Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 27.02.2012

VIESTINTÄTOIMISTOJEN VALHEET

Suomalaisilla on naiivi usko siihen, että media kertoo totuuden. Venäjällä asiat ovat toisin. Siellä valehdellaan. Mutta meillä puhutaan totta. Todellisuudessa median tarkoitus on Suomen kaltaisessa maassa olla osa hallintajärjestelmää. Ihmisten mielet täytetään roskalla, minkä tarkoitus on tuudittaa ihmiset hyväuskoisuuden uneen. Sitä varten on missikisat, Putoamiset, Idolsit ja vastaavat. Niitä varten, jotka pitävät moista roskana, on sitten ”uutiset” joiden pohjimmaisena tarkoituksena on ylläpitää vallassa olevaa järjestystä. ”Kello on puoli yhdeksän maassa on kaikki hyvin”.

Avoin yhteiskunta, mitä nyt sillä ikinä tarkoitetaankin, on haavoittuvainen kaikelle epäjärjestykselle, joten suuria massoja on hienovaraisesti ohjattava oikeaan suuntaan. Tämän manipulaation todellinen guru ja perustaja oli Edward Bernays, joka 1928 julkaistussa kirjassaan Propaganda totesi tylysti:

”The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country."

Edward Bernays oli muuten suuren Sigmund Freudin vaimon sisaren poika, joka suuren rahan houkuttelemana prostituoi suuren setänsä ajatukset. Kun Freud totesi ihmisen kärsimyksen vähenevän tiedostamisen avulla, niin Bernaysin idea oli, että mikä pysyy piilossa, myy hyvin. Tiedostamaton pelko on hyvin orjuuttavaa ja sen avulla voidaan ohjata massoja. Bernaysin ideat ovat koko läntisen maailman henkinen pohja edelleenkin. Sillä pyöritetään taloutta ja politiikkaa. On touhulla nimikin: ”vapaa maailma”. Ei ihme, että ihmiset ovat vieraantuneet itsestään ja pelkäävät jo omaa varjoaan.

Koko viime syksyn koimme melkoista karppausmyllytystä mediassa. Kun luki noita juttuja, tuli mieleen, että toimitukset olivat joutuneet hysterian valtaan, ja koko media kulki nollatasolla.

Oli suuri otsikko: ”Karppauksen suosio on romahtanut”. Kun sitten luki jutun, niin kävi ilmi että jokin pieni haastattelututkimus oli todennut karppauksen suosion laskeneen haastateltujen parissa peräti kokonaista 1 %. Sitten julkkuja ilmaantui valittamaan kokemuksistaan. Uusiavuton näyttelijä kertoi laihtuneensa liikaa! Voi hellan lettas.

www.iltalehti.fi

Härskein juttu ilmestyi kuin tilauksesta tätä kirjoittaessa maanantaina 27.2.2012 Ilta Sanomissa: Karppaus päättyi sydänkohtaukseen.

Koko sivun jutussa 44-vuotias nainen esiintyy omalla kuvallaan. Hän oli aloittanut karppauksen päästäkseen ylipainosta ja oli onnistunut siinä. Painoa oli tippunut 10 kiloa, ja kunto noussut kohisten että lomalla Syötteellä oli vaivattomasti kyennyt kiipeämään ylös alas tunturia.

Eräänä yönä hän sitten sai rintakipukohtauksen ja hakeutui sairaalaan. Jutun mukaan sairaalassa todettiin korkeat kolesteroliarvot. Sitä sitten pidettiin kaiken pahan syynä. Kuitenkin suvussa oli ollut sydän- ja verisuonitauteja, ja hänellä oli todettu sepelvaltimotauti. Aivan jutun lopussa sitten mainittiin, että kyseinen henkilö oli tupakoinut. Bingo! Karppaus on paha ja kaiken sairauden syy. Mutta, kun asiaa tarkastellaan faktojen kautta, niin tupakoiva ylipainoinen sepelvaltiotautia sairastava keksi-ikäinen nainen on klassinen sydänkohtauspotilas, missä karppauksella ei ole mitään osuutta asiaan. Naiset ovat erityisen herkkiä tupakoinnin haitoille. Toisaalta tiedetään, että etenkin naisilla kohonnut kolesteroli on suojaava tekijä. Voi vain kysyä, miksei Ilta-Sanomat otsikoinut Olen tupakoiva läski nainen ja sain sydärin.

Karppaus on valtaapitäville niin paha asia, että sen varjolla saa rauhassa valehdella ja jättää vaille huomiota todelliset syyt, mitkä tekevät meidät sairaaksi.

Median rappio on syvällä. Toisaalta voisi sanoa, että ”anna anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät” sillä alennustilaan on syynä kaksi pahinta syntiä: tietämättömyys ja laiskuus. Tässä sitten viestintätoimistot löytäneet saumansa. Väärää informaatiota on helppo jaella, kun samalla myy asiakkaiden ilosanomaa.

Manipulaatio leviää kaikkiin tuutteihin. Wikipedia on yksi väärän informaation lähde. Tekopyhästi puhutaan, että juttu ei täytä heidän kriteereitään, mutta kuitenkin jutun annetaan keikkua sivustolla. Se on yksi tapa vaikuttaa ja samalla väistellä vastuuta. fi.wikipedia.org

Samalla tavalla monet netin keskustelusivustot on pilattu muutamien tyyppien toimesta. Nämä pilaavat kaiken järkevän keskustelun. Joillakin näistä tyypeistä on yhteys viestintätoimistoihin.

Tosiasioiden vääristely ja pelottelu johtaa traagisiin seurakusiin. D-vitamiinia on demonisoitu (erittäin paha kilpailija Big Pharmalle) mistä sitten moni on joutunut kärsimään. Valtaosa lapsista kärsii D-vitamiinin puutteesta, asia mistä neuvolalaitos on täysin pihalla.

www.iltasanomat.fi

Joten, ottakaa sitten kaikki rokotteet, syökää margariinia ja statiineja kiltisti, niin isoveli on iloinen.

Mikael Fogelholm se vain jaksaa marista kuin vanha ukko. Sen sijaan hän voisi miettiä, miksi ihmiset ovat vihaisia. Ja näitä vihaisia on entistä enemmän. Vai ovatko he väärässä, kun ovat päässeet vuosikausien lääketokkurasta yksinkertaisella ruokavaliolla? Voi, voi.

www.taloussanomat.fi

Edellinen Seuraava