Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 02.11.2009

VIELÄ KERRAN PANDEMIASTA

Ellei ilmaannu jotain mullistavaa, tämä on toistaiseksi viimeinen kirjoitukseni pandemia-aiheesta,. Pandemian seuraaminen vie kohtuuttomasti aikaani muilta töiltä. Tietoa on saatavissa runsaasti ihan suomen kielellä (myös ruotsiksi). Ehdottomasti paras sivusto on rokotusinfo, jolle soisin tiedonjulkistamispalkinnon, ihan vaikka maassa edelleenkin esiintyvän breshneviläisyyden kiusaksi. Tämä hyvä sivusto paljasti THL:n ja lääketeollisuuden kytkennät salaisine budjetteineen. Ohessa muutama sivusto, jotka täydentyvät jatkuvasti.

www.rokotusinfo.fi

www.nvic.org

www.theflucase.com

www.medicalvoices.org

Edelleenkin olen sitä mieltä, että H1N1 on lievä tauti, jossa parhaimman ja usein pysyvän vastustuskyvyn saa sairastettuaan taudin. Toistan, tauti leviää niin nopeasti, että rokotusohjelma tulee liian myöhään. Konsulit eivät myöskään halua kertoa, että rokotukset ovat epävarmoja. Rokotteet eivät anna 100 %:sta suojaa, vaan teho vaihtelee 30 % – 70 %:n välillä, millä kriteerillä Yhdysvaltojen terveysviranomaisen ne hyväksyy (FDA). H1N1 -rokotteen tehoa ei tiedetä.

On harvinaista, että influenssa sellaisenaan muodostuu kohtalokkaaksi. Potilaat menehtyvät jälkitauteihin tai ovat heikkoja ennestään. On totta että, H1N1 on aiheuttanut nuorilla keuhkotoiminnan pettämisen, ja se on äärimmäisen vakava sairauden tila. Meidän oloissa tila on hoidettavissa, kuten kanadalainen raportti osoittaa. Sen suhteen ei siis tarvitse kokea paniikkia. Miksi näitä nuoria on sitten sairastunut, ei ole tiedossa, mutta ei ole myöskään mitään näyttöä, että rokotus suojaisi tältä komplikaatiolta.

jama.ama-assn.org

On huomioitava, että vastaavan tapaisia äärimmäisiä tiloja liittyy kaikkiin sairauksiin. Terveitä nuoria naisia voi menehtyä raskauteen, ja sitä pidetään valitettavana, mutta siitä ei möykätä kun se ei edistä kenenkään bisneksiä. Suomessa kuolee yli 700 potilasta sairaala-infektioihin ja samassa suhteessa kaikkialla maailmassa ilman, että julistetaan hätätiloja. Peli on kuitenkin kovaa. Ruotsin lehdistö puhuu 80 000 ihmisen sairastuneen, kun todellinen luku on laskettavissa sadoissa.

www.aftonbladet.se Kaiken lisäksi laajoja virustutkimuksia ei tehdä, joten ei edes tiedetä, mistä on kysymys. Kaikki puhuvat vain H1N1 -viruksesta ikään kuin maailmassa ei olisi muita viruksia. Taudin diagnoosi tehdään vain kliinisten oireiden perusteella, joita ovat lämpöily, kylmänväreet, vuotava nenä, kurkun karheus, yskä, lihaskivut, väsymys ja ruokahaluttomuus. Eli siis oireita, jotka sopivat mihin tahansa virustautiin. Mitä sitten tapahtuu kun näitä oireita toitotetaan julkisuudessa? Asiaa tutki amerikkalainen CBS –televisioyhtiö. CBS tutki omalla kustannuksellaan neljän eri osavaltion alueella useampia tuhansia oireellisia ihmisiä. Olen referoinut kyseistä tutkimusta aikaisemmassa blogissani, ja tulos oli mielenkiintoinen, kerrottakoon se siis vielä kerran. Valtaosassa, yli 90 %:ssa tapauksista, ei voitu osoittaa mitään sairautta aiheuttavaa mikro-organismia eli oireet tulivat ”korvien väistä” Seuraavaksi eniten oli tavallisia kausiflunssan viruksia ja H1N1 -virusta vain 2 %:ssa tapauksista. Ei 98 % oireellisista sairasti muuta kuin H1N1 -tautia. Kuitenkin kaikki pannaan samaan piikkiin. Emme siis tiedä, kuinka laajasta jutusta on kysymys. Ja miksi ylipäänsä luovuttiin yleisestä testaamisesta? Häiritseekö se jonkin mielikuvia ?

Sitten viime hetken tietoa: CDC (Centers for Disease Control and Prevention) on julkaissut analyysin Yhdysvalloissa huhtikuun ja elokuun välillä 36 lapsen kuolemasta. Enemmistö oli kroonisesti sairaita, mutta kuusi potilasta oli terveitä, ja kaikille oli yhteistä samanaikainen stafylococcus aureus -bakteerin tulehdus. Virus heikentää ylähengitysteiden vastustuskykyä, jolloin bakteeri pääsee keuhkoihin. Stafylokokki on tavallinen bakteeri iholla, mutta erikoistilanteissa se muodostuu ongelmaksi.

www.startribune.com

Sitten kanadalainen alustava tutkimus, joka osoittaa, että aikaisempi tavallinen flunssarokote altistaa H1N1 -infektiolle. Tämä on havainto, joka osaltaan tukee rokotuksiin kriittisesti suhtautuvien mielipidettä. www.cbc.ca

Kun puhutaan rokotuksiin kuolleista, niin niidenkään suhteen ei ole sen tarkempaa tietoa. Uutisen mukaan Koreassa olisi kuollut viisi henkilöä rokotuksen komplikaatioihin.

joongangdaily.joins.com

Mutta kyllä lännessäkin on herätty asiaan. New York Times puhuu myös kuolemasta rokotuksen yhteydessä.

www.nytimes.com

Myös isot organisaatiot kuten WHO on tarkentamassa suosituksiaan. SAGE (Strategic Advisory Grouop of Experts) on WHO:n neuvoa-antava elin, joka nyt pitää yhtä rokotetta riittävänä. Alle 10-vuotiaita lapsia ei tulisi rokottaa.

www.who.int

Sveitsi on ottanut tiukan kannan suhteessa raskaana olevien rokottamiseen.

www.swissmedic.ch

Mutta suomalaiset asiantuntijat ne vasta viisaita ovat.

www.iltalehti.fi

Tässä ylimielisyyden maassa unohtuu helposti, että viisautta on muuallakin. Sveitsi on yksi vapaimpia maita näillä kulmilla. Sveitsiä ei koske EU:n lääketeollisuuden lobatut päätökset, vaan se kykenee tekemään itsenäisiä päätöksiä, ainakin toistaiseksi. Nämä ”marginaali-ilmiöt” kertovat oikeastaan, mistä tässä asiassa on kysymys.

Miksi sitten suhtaudun kriittisesti lievien tautien rokotuksiin, johtuu omasta kokemuksesta. Typeryyttäni otin vuosia sitten flunssarokotuksen, kun sitä tyrkytettiin sairaalassa. En ole koskaan ollut niin sairas kuin rokotuksen jälkeen. Sairastamisessa meni vuosi. Sain muun muassa kahteen otteeseen keuhkokuumeen, josta toinen johti tehohoitoon ja olin kuolla siihen. Sen jälkeen opin myös kuuntelemaan potilaita ja täytyy sanoa, etteivät nuo komplikaatiot ole harvinaisia ja heppoisia asioita, vaikka meille niin uskotellaan. Todellisuudessa komplikaatioita ei juuri tutkita tai ne selitetään yli. Kokemani komplikaatio on rokotemyyjien mielestä jotain muuta kuin heidän tuotteensa aiheuttamia. Itse kokemuksesta tiedän, mikä on totta.

Olen hoitanut siitä lähtien itseäni toisella tavalla ja suositellut sitä muillekin. D-vitamiini on keskeinen mitä tulee immuunijärjestelmään. Kun olen käyttänyt D-vitamiinia riittävästi, ei ole tarvinnut sairastella mitään pöpöä. Viranomaiset vastustavat D-vitamiinin käyttöä. Voi vain kysyä, miksi? Ruotsissa kollega sai kenkää suositeltuaan D-vitamiinia flunssan hoitoon. Eikö asian tulisi olla toisinpäin? Kenkää viranomaisille. Kanadassa on asia otettu vakavasti, ja D-vitamiinin edut on huomattu. D-vitamiinin on todettu lisäävän yli 200 eri mikrobeja tuhoavan peptidien määrää elimistössä.

www.nutraingredients-usa.com

Syyskuussa Torontossa oli D-vitamiinikokous. Uusi suositus on: 1000 IU = 25 mcg jokaista painopaunaa kohden. Kun paunan jakaa kahdella (1 lb. = 16 oz. = 453,59237 g.) niin saa karkeasti ottaen kilomäärän eli jokaista 12.5 kg:aa, tarkkaan laskien 11,339807 kg:aa, kohden tuo 1000 IU. Tällä annoksella jatketaan 3 kk jonka jälkeen S-D-25 testi. Pitoisuuden pitäisi olla yli 100 nmol/ l. Jos se on alle, niin annosta lisätään ja jos yli niin vasta 250 nmol/l ylittävillä annoksilla kannatta laskea D-vitamiinin määrää. Siis asia on selvä kuin pläkki, mutta sitten on se suuri Mutta. Useimmat terveyskeskukset kieltäytyvät mittaamasta D-vitamiinia! Miksiköhän? Se on sitä suomalaista lääketiedettä. Toinen aine, joka todistetusti ehkäisee flunssan jälkeistä keuhkokuumetta varsinkin ikääntyvillä, on sinkki. Riittävä annos on 30 – 50 mg päivässä. Olen käyttänyt molempia vuosia.

Olen saanut jeesustelevia palautteita siitä, kuinka tärkeää on tutkimus ja kuinka hienoa on, että Suomi saa nuo rahat. Tietysti se on tärkeää, mutta onko THL se instanssi, jonka pitäisi vetää noita. Asia kuuluisi yliopistoille. Kaiken lisäksi THL on sitoutunut samaan firmaan lähes loppuiäksi. Mitä sitten tapahtuu, kun maan ylin lääkintäviranomainen sitten sotkeutuu moiseen. Se sokeutuu kaiken muun suhteen. Hyvä esimerkki on papilloomavirukseen (HPV) kehitetty rokote Gardasil. Papilloomavirus on yhdistetty kohdunkaulan syöpään. Sain palautetta eräältä perheenäidiltä:

”THL on tehnyt ainakin laajaa HPV-rokotetutkimusta jo vuosia GlaxoSmithKlinen kanssa, yläasteikäisiä nuoriani pyydettiin mukaan tähän, ja sen seurantatutkimukset kestävät vuoteen 2024.”

On syntynyt todella pitkä avioliitto teollisuuden ja virkamiesten välille. Gardasilia on markkinoitu lähes karkkina joka tytölle vailla sivuvaikutuksia. Nyt niitä on ilmaantunut runsaasti ja myös se, ettei rokote juuri suojaa miltään sillä HP-viruksetkin muuntuvat alinomaa. THL on satsannut kaikki munansa Gardasil -koriin huomioimatta muita vaihtoehtoja.

HPV -tulehdus johtuu huonosta hygieniasta. Kysymys ei ole tytöistä eikä naisistakaan, vaan pojista ja miehistä. Miehet pesevät alapäätään valitettavan harvoin. Vapaasta seksistä huolimatta monelle miehelle omaan elimeen koskeminen on ahdistavaa. Esinahan alla pesii vaikka mitä. Monella tuo esinahka on vielä niin tiukka että peseminen ei tahdosta huolimatta luonnistu.

Tiedetään että kondomin käyttö vähentää HPV -infektiota vähintään 70 % vaikka ei peseytyisi lainkaan (sellaisia ihmisiä on paljon). Tiedetään myös, että juutalaisilla naisilla kohdunkaulan syöpää esiintyy huomattavan vähän. Tämä selitetään juutalaisten miesten ympärileikkauksella. Ei ole kovinkaan kauan siitä kun suomalainen lääketieteen viisaus loisti tässä suhteessa mediassa. Eräs professori vastusti ympärileikkauksia kovin sanoin väittäen niiden olevan ihmisoikeuksien vastaisia. Tälle proffalle ihmisoikeudet rajoittuvat vain miehiin. Naisten kohtuja saa silpoa vapaasti.

Muistuu mieleen aika kun minusta piti tulla gynekologi. Vanhempi kollega muisteli aikaa ollessaan lääkärinä Walesin hiilialueella. Sairaalaan tuotiin nainen, jolla oli kovia alavatsakipuja ja tulehdus. Nainen leikattiin ja alavatsan alueelta löydettiin neljänneskilo hiilipölyä jonka pesua karttava mies oli vuosien saatossa istuttanut vaimoonsa. Joten HPV -rokotus ei ole mitään pyhän esinahan ollessa kyseessä. Esinahka symboloi ihmisoikeuksia. Eläköön!


Blogin aihesanat:
bakteeri, D-vitamiini, EU, H1N1, hengitys, HPV-rokotustutkimus, ihmisoikeus, immuuni, infektio, influenssa, keuhkot, kohdunkaulan syöpä, kohtu, komplikaatio, oireet, pandemia, raskaus, rokote, rokotus, rokotusinfo, SAGE, seksi, sinkki, stafylokokki, syöpä, THL, tulehdus, tutkimus, vastustuskyky, virus, WHO, ympärileikkaus

Edellinen Seuraava