa mieleen nousee sellainen henkilö kuin kollega Pekka Reinikainen.

Reinikainen oli alkujaan ateisti ja rymisteli melkoisesti nuoruudessaan, kunnes tuli uskoon. Tässäkin suhteessa Reinikainen meni äärimmäisyyksiin. Hänestä tuli todellinen änkyräkristitty, jolla oli suora puhelinyhteys Jumalan kanssa. Reinikainen sai siten tietoa suoraan taivaasta, siitä mikä on oikein ja mikä väärin. Tätä tietoa hän sitten alkoi levittää ahkerasti. Reinikainen lääkärinä ei voinut sietää skeptikkojen tapaan mitään, mikä poikkeaa hoitosuosituksista. Hänellä oli Jumalan varmuus asiasta, eli että lääketehtaat ovat oikeassa ja ihmiset väärässä. Hän kirjoitti aiheesta kaksi kirjaa: Kuinka puoskarointi muuttui vaihtoehtolääketieteeksi ja Noituuden paluu lääketieteeseen. Ilmoituksen mukaan jooga, homeopatia, psykoanalyysi, yritit, manipulaatiohoidot ja leegio muita hoitoja olivat perkeleestä ja vievät kadotukseen. Sen sijaan Buranan syönti yhdessä Somacin kanssa on Jumalasta, vaikka se veisi ennenaikaisesti hautaan. On oikeastaan huvittavaa, että änkyrät - uskovat he sitten Jumalaan tai ei - ovat oikeastaan samaa seurakuntaa. He haluavat kieltää muilta ilon valita vapaasti, sillä vain heillä on varmuus siitä, mikä on oikein ja väärin.


Blogin aihesanat:
aggressio, Aila Rissanen, aineenvaihdunta, aineenvaihduntahäiriö, allergia, anafylaktinen reaktio, Arla, ateisti, Burana, diabetes, hapate, histamiini, homeopatia, hormoni, insuliini, isänmaallisuus, Jaakko Mannermaa, jooga, karrageeni, kasvain, keinotekoinen, Kepu, kerma, kuplaelämä, Lex Nokia, Lex Valio, Lidl, liikunta, lisäaine, lisäravinne, maidonomainen tuote, maitotuote, manipulaatiohoidot, meijeri, Noakes, noituus, painonpudotus, Pekka Reinikainen, Pertti Mustajoki, psykoanalyysi, puoskarointi, raakamaito, ravitsemussuositus, remissio, rintasyöpä, seurakunta, skeptikko, skeptinen, soijamaito, sokeri, Somac, suolisto, suolistokasvain, suolistosyöpä, syytinkiläisprofessori, syöpä, tulehdus, vaihtoehtolääketiede, Valio, vauriot, vähähiilihydraattinen, ylipaino, yrtit

Edellinen Seuraava