Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 29.06.2008

YHDYSVALTOJEN PRESIDENTINVAALIT JA SUOMI

Näin sotien keskellä ja maailmanlaajuisen laman lähestyessä ihmiset ympäri maailman odottavat kuin kuuta taivalta Yhdysvaltojen tulevaa presidentin vaaleja, joiden odotetaan tuovan muutoksen parempaan. Mitä tuo parempi sitten tarkoittaakin niin asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Meillä Suomessa McCain edustaa nykyisen rymistelylinjan jatkumista ja Obama, jotakin ennenäkemätöntä uutta John Kennedyyn verrattavaa. Todellisuudessa suurvalta tekee mitä mielii oli keulakuvana kuka tahansa. Kennedykin rymisteli aikoinaan vaikka siitä ei haluta puhua.

Yhdysvaltojen tapaisessa maassa presidentillä ei ole juuri erkitystä. Ei kukaan yksittäinen henkilö kykene hallitsemaan sellaisia kokonaisuuksia joita vaaditan suuren valtion hoidossa. Tulevaa voikin arvioida tutkimalla niitä taustaryhmiä, joita on kerääntynyt kunkin ehdokkaan taustalle.

Näin lääkärinä minua kiinnostavat terveyssiat ja se miten nuo asiat heijastuvat meille Suomeen. Suomi yhdessä muun maailman kanssa painiskelee kohtuuttomasti paisuneiden lääke- ja terveydenhoitokustannusten puristuksessa. Tässä mielessä Barak Obama ei ole hyvä ratkaisu. Hänellä on lääketeollisuuden voimakas tuki takanaan. Julkisuudessa Obama on kieltänyt suhteensa suuriin lääkefirmoihin mutta todellisuudessa hän saa lääketeollisuudelta huomattavasti suurimman tuen. Hän on lisäksi toiminut Eli Lillyn, yhden suurimmista lääkefirmoista, lakimiehenä. Muiden maiden kyykytys lääkeasioissa tulee jatkumaan varmasti jos hänet valitaan.

Löysin mielenkiintoisen sivuston aiheesta. Siitä näkee selvästi eri intressipiirien tuen presidenttiehdokkaille. Tarkastelemalla tukein taustoja voi ounastella kunkin ehdokkaan tulevaa politiikkaa. Miksei Suomessakin voisi olla vastaava sivusto. Ei tulisi ikävää jälkipyykkiä. www.opensecrets.org on erinomainen sivusto.

www.opensecrets.org/pres08/select.php?ind=H04

En ole lääkkeitä vastaan vaan vastustan turhia lääkkeitä. Kolesterolilääkkeet ovat yksi turhan lääkityksen muoto. Lääkäreihin kohdistuvalla suuren rahan markkinoinnilla, lääketeollisuuteen sitoutuneiden professorien ja rasvahypestä elävän sekä ihmisten kuoleman pelkoa hyödyttävän median avulla näitä lääkkeitä popsii tällä hetkellä noin 500 000 suomalista kun todellisuudessa ja tiukan tieteellisen arvion mukaan lääkkeestä voisi olla hyötyä vain vajaalle 10 000 potilaalle. Kaikki muut popsivat lääkettä turhaan ja altistavat itsensä riskeille. Huonon lääketieteellisen tietämyksen takia meidän kaikkien sitten pakko maksaa rojaltit kansainvälisille rosvoille. Tuo raha on sitten poissa muusta ja todella tärkeästä. Statiinit ovat kaiken lisäksi potentiaalisesti vaarallisia. Ne aiheuttavat muun muassa dementiaa, syöpää, lihastuhoa, kipuja ja sydämen vajaatoimintaa ja sitä kautta lisäävät äkkikuoleman riskiä. Onneksi Suomen päättäjiltä näyttää löytyvän munaa vastustaa moista hulluutta. Se on hatunnoston arvoinen teko.


Blogin aihesanat:
dementia, Eli Lilly, kipu, kolesteroli, kuolema, lam, lihas, lääke, McCain, media, Obama, sota, statiini, Suomi, sydän, syöpä, Yhdysvallat

Edellinen Seuraava