Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 10.09.2010

VAPAUS JA DEMOKRATIA

"If people let the government decide what foods they eat and what medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls of those who live under tyranny." ~Thomas Jefferson

"Jos ihmset antavat hallituksen päättää mitä ruokaa syövät ja mitä lääkkeitä käyttävät, heidän ruumiinsa on pian yhä surkeassa tilassa kuin niiden sielut, jotka elävät tyrannian alaisina."~Thomas Jefferson (1743-1826)

Runsas 200 vuotta sitten vastaperustetun Amerikan Yhdysvaltojen kolmas presidentti kiteytti sen mitä minä haluan jakaa kanssanne. Demokratia ja vapaus perustuu jokaisen arkipäivän valintoihin eikä juhlallisiin julistuksiin tai "edustukselliseen" demokratiaan. Kolme asiaa riistää vapauden: laiskuus, pelko ja ahneus.

Laiskuus: Ihmiset on opeteltu uskomaan, että kiireen takia on kätevää ostaa valmisruokia ja käyttää mikroa tai käydä täyttämässä itsensä pikaruokalassa. Ihmiset eivät "jaksa" keskittyä elämän tärkeimpään jokapäiväiseen asiaan, kuten ruuanlaittoon, vaan antaa laiskuuttaan sen jonkin muun päätettäväksi ja tehtäväksi. Sitten ihmetellään, miksi voidaan huonosti ja haetaan huonoon oloon apua lääkäriltä, joka on aivopesty farmakologian maagiseen maailmaan.

Henkinen laiskuus on laiskuuden pahin muoto. Ajattelu ja vastuun otto omasta elämästä on monelle mahdoton tehtävä. On helppoa antaa muiden päättää ja hoitaa. Monet odottavat päättäjiltä viisaita päätöksiä kuin kuuta taivaalta. Saan paljon palautetta, joissa valitellaan ja toivotaan, että joku Puska tai Fogelholm muuttaisi kantojaan sen sijaan, että ihmiset itse ottaisivat vastuun itsestään. Jo Jefferson ymmärsi, ettei voida ajatella vapautta ja demokratiaa ilman, että ottaa vastuun itsestä. Laiskuus vie kohti totalitarismia. Fogelholmit ja Puskat eivät ajattele ihmisten parasta vaan omaa virkauraansa.

Itse olen yrittänyt tähdentää, että jokainen voi äänestää joka päivä valitsemalla mitä ostaa. Katsokaa markettien kassajonossa ihmisiä ja heidän ostoksiaan, niin näette, kuinka moni haluaa todella olla vapaa.

Pelko: Me kaikki pelkäämme tavalla tai toisella. Pelko kuuluu elämään. Pelottomuus ei ole terveyttä. Suurin taistelu vapauden eteen käydäänkin omassa mielessä. Kyky toimia, vaikka pelkää, on aitoa rohkeutta.

Valankäyttäjät tietävät pelon merkityksen. Totalitarismissa hallitaan pelon avulla. Ihmisiä katoaa ja seuraavaksi voit olla sinä joka lähtee. Mutta tässä "demokratiassa" meitä hallitaan pelolla. Ihmisiä ei katoa, mutta luodaan uhkia, kuten korkea kolesteroli tai H1N1 epidemia. Järjestelmällä on sitten patenttiratkaisut näihin itse luomiinsa uhkiin. Ihmiset takertuvat näihin mahdollisuuksin ja ovat kaiken lisäksi kiitollisia, että mistä kauheuksista heidät on pelastettu. Pelkoa lisää henkinen laiskuus, joka estää ottamasta asioista selvää. "Kyllä ne muut ajattelevat minun parasta". Tähän ajatukseen perustuu tämä järjestelmä. Kun äänestät minua, niin hoidan asiat puolestasi. Jefferson pitäisi Suomea demokratian irvikuvana.

Lääkärinä minua kauhistuttaa nykylääkäreiden osallistuminen tähän pelon kautta hallitsemiseen. Kun ei ole lukenut muuta kuin lääketehtaiden mainoksia, professoreiden käypähoito-ohjeita ja seiskapäivää, niin ei tiedä elämästä tai tieteestä oikeastaan yhtään mitään.

Tapasin vastaanotolla 85-vuotiaan erittäin hyväkuntoisen, älykkään ja huumoria ymmärtävän naisen, jolta lääkäri oli mitannut kolesterolin ja pitänyt saarnan, että jos hän ei syö kolesterolilääkkeitä, niin hän kuolee. Näillä sanoilla, ja tätä sitten sanotaan lääkärin työksi. Kun minä aloitin nämä hommat, niin periaatteeksi rintamalla kannuksensa ansainneet kollegat neuvoivat, että poista ihmisten pelkoja ja ahdistusta. Ihan tältä kannalta katsoen olemme syvällä totalitarismissa, jonka ylläpitoon lääkärit on valjastettu.

Ahneus: Salaliitot ovat muotia nykyaikana. En usko niihin, mutta ahneudesta johtuvaa kähmintää on ollut koko ihmisen historian ajan. Amerikkalainen termi "jumping in the bandwagon" tiivistää, mistä tässä kaikesta on kysymys. Lauseen voisi kääntää suomeksi "hypätä samaan kelkkaan torvet soiden". Tämä on näiden suurien "salaliittojen" perusperiaate. Kolesteroliteoria oli vain yksi teoria monista muista, kunnes senaattori McGovernin komitea päätti suosittaa vähärasvaista ja runsashiilihydraattista ruokavaliota terveyden perustaksi. Sitten kaikki rahoitus siirtyi tukemaan yksinomaan tätä tutkimuslinjaa, ja niin syntyi myytti tuhannen tutkimuksen totuudesta. Ne itse asiassa toistivat vain samaa eli tuhat kertaa nolla, joka vanhan Elon laskuopin mukaan on nolla, mutta se on totuus jolla myydään paljon lääkkeitä. Siten nykyiset professorit saivat asemansa ja muut työnnettiin nurkkaan häpeämään. Kun ei voida tutkia muuta, niin sitä ei ole olemassa. Kun raha virtaa ja pääsee samojen rattaiden kyytiin, voi soitella torviakin vapaasti. Siksi ei voi puhua tieteestä, siitä mikä koskee lääkkeitä ja ruokaa. Kaikki on yhden asian liikettä, ja se taas ei ole tiedettä.

Ei ole olemassa mitään saatanallista komiteaa, joka miettii pahoja ihmiskunnan päänmenoksi. On vain ahneita opportunisteja, jotka ovat pettäneet sen luottamuksen, minkä yhteiskunta on heille osoittanut.

Jos haluaa itsenäistyä ja olla vapaa, kannattaa tehdä jotain omalle laiskuudelle, kohdattava pelkonsa, tiedostettava ja otettava vastuu omasta ahneudesta. Ahneitahan me olemme kaikki, me äidin pikku possut.

Muutama esimerkki mihin laiskuus, pelko ja ahneus johtaa.

Intiassa lasketaan että noin 150. 000 pientilallista on tehnyt itsemurhan ajauduttuaan konkurssiin GM teknologian takia (Monsanto). Siis kansan murha ilman suunnitelmaa. Kaikkihan on vain edistystä, tiedettä ja taloutta.

www.alternet.org

Sitten uutinen kaloista. Ahneus on iskenyt kalatalouteenkin. Kun norjalaista lohta saadaan alle 10 € kilo, niin vieläkin halvemmalla täytyy saada silläkin uhalla, että uusi tuhoaa vanhan (alkuperäisen lohen). Kukaan ei tarvitse moista sillä entiselläkin tultaisiin toimeen, mutta ahneus ajaa vaikka helvettiin.

"Tiede", joka on nivoutunut kolesterolilääkkeiden ympärille, on nuorisokielellä todella hanurista. Niistä ei ole hyötyä, vaan haittaa, ja koko karmeus alkaa vähitellen paljastua, kun aito tiede lääketeollisuuden masinoiman (bandwagonin) sijaan on alkanut selvittää, mistä todellisuudessa on kysymys. Mutta milloin tieto saavuttaa Suomen lääkärit, on aivan eriasia, ja statinointi jatkuu.

archinte.ama-assn.org/../1032 archinte.ama-assn.org/.../1024

download.journals.elsevierhealth.com (pdf tiedosto)

www.dailyexpress.co.uk

Edellinen Seuraava