Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 27.11.2012

YHDEN IHMISEN EGOTRIPIN TÄHDEN

Valtiovallan siunauksella yksi henkilö saa pyöritellä ja pelotella kansaa aina kun ahdistaa ja kokee, ettei hänen suuruuttaan enää arvosteta. Tämä sama pelottelukampanja käytiin läpi jo viime kesänä, mutta aihe on jälleen nostettu lööppeihin ikään kuin se olisi uusi ja vallankumouksellinen. Puskan edessä media on rähmällään kuin itse ukko Kekkosen aikana. Kukaan ei uskalla kysyä mitään, vaikka jo itse viesti sisältää ristiriitaisuuksia. Koskahan koittaa päivä, jolloin joku toimittaja tekisi yksinkertaisen kysymyksen, että mihin tuo kaikki perustuu. Toimittajan ei tarvitse ymmärtää mitään, mutta lukijoiden parissa on paljon niitä, jotka vastauksen perusteella huomaavat vedätyksen. Vapaassa demokratiassa jokainen väite tulisi perustella etenkin, jos esittäjänä on valtion viraston pääjohtaja, mutta mehän elämme Bysantissa, ja jotkut virastot ovat vain johtajansa egon jatkeita.

Puskan aikana koko terveydenhoito on romahtanut, valtion työterveys myyty suursijoittajille, kokemattomat vuokralääkärit pyörittävät perusterveydenhuoltoa, joka on jaettu kahteen kastiin. On terveyspalveluja työssäkäyville ja sitten niille muille, mikä on siten johtanut hurjaan eriarvoisuuteen terveysasioissa. Alimman ja ylimmän tuloluokan välinen elinajan ennuste on kasvanut yli kymmeneen vuoteen. Tämä siitäkin huolimatta, että alin ryhmä syö eniten noita Puskan rakastamia lääkkeitä - tai sitten syy on noissa lääkkeissä. Tämä on sitä Puskan luomaa eugeniikkaa, mitä edellinen ja nykyinen maan hallitus myös kannattaa.

http:/193.166.173.45/tup/hyvinvointikatsaus/hyv_032_valkonen.pdf

Puska kertoo mediassa vähähiilihydraattisen ruokavaliobuumin olevan ohi. Mihin hän väitteensä perustaa? Miksi kukaan toimittaja ei kysy, että onko tutkittu ja miten, sillä THL on moneen kertaan ilmoittanut, ettei tutki vähähiilihydraattista ruokavaliota lainkaan? Luulisi tämän herättävän toimittajan ajatteluprosessin. Mistä Puska on saanut tietää, että VHH:n suosio olisi hiipumassa? Toiveajattelua vaiko Makkarakauppias kertoi, se sama, joka sai Puskalta palkinnon? Ilmeisesti aina, kun joku kertoo käyttävänsä rypsiöljyä, niin Puska saa orgasmin.

Ilmeisesti Puska vietti opiskeluaikansa KEPUn tupailloissa, kun hän ei tunne VHH:ta, joka on ollut yli 200 vuotta diabeteksen perushoito. Jos hän olisi ollut sisätautien luennoilla, hän olisi oppinut tuolloin, ettei sokeri ja hiilihydraatit sovi diabeetikoille. Tässä suhteessa hän on joko tietämätön tai sitten valehtelee suomalaisille hyvin ikävällä tavalla.

Puska vetoaa FINRISKI -tutkimukseen. Tutkimuksessa esitettiin valikoitujen 25-74-vuotiaiden henkilöiden kokonaiskolesterolin tasojen suurentuneen ja siitä sitten on tehty suuri haloo ja kerrottu satojen kuolevan ennenaikaisesti. Syylliseksi Puska vetää vähähiilihydraattisen ruokavalion ja ennen kaikkea kasvaneen voin suosion.

Ensinnäkin olisi selvitettävä, keitä nuo valikoidut henkilöt olivat ja olivatko he samoja kuin edellisessä tutkimuksessa vai joitain muita. Jos eivät olleet samoja, niin ryhmiä ei voi verrata keskenään, etenkin jos selvitetään jonkin asian muutosta.

Kolesterolinousut olivat sadasosaluokkaa, kun arvot on aina ilmoitettu korkeintaan kymmenesosina. Jo koulussa opetettiin, ettei kymmenes- ja sadasosia pidä sekoittaa keskenään. Eli, jos tutkittava joukko oli eri kuin edellisellä kerralla ja muutokset olivat sadasosissa, niin löydös on yhtä kuin nolla sillä vähäiset muutokset mahtuvat mittausvirheeseen.

Näitä mittausvirheitähän on tässä nähty Puskan viimeisen linnakkeen Itä-Suomen opiston D-vitamiinitutkimuksissa. Todellisuudessa mitään kokonaiskolesterolitason nousuja ei ole tapahtunut. Ennen mitattiin kymmenesosilla ja nyt sadasosilla. Jo harakatkin nauravat moiselle.

THL:n Finriski -laskurista jokainen voi nähdä, ettei sadasosia lasketa. Laskurista jokainen voi myös selvittää oman riskinsä ja havaita, ettei kymmenesosien kokonaiskolesterolitasojen muutos juuri nosta riskiä.

Puskan pakkoneuroosi kaikkea sitä kohtaan, mikä sotii hänen 40 vuotta vanhaa teoriaansa vastaan saa jo naurettavat mittasuhteet. Aasinsilta vähähiilihydraattiseen ruokavalioon herättää lähinnä hilpeyttä. Iltalehti kirjoittaa:

"Niin kutsuttujen kevytlevitteiden suosio on romahtanut viidessä vuodessa. Enintään 40 prosenttia rasvaa sisältävien levitteiden käyttö putosi 39 prosentista 24 prosenttiin.

Samaan aikaan voista ja kasviöljystä tehtyjen rasvaseosten käyttö on lähes kaksinkertaistunut 20 prosentista 37 prosenttiin.

Voita käyttää leivällä nyt kuusi prosenttia suomalaisista, kun luku vielä vuonna 2007 oli kolme prosenttia. Myös suolan saanti on kääntynyt hienoiseen nousuun".

Mutta, rasvojen markkinaosuuksien muutoksesta ei voi vetää mitään johtopäätöksiä VHH:n suuntaan eikä mihinkään, mihin Puska viittaa. Tutkimus ei edes ole selvittänyt, kuka on ollut VHH:lla ja kuka ei. Kun kolesterolitasot eivät ole faktisesti nousseet, niin tuo havaintohan kertoo asian, mikä on ollut tiedossa jo aikojen alusta: että eläinrasvat ovat terveellisiä. Kevytlevitteet tässä mielessä ovat kuluttajien harhauttamista.

Nämä ns. riskitutkimukset ovat mennyttä aikaa. THL:n käyttämät riskitekijät ovat hyvin heppoisia mittareita ennustamaan mitään. Nykyisin enemmistö sydäninfarktiin sairastuneista ei omaa juuri mitään näitä riskitekijöistä, joilla THL pelaa. Jos kolesterolitason nousu aiheuttaisi lisääntyneen riksin, sydänkuolemat nousisivat suorassa suhteessa kolesterolitasojen nousun kanssa. Mutta näin asia ei ole, vaan valtaosalla sydäninfarktiin kuolleista on kolesteroliarvot keskimääräisellä tasolla. Miksi nykyisin siis vain noin 100 miestä ja noin 20 naista sadastatuhannesta saman kolesterolipitoisuuden omaavasta kuolee, jos syy olisi kolesterolipitoisuudessa. Miksi ei 99 900 miestä ja 99 980 naista kuole tämän kolesterolipitoisuuden takia? THL voisi myös kertoa kansalle, miksi Pohjanmaalla kuollaan useammin sydäninfarktiin kuin Helsingissä, vaikka kolesterolitasot ovat samat.

http:/www.ktl.fi/attachments/finriski/2008b35.pdf

MONICA on WHO:n alaisuudessa tehty 10 vuoden seurantatutkimus sydänkuolemista 21 maasta. Se koski 10:tä miljoonaa ihmistä. Tutkimus osoitti, ettei sydänkuolemilla ja klassisilla riskitekijöillä ollut mitään yhteyttä. Ei ole ihme, ettei tästäkään puhuta meillä mitään sillä havaintohan romuttaisi lopullisesti Puskan rakentaman kyykytysjärjestelmän.

Ikä on ainoa luotettava ennustaja. Ikääntyessä ihminen yleensä kuolee jossakin vaiheessa, asia mikä on unohtunut Puskalta. American Family Physician -lehden mukaan naisten riski kuolla sydänkohtaukseen tulevan 10 vuoden aikana 50-vuotiaana 0.4 %, 60-vuotiaana 1.4 %, 70-vuotiaana 5 %, 80-vuotiaana 15.3 %, ja 90-vuotiaana 27,2 %.

Miehillä vastaavasti: 50-vuotiaana 3,2 %, 60-vuotiaana 8,4 %, 70-vuotiaana 9.3 %, 80-vuotiaana 19,6 % ja 90-vuotiaana 22,3 %.

Valitettavasti meillä ei ole pilleriä, joka estäisi ikääntymisen. Tässä vaiheessa moni voi todeta, että meitä on vedätetty todella raskaasti.

Edellinen Seuraava