Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 15.05.2015

VALLANKUMOUS ON OVELLA

Mieliämme manipuloidaan jatkuvasti. Sen seurauksena ihmiset on saatu uskomaan mihin tahansa. Osa uskoo, että Yhdysvallat on suuri saatana, ja maailmaa hallitsee Israelin ja Yhdysvaltojen juutalaisten salaliitto. Vastaavasti, että Venäjä on suuri rauhan ruhtinas ja ihmiskunnan toivo, vaikka Putinin lähipiiri muodostuu paljolti juutalaisista. Toisten mielestä Venäjä on roistovaltio. Mikään ei ole uutta, sillä tätä on jatkunut kiihtyvällä tahdilla sitten toisen maailmansodan. Neuvoni ihmisille on: unohtakaa tuo kaikki, sillä paljon tärkeämpää on keskittyä miettimään, kuinka meidän arkipäiväämme manipuloidaan ruuan ja terveydenhoidon osalta. Valtakunnat tulevat ja menevät. Kyse ei ole mistään Bilderbergistä eikä juutalaisista. Kyse on ahneudesta, jolla ei ole rotua ja jonka ainoan jumalan nimi on Money (raha), se joka amerikkalaisten mukaan jopa puhuu ihmisille "Money talks". Tuon jumalan voi kaataa yksinkertaisilla elämäntavan muutoksilla ja valinnoilla. Ainoa totuus on se, mitä tapahtuu ihmisessä itsessään, kun hän on valintansa tehnyt. Siihen kannattaa uskoa. Oma kroppa ei trollaa. Lääkärinä neuvon: keskittykää itseenne ja lopettakaa maailman murehtiminen.

Tuon kasvottoman jumalan perusteet alkavat murentua, sillä ihmiset ympäri maailman ovat alkaneet herätä. Kiitos internetin, ilman sitä mikään muutos ei olisi mahdollista, sillä valtaosa mediasta on tuon jumalan varauksettomia palvelijoita. Ruoka ja sen ympärille rakennettu mielikuvamaalima on julmin vallankäyttäjä tavallisen ihmisen elämässä.

En haluaisi kirjoittaa riviäkään Mikael Fogelholmista, mutta hänen viimeaikaiset temppunsa ovat olleet sellaista puppua, että on pakko ottaa kantaa. Ilta-Sanomien ruokaa koskeva Hittidieetti lihottaa -artikkeli 12.05. on klassinen esimerkki trollauksesta, sitä samaa mitä valtiotkin käyttävät. Taustalla toimii sama manipulaatiokoneisto niin valtioiden kuin teollisuuden puolella. Temput ovat samoja ja todennäköisesti toimijatkin ovat samoja, sillä rahalla ei ole isänmaata.

Mielten manipulaatio sisältää tietyt vaiheet. Jos valehdellaan suoraan, se herättää vastarinnan. Lukijoiden henkinen laiskuus tekee kaiken mahdolliseksi. Tietoa levitetään niin, että se on miellyttävää ja helppoa omaksua ajatuksella, että näinhän ne asiat ovat, eikö olekin. Hyvin harva kykenee astumaan oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Epäily on rasittavaa ja vaatii aivojen käyttöä. Harhautuksen ensimmäinen sääntö on disinformaatio eli suomeksi valehtelu. Uutinen levitetään maailmalle ottamalla mukaan taustatukijaksi ja luottamuksen herättäjäksi jokin hienolta kalskahtava instituutti, julkaisu tai professori - mikä tahansa, mikä herättää suuren yleisön luottamuksen. Tiedon levittäjän kyyninen ajatus perustuu siihen ajatukseen, etteivät ihmiset tarkista uutisen taustoja, vaan luottavat otsikoihin ja hienoihin nimiin. Tällainen jää sitten elämään ihmisten mielissä.

Mainitsemani esimerkkijutun oli kirjoittanut Ilta-Sanomien toimittaja Heidi Vaalisto. Ilta-Sanomien printtilehden lööppi oli siis Hittidieetti lihottaa? Nettiversiossa otsikko oli toinen: Jätitkö viljat pois? Asiantuntija huolissaan: Suosikkidieetti voikin lihottaa. Printtiversiossa asiantuntijana oli Fogelholm ja nettiversiossa kuinkas ollakaan Mustajoki. Molemmat hehkuttavat leivän puolesta. Fogelholmin vaimohan on Fazerin palveluksessa ja pojat ovat tehneet bisnestä ennenkin yhdessä muun muassa jauhedieettien parissa. Lehden erilaisten versioiden takia en voi linkittää kuin nettiversion. Se, mitä Fogelholm puhuu printtiversiossa, on täyttä soopaa. Raskauttavin virhe on käyttää vähähiilihydraattisen ruokavalion yhteydessä sanaa "proteiinidieetti", sillä sitä VHH-ruokavalio ei ole. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on rasvadieetti, mikä on täysin eri asia. Tässä tapahtuu manipulaation toinen vaihe: hämärretään tietoisesti vastapuolen konsepti ja luodaan suurelle yleisölle väärä mielikuva, jolloin oma konsepti vaikuttaa järkevämmältä.

Kolmas vaihe on psykologiasta tuttu projektio eli nähdään oma pimeä puoli toisessa. Fogelholm sanoo, että VHH-ruokavalio on vaikea toteuttaa ja vaatii tahdonvoimaa, mutta sitten kun ihannepaino on saavutettu, niin ihmiset palaavat entiseen. Tämä on juuri se, mitä mikä tapahtuu Fogelholmin ja Mustajoen konseptissa. Tätä ei tapahdu VHH-dieetissä, sillä ruokavalion tarkoituksena ei ole laihdutus. VHH:n ideana on saavuttaa aineenvaihdunnallinen tasapaino, mistä seuraa hyvä olo. Siitä ei hevin halua luopua. Painonpudotus tapahtuu ohella, kuten monetkin elimistön tervehtymiseen liittyvät muutokset. Toiset laihtuvat enemmän ja toiset vähemmän, mutta painon pudotus ei ole keskeinen asia. Ylipaino on oire, ei syy sairauksiin, mitä molemmat professorit eivät näytä ymmärtävän. Toisaalta ymmärrän heitä siinä mielessä, että koko lääketiede on valtaosaltaan pelkkää oireenmukaista hoitoa. Täysin väärin, mutta erittäin hyvä bisnes, joka takaa pysyvän lääkehoidon.

Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan t u o r e e s t a amerikkalaistutkimuksesta, josta h i l j a t t a i n Journal of the American Dietetic Association -lehdessä julkaistu artikkeli totesi, että runsaasti rasvaa ja proteiinia sisältävä ruokavalio lihotti. Kun sitten aloin selvittää, mistä lehdestä ja artikkelista on kysymys, niin selvisi, ettei tuota lehteä ole enää olemassakaan. Viimeinen lehti oli ilmestynyt vuonna 2011. Lehti sai 2012 uuden nimen Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Kyse on Amerikan ravintoterapeuttien yhdistyksen omasta lehdestä, jota ei parhaalla tahdollakaan voi pitää minään tieteellisenä julkaisuna. En löytänyt tuota artikkelia. Missään tapauksessa sitä ei ole julkaistu hiljattain, joten täysin hatusta vedetty juttu. Ilta-Sanomat mainitsee myös jonkun espanjalaisen tutkimuksen, joka olisi todennut samaa kuin tuo artikkeli, jota ei ole edes olemassa. Ilta-Sanomat ei edes mainitse, missä lehdessä ja milloin tuo artikkeli olisi julkaistu.

Amerikan ravintoterapeuttien yhdistyksen tapa halailla rahoittajia on herättänyt jopa Yhdysvaltojen senaatin, joka on pyytänyt selvityksiä asiasta. Ensiksi oli kyse lääketeollisuudesta ja sitten ruokateollisuudesta. Yhdistys ilmoittaa häpeilemättä tukijoittensa nimet nettisivuillaan. Coca-Cola pistää silmään, ja onhan Fogelholm itse myös kokiksen miehiä. Ihmettelen tämän maan toimittajia. Minulta meni kymmenisen minuuttia selvittää noiden väitteiden tausta. Miksi toimittaja Heidi Vaalisto ei selvittänyt itse asioiden taustoja? Ainoa selitys on, että hän kuuluu manipulaatiokoneistoon, jonka tehtävänä on tuudittaa ihmiset uneen ja aivottomiksi idiooteiksi.

Mutta sitten itse vallankumoukseen. Yhä useammat kollegat ovat ryhtyneet vastarintaan. Luojan kiitos, että on sellainen julkaisu kuin BMJ, joka antaa tilaa todelliselle ajattelulle. Lehden entinen päätoimittaja, joka on hyvin arvostettu myös tieteen puolella, kirjoitti lehdessä, että koko julkaisukulttuuri lääketieteessä on roskaa ja irrallaan todellisuudesta, asia mikä näkyy ja tuntuu juuri erityisesti Suomessa, kun ajatellaan tuota koko maata vuosia harhaanjohtanutta proffaklaania. On myös käynyt ilmi, että julkaisuista lausuntoja antaa sama pieni klikki eli nämä pitävät huolen, ettei tule julkaistuksi sellaista, mikä heiluttaa valtaapitävien palleja. Viimeisimmän pomminpäästi itse Peter C. Gøtzsche, jonka juuri BMJ:ssä julkaistu artikkeli koski psyykenlääkkeitä. Gøtzschen mukaan psyykenlääkkeet ovat usein tarpeettomia ja tappavat vuosittain 500 000, siis puoli miljoona ihmistä. Gøtzsche on tanskalaisprofessori ja Pohjoismaiden Cochrane -yhteisön johtaja. Hän, jos kukaan tietää, kuinka tieteellinen artikkeli kirjoitetaan ja mitä sen tulee sisältää. Nämä Puskan tapaiset professorit ovat puolivillaisilla jutuillaan pilanneet lääkäreiden keskinäisen hengen niin meillä ja muualla. Mutta nyt alkaa ropista. Jos tuleva Sipilän hallitus haluaa todella päästä 10 miljardin säästöihin, niin tältä puolelta löytyy helposti muutama miljardi, ei tarvitse kuin antaa kenkää joillekin ja sulkea turhia opinahjoja ja laitoksia.

Tomi Kokko on mies, jota Fogelholm mollasi. Kokko on hyvä esimerkki todellisesta muutoksesta ja vallankumouksesta, jossa kolmekymppiset nostavat keskisormea sellaisille kuin Fogelholm. Koko konsepti on kunnossa, mitä taas ei ole virallisen puolen tukemalla Jutta Gustafsbergillä. Hänhän on entinen ternimaitokauppias ja sitten aloittanut kuntosalibisneksen. Nyt hän on sitten noussut joka tuutin tähdeksi laihdutusohjelmillaan.

Hän on myös luonut samalla laajan, omaa nimeään kantavan lisäravinnebisneksen, joka näyttää levinneen joka markettiin. Gustafsberg esiintyy melkein kuin lääkäri ja puhuu asiantuntijoista sivuillaan. Miksi Fogelholm ei sitten kritisoi häntä, johtuu siitä, että Gustafsberg noudattaa Fogelholmin linjaa eli että ylipaino pitää saada treenillä pois. Kokko taas puhuu luonnonruuan puolesta, ja sehän ei ole hyvä bisnes, mikä ärsyttää Fogelholmia. Mutta tuo mielipuolinen fyysinen rääkki tulosten saamiseksi vahingoittaa terveyttä. Ylimääräisten proteiinijauheiden tuputtaminen, mitä Gustafsberg myy, voi johtaa vakaviin terveydellisiin ongelmiin. Asia on tunnettu jo 1970-luvulla, jolloin ihmisiä kuoli. Itse olen tavannut potilaan, jonka munuaiset vaurioituivat pysyvästi proteiinijauheista. Olen myös tavannut kolme nuorta naispotilasta, joilla kaikilla oli poikkeuksellisen korkeat maksa-arvot ilman selittävää syytä, kunnes paljastui heidän eläneen melkein yksinomaan noilla proteiinijauheilla. Onneksi he toipuivat ruokavaliomuutoksen ansiosta. Ihminen ei kerta kaikkiaan tarvitse lisäproteiineja. Fysiologinen proteiinien tarve on noin 0.8-1 g ideaalipainokiloa kohden, minkä helposti saa normaaliravinnosta. Joten tässä yhteydessä on vielä kerran painotettava sitä, ettei VHH ole mikään proteiinidieetti, vaan väite on Fogelholmin masinoima vale. Gustafsbergin dieetti, jos mikään, on aito proteiinidieetti.

Ihmisellä ei ole mitään keinoa varastoida ylimääräistä proteiinia. Kaikki ylimääräinen proteiini prosessoidaan maksassa sokeriksi. Prosessi rasittaa maksaa. Syntynyt sokeri stimuloi insuliinia, mikä sitten pitkään jatkuessa johtaa diabetekseen. On myös todettu, että proteiini myös stimuloi insuliinia. Erityisesti punttisalipiireissä suositut proteiinijauheet, jotka sisältävät haaraketjuisia aminohappoja, aiheuttavat huomattavan korkeita insuliinipiikkejä. Bodaajat käyttävät tätä insuliinistimulaatiota hyväkseen rakentaessaan lihaksia, mutta se on hyvin vahingollinen tapa. Menetelmän käyttäminen tavalliselle ihmiselle on suorastaan rikollista. Tässä yhteydessä on hyvä mainita, että nämä uudet proteiinipitoiset maitotuotteet yms. ovat samaa moskaa. Miksi ihmeessä tässä maassa kunnon maitotuotteet ovat kiven takana? Nyt itketään, ettei porukka halua maitoa, mutta kuka haluaa keinomoskaa, joka tuottaa epäterveyttä.

Kaiken lisäksi kova treeni nostaa stressihormonia, pääasiassa kortisolia, joka on "sokerihormoni", joten koko Gustafsbergin tarjoama konsepti vahingoittaa terveyttä. Tietysti lyhyellä aikavälillä voi saada näkyviä tuloksia, mutta pitkällä aikavälillä voi tapahtua mitä tahansa. On todella ihmeellistä, etteivät viranomaiset puutu moiseen. Kirsi Pietiläinen, josta tuli hiljan ravintotieteen professori ylistää Gustafsbergin dieettiä, joten voi kysyä, millä lihaksilla Pietiläinen on asemansa saanut. Ei ainakaan tietojensa perusteella vaan sillä, että kuuluu sopivaan seuraan. Puskan varjo on pitkä.


Blogin aihesanat:
ahneus, aineenvaihdunta, BMJ, Coca-Cola, Cohrane-yhteisö, diabetes, dieetti, disinformaatio, Fazer, Heidi Vaalisto, hittidieetti, hormoni, Ilta-Sanomat, insuliini, internet, itse, jauhedieetti, Juha Sipilä, jumala, Jutta Gustafsberg, juutalainen salaliitto, Kirsi Pietiläinen, klaani, korstisoli, kuntosali, laihdutus, laihdutusohjelma, lihas, lisäravinne, luonnonruoka, lääketeollisuus, lööppi, maksa, maksa-arvo, manipulointi, media, mieli, Mikael Fogelholm, munuainen, Pekka Puska, Pertti Mustajoki, Peter C.Götzsche, pimeä puoli, professori, projektio, proteiinidieetti, proteiinijauhe, psyykelääke, Puska, Putin, rahoittaja, rasvadieetti, ravintoterapeutti, ruokateollisuus, ruokavaliomuutos, sokeri, sokerihormoni, stressihormoni, säästöt, terveydenhuolto, tieto, toinen maailmansota, Tomi Kokko, treeni, trollaus, tutkimus, uutinen, valehtelu, vallankumous, valta, Venäjä rauha toivo, VHH, vilja, vähähiilihydraattinen, Yhdysvallat Israel, ylipaino

Edellinen Seuraava