Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 14.03.2014

VIRALLISET RAVINTOSUOSITUKSET MURENEVAT

Elämme kahdenlaisessa maailmassa. Toinen pyrkii realismiin, toinen elää fantasioissa haaveillen suuria.

Esimerkki realismista: 5. päivä maaliskuuta 2014 julkaistiin British Medical Journalissa johtavan yhdysvaltalaisen sydäntutkijan James DiNicolantonion artikkeli siitä, ettei vähärasvainen ruokavalio estä sydäntauteja eikä myöskään pidennä elämää. DiNicolantonion mukaan nykyinen suositus korvata tyydytetyt rasvat kasviperäisillä omega-6-rasvoilla perustuu virheelliseen ja epätäydelliseen tutkimustietoon. Virallinen ruokavalio on murenemassa huimaa vauhtia. Tutkijan mielestä tarvitsisimme samanlaisen laajan terveyskampanjan kuin 1970- ja 80-luvuilla, kun demonisoitiin tyydytetty rasva. Nyt pitäisi avoimesti kertoa, että systeemi oli väärässä.

Esimerkki fantasiasta: Eläkeläinen Pekka Puska kömpi aamulypsyn aikaan TV-studioon haastateltavaksi. Miehelle on jäänyt iänikuinen nauha päälle. Pohjois-Karjala pyörii edelleen mielessä ja tietysti Puskan ikioma neuroosi, karppaus. Hän on yksi keskeisistä henkilöistä, jotka lanseerasivat rasvattomuus-valheen Suomeen. Kyse oli henkilökohtaisesta vallan tavoittelusta, jossa politiikka ja löysä tutkimus sekoittuivat keskenään. Syntyi klaani, joka kaappasi vallan tämän maan lääketieteessä. Siitä lähtien tuo klaani on määrännyt, mitä tutkitaan ja kuka saa tutkia. Se, mistä DiNicolantonio puhuu, on ollut aina tiedossa. Kiusallisia kysymyksiä esittäneet on nujerrettu, ja viisaat ovat olleet vaiti.

Studio 55:ssä Puska kertoo olevansa huolissaan terveydenhuollon tilasta maassamme. Erikoinen huomio. Tarkoittaako hän sitä aikaa, kun hän vastasi kaikesta vai nyt tätä 2,5 kuukauden aikaa, kun hän on ollut eläkkeellä? Hän joko ei ota vastuuta omasta kaudestaan tai sitten systeemi romahti hänen jäädessään eläkkeelle. Veikkaan jälkimmäistä. Päiväunelmat ovat mukavia, mutta kun on kysymys omasta terveydestä, nyt olisi viimein aika herätä todellisuuteen.

Miksi vale on elänyt näin pitkään johtuu siitä, että se on hyödyttänyt joitakin piirejä. Nixonin aikana Yhdysvalloissa tehtiin maatalousreformi, jolloin pienet tilat tapettiin periaatteella "grow or die". Syntyi jättimaatalous, joka on huomattavien voittojen lähde. Perusraaka-aineena oli omega-6-rasvat, vehnä, soija ja maissi. Eläimet ja ihmiset ruokittiin tällä yhdistelmällä. Suomi omaksui saman ideologian. Tilakokojen piti kasvaa täälläkin. Maitotilat eivät tuottaneet tarpeeksi, vaan Länsi-Suomen tilat voitiin valjastaa Amerikan tapaan. Perusraaka-aineina ovat olleet viljat, pääasiassa vehnä ja rypsiöljy. Raisio on sitten sekoittanut koktailin, jota syövät siat, kalat ja ihmiset. Näennäisesti halpa raaka-aine tuo brändättynä suunnattomat voitot. Viljelijä saa viljatonnista noin 120 €, kun pelkkä leipätonni kaupassa maksa 6000 €. Aamiaismurot ja muut vastaavat tuotteet ovat todella hyviä voittojen lähteitä.

Kaiken taustalla on ollut MTK:n äärivanhoillinen mafia. Heille luomu on kauhistus, joka uhkaa rakennelmaa. Maitotilat on tapettu ja ihmiset ajettu kasvukeskuksiin istumaan liukuhihnan ääreen kyhäämään kännyköitä. Siksi on selitettävissä, että tällä hetkellä Suomen ainoat terveysruoka-asiantuntijat ja median lemmikit Mikael Fogelholm ja Ursula Schwab ovat agronomeja. Näin luonnollinen ruuan tuotanto muuttui suuryhtiöiden agribisnekseksi.

Jotta tämä olisi ollut mahdollista, niin tarvittiin joku täky, millä saada ihmiset uskomaan muutoksen tarpeellisuuteen. Kun Jumala ei enää toiminut manipulaation välineenä tarvittiin jotain muuta. Se oli terveys. Kun äkkikuolemalla pelotellaan, niin jokainen yrittää pelastautua tarttumalla mihin tahansa oljenkorteen. Se oljenkorsi oli margariini. Niin tämä kaikki alkoi, ja siinä Puskalla oli iso rooli.

Kutsun sylttytehtaaksi koko sitä koneistoa, joka manipuloi ihmisten mieliä ruoka-asiassa. Siihen kuuluu suuri raha, mainos- ja mediatoimistot sekä visionsa menettänyt media. Nyt tuo jättijärjestelmä uhkaa romahtaa, kun julkisuuteen on vuotanut tieto, että sokeri on epäterveellistä ja eläinrasvat ovat terveyttä edistävää ravintoa. Tätä muuten ei olisi tapahtunut ilman nettiä, sillä media piti kiinni ja edelleenkin roikkuu vanhassa kaavassa.

Jotta systeemi ei romahtaisi tarvitaan uusi täky, millä ohjata ihmisten käyttäytymistä. Näitä täkyjä on oikeastaan kaksi: toinen on eettisyys ja toinen ilmastonmuutos. Näissäkin asioissa valehdellaan. Tietysti sylttytehtaan mielestä eettistä ja ilmaston kannalta hyvää on kaikki se ruoka, mikä kulki ennen terveellisyyden nimellä.

Helsingin Sanomissa oli laaja artikkeli kalan syömisen eettisyydestä. Lehden mukaan eettistä on, kuinka ollakaan, suomalainen kassikirjolohi. Asiasta voisi kirjoittaa pitempäänkin, mutta jos keskitytään sanaan eettisyys, se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että asiat tehdään oikein ja järkevästi oikealla tavalla. Tässä yhteydessä ei ole eettistä kasvattaa kassilohia ja ruokkia niitä Raision rehulla. Eettisyyttä ei ole tuo kasvatus jonkun kuvitellun idean tai hyödyn takia. Eettisyyttä on, että kala kasvaa vapaana. Jos ei kasva, niin ei sitten syödä sitä, vaan syödään sitä mitä saadaan. Se on eettisyyttä. Hesarin juttu on klassinen esimerkki sylttytehtaan manipulaatiosta, missä eri termeille annetaan uusi merkitys. Taka-ajatuksena ei ole luonnonsuojelu, vaan keinotekoisen ruuan tuotannon tukeminen.

Fogelholm jauhaa jatkuvasti eettisyydestä ja on muun muassa sitä mieltä, etteivät ikääntyvät tarvitse lihaa. Mutta eläinproteiinit ovat tutkimuksen mukaan elintärkeitä ikääntyville. Fogelholmin etiikan mukaan vanhukset voivat kärsiä ja kuolla, kunhan hänen ideologiansa säilyy puhtaana.

Ilmasto on toinen tapa kyykyttää ja syyllistää ihmisiä. Koko ilmastoasia on todella sekava vyyhti, josta voi ammentaa mitä tahansa omien tarkoitusperien tueksi. Jos nobelisti Al Gore olisi oikeassa, uisimme kaikki meressä. Ei ole kauankaan siitä, kun puhuttiin ilmaston lämpenemisestä. Vaivihkaa termi on muuttunut ilmastonmuutokseksi. Se on kätevää, sillä siten voidaan selittää kaikki kuten se, että jos tänään sataa, niin huomenna voi paistaa. Tai jos talvi on leuto ja edellinen talvi oli kylmä, niin kaikki menee ilmastonmuutoksen piikkiin. Ihmisiä on helppo kyykyttää epämääräisillä asioilla. Mutta nyt ilmastonmuutos on tullut mukaan myös ruokaan. Hesarin tapaiset manipulaattorit kirjoittavat tuon tuostakin, mikä ruoka tuhoaa ilmastoa ja mikä ei. Kun lukee noita juttuja, niin ilmastonkin kannalta agribisnes on se paras ratkaisu eli lehti kirjoittaa suurteollisuuden piikkiin. Obaman hallintokin on väsäämässä suosituksia tähän suuntaan, vaikka sinänsä ilmastokysymys ei ole merkinnyt Yhdysvalloille mitään.

Kalasta vielä sen verran, että saksalainen kauppaketju Lidl on alkanut myydä tuoretta kalaa valmiissa annospakkauksissa. Ostimme Pohjois-Atlantilta pyydettyä turskaa, joka oli erinomaista. Käykää ostamassa, niin kala pysyy tuoreena. On eettistä, että myydään ruokaa, joka pitää ihmiset terveinä.


Blogin aihesanat:
aamiaismuro, agribisnes, agronomi, Al Gore, asiantuntija, British Medical Journal, eettisyys, eläinproteiini, eläinrasva, eläkeläinen, epäterveellinen, fantasia, Helsingin Sanomat, henkilökohtainen valta, HeSa, Hesari, ikääntyvä, ilmasto, ilmaston lämpeneminen, ilmastonmuutos, James DiNicolantomio, Jumala, jättimaatalous, kaappaus, karppaus, kassikirjolohi, keinotekoinen ruokatuotanto, klaani, kuolema, kännykkä, leipätonni, Lidl, liha, liukuhihna, lohi, luomu, luonnonsuojelu, löysä tutkimus, maatalousreformi, mainostoimisto, maissi, maito, maitotila, manipulaatio, margariini, media, mediatoimisto, Mikael Fogelholm, MTK, muutos, neuroosi, Nixon, nobelisti, Obaman, omega-6-rasva, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, politiikka, Puska, raha, Raisio, rasva, rasvattomuus, rasvattomuus-valhe, ravintosuositus, realismi, rehu, rypsiöljy, soija, sokeri, sydän, sydäntauti, sydäntutkija, sylttytehdas, terveydenhuollon tila, terveyskampanja, terveysruoka-asiantuntija, tilakoko, turska, tutkija, tutkimus, tutkimustieto, tyydytetty rasva, täky, Ursula Schwab, vale, valta, vanhus, vapaa kala, vehnä, vilja, viljelijän viljatonni, virallinen ruokavalio, virheellinen tutkimustieto, vähärasvainen, vähärasvainen ruokavalio

Edellinen Seuraava