Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 01.05.2013

YLE UUTISOI: VÄÄRIN KARPATTU

YLE:stä on tullut vähitellen kanava, jonka tarkoituksena on ylläpitää konsensusta veronmaksajien rahoilla. YLE:n tapana on julkaista kritiikittömästi kaikki, jos sanojana on valtionlaitoksen pääjohtaja tai jos nimen edessä on sopivia titteleitä kuten asiantuntija, dosentti tai professori.

Milloinkaan ei kysytä, mihin tosiasiaan mikin ilmoitus perustuu. YLE elää Topeliuksen aikaa, jolloin vain herrat olivat hyviä ja ajoivat pyyteettömästi isänmaan asioita. Olisi viimein herättävä todellisuuteen ja ymmärrettävä, että jokainen asiantuntija ajaa omaa agendaa tai on palkattu tai muuten kytköksissä johonkin toiseen tahoon ja pistetty puhumaan taustaryhmän asian puolesta.

Toimittajan tärkein tehtävä olisi valottaa juuri sitä taustaa, mikä kummittelee kunkin lausunnonantajan taustalla. Tähän ei YLE kykene, ainakaan eivät TV1:n uutiset, joiden ainoana tarkoituksena on luoda illuusio, että kaikki on hyvin ja paha on jossakin muualla, minkä takia katastrofit sitten tulevat aina yllättäen.

Jään kaipaamaan YLE:stä eläkkeelle siirtynyttä Martti Backmania. Hän ei ole toimittaja, vaan todellinen journalisti, joka osaa tehdä oikeita kysymyksiä. Hyvin tärkeä tieto on myös se, ettei haastateltava osaa vastata yksinkertaiseen kysymykseen tai vastaukset ovat yleistäviä. On ilo lukea Backmanin muitakin kirjoituksia. Hänellä on terävä kyky nähdä todellisuus kaiken hömpän takaa.

Dosentti Ursula Schwab jaksaa aina pelotella kansaa. Ehkä hän tähtää samalla tavalla professoriksi kuten Mikael Fogelholm aikoinaan. Schwab on Itä-Suomen opiston ravintotieteilijä, joka taannoin julkisesti sanoi, että niiden perheiden lapset tulisi ottaa yhteiskunnan huostaan, jotka eivät noudata virallista ruokavaliota.

Schwab on saanut jälleen tilaa yhteiskunnan maksamassa mediassa YLE:ssä. Kukaan ei kysynyt, mihin hänen väitteensä tällä kertaa perustui. Schwabin mukaan Suomessa ja Ruotsissa

karpataan väärin. Hänestä on tullut yllättäen vähähiilihydraattisen ruokavalion asiantuntija tässä maassa siitäkin huolimatta, että saman laitoksen professori Matti Uusitupa sai aiheesta hepulin julkisuudessa ja selitti karppaamisen olevan humpuukia. Myös THL on ilmoittanut, ettei se tutki vähähiilihydraattista ruokavaliota. Voi siis kysyä, mistä Schwab ammentaa tietonsa. Erikoista, sillä nuo "asiantuntijat" ovat autuaasti unohtaneet, että tällä ruokavaliolla on hoidettu diabeetikkoja yli 200 vuotta. Ruokavalio oli diabeetikkojen perushoito silloin, kun itse aloitin nämä työt ja pitkään kliinistä työtä tehdessäni. Sitten raha astui kuvioihin. Matti Uusitupa julisti, ettei diabeetikkojen tarvitse noudattaa enää hankalaa ruokavaliota, vaan he voivat syödä mitä tahansa, kunhan ottavat lääkkeet. Uusitupa on menettänyt muistinsa tai tietoisesti valehtelee, sillä hän on syntynyt samana vuonna 1946 kuin minäkin. Hänen pitäisi tietää ruokavalioiden taustat.

Schwab pelottelee ihmisiä kovista rasvoista, mihin ei ole mitään perustetta. Se on sitä samaa nonsenseä, jolla ihmisiä on peloteltu nämä vuodet. Schwab voisi näyttä edes yhden tutkimuksen, jossa eläinrasvojen vaarallisuus on todettu kiistattomasti. Laajat viimeaikaiset tutkimukset eivät tue Schwabin väitteitä, sillä on todettu päinvastaista. Tutkijoiden mukaan eläinrasvat eivät aiheuta mitään ongelmia, mutta heidän mukaansa olisi tärkeää tutkia, mitä aiheuttavat ne aineet, joilla eläinrasva on korvattu. Hyvä ehdotus, mutta mafia ei siihen suostu, sillä se romauttaisi bisnekset.

Toisessa tutkimuksessa, joka julkaistiin aivan hiljan todettiin, että kun eläinrasvat korvattiin näillä "terveellisillä" rasvoilla, nousi kuolleisuus selvästi.

Advice to substitute polyunsaturated fats for saturated fats is a key component of worldwide dietary guidelines for coronary heart disease risk reduction. However, clinical benefits of the most abundant polyunsaturated fatty acid, omega 6 linoleic acid, have not been established. In this cohort, substituting dietary linoleic acid in place of saturated fats increased the rates of death from all causes, coronary heart disease, and cardiovascular disease

Olemme päätyneet nykytiedon mukaan paradoksaaliseen tilanteeseen. Koko lääketieteen eliitti suosittelee markkinavoimien kanssa yhdessä rasvoja, jotka selvästi lisäävät kuolleisuutta. Voi siis kysyä, missä on valvova virkamies, mutta olemmehan nähneet, ettei Valvirasta ole mihinkään. Kannattaa siis äänestää jaloillaan ja jättää nuo terveysrasvat kaupan hyllylle.

Schwab ei jätä meitä rauhaan. HS:n haastattelussa hän sanoo että ihmiset syövät turhaan kalaöljykapseleita. Taas hän osoittaa tietämättömyytensä tai sitten valehtelee miellyttääkseen tiettyjä piirejä.

Schwab yrittä pakkosyöttää rypsiöljyä kansalle. Rypsiöljy sisältää paljon omega-6-rasvoja, joiden todettiin edellä olevan hengenvaarallisia. Sitten rypsiöljy sisältää alfalinolihappoa (ALA), jota markkinakoneisto virheellisesti myy omega-3-rasvana. ALA tulee kasvimaailmasta, mutta ihminen tarvitsee eläinmaailman omega-3-rasvoja (DHA EPA). Useimpien elimistö ei muuta ALA:aa noiksi todellisiksi eläinperäiseksi omega-3-rasvoiksi. Valtaosa tuosta ALA:sta jää elimistöön, missä se helposti hapettuu ja aiheuttaa tulehduskierteen, mistä sitten vähitellen seuraa terveyden romahtaminen.

On tutkimuksia, joissa on verrattu kalaöljyjä tuohon kasviperäiseen rasvaan. Selvästi on todettu, että eläinperäinen omega-3-vähentää sydänsairauksia, kun taas ALA on vailla tehoa. Pelkästään tämän tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että lääketieteellinen eliitti ja ruokateollisuus ovat romuttaneet luottamuksemme.

Nykyisin tiedetään, että elämän pituus riippuu paljolti eläinperäisen omega-3-rasvan määrästä elimistössä. Mitä enemmän elimistössä on näitä rasvoja, sitä pitempi elämä. Maailmalla on nykyisin muotia mittauttaa oma pitoisuus, mutta ei meillä. Sehän murtaisi vaivalla ja suurella rahalla rakennetun järjestelmän.

Kalaöljyt vähentävät halvauksen jälkeistä aivovauriota, jos ne annetaan 5 tunnin sisällä kohtauksesta.

Omegarasvat vaikuttavat myös immuniteettiin. Kalaöljyt parantavat immuniteettia, kun taas omega-6 vaikuttaa haitallisesti immuunijärjestelmään. Aikoinaan niitä käytettiin vaimentamaan immuunijärjestelmää elinsiirtojen jälkihoidossa. Krooninen immuniteettihäiriö altistaa infektioille ja syövälle. Nykyisin lapsille pakkosyötetään näitä rasvoja, jonka seurauksena on sitten hyvä rokottaa.

Sen sijaan on todettu, että kalaöljyt vähentävät rintasyöpäriskiä 30 %. Nämä rasvat myös ovat hyviä nivelille, sillä ne estävät nivelrikkoa ja niveltulehduksia. Kaiken lisäksi kalarasvat estävät ikääntymismuutoksia geenitasolla.

Nykyisin niin yleinen ylipainon syy on paljolti kaikissa ruuissa käytetyssä omega-6-rasvassa. Nuo rasvat vaikuttavat aivoissa siten, että ne lisäävät ruokahalua ja katkaisevat normaalin säätelymekanismin. Ruokateollisuus on löytänyt itselleen sopivan yksinkertaisen reseptin. Sopiva määrä teollisuussuolaa sekoitettuna omega-6rasvaan, niin sillä syntyy helposti ruokariippuvuus. Jos ette usko, niin syökääpä perunalastuja iltaisin.

Tässäkin asiassa meitä on harhautettu uskottelemalla, että eläinrasvat lihottavat ja nämä "pehmeät" ja "terveelliset" kasviperäiset monityydyttämättömät rasvat laihduttavat. Lapsillehan näitä rasvoja tyrkytetään. Ei ole siis ihme, että he lihovat.

En suosittele käyttämään mitään näistä kasviöljyistä. Hyväksyn ainoastaan erittäin hyvälaatuiset oliiviöljyt ja sitten tietysti eläinrasvat ja kookoksen. Kuka tahansa voi todeta tämän itse vaihtamalla rasvoja. Vointi kohenee silmissä ja ikuiset flunssatkin vähenevät. Miksi kukaan ei kysy, mihin Schwabin höpinät oikein perustuvat?

Olen löytänyt muutamia käyttöalueita näille "terveellisille" rasvoille. Kun lähdemme matkalle, laitan aina talon vesilukkoihin kerroksen rypsiöljyä. Se estää veden haihtumisen ja niin viemärit eivät haise. Omega-6-rasva voi olla hyvä hyönteiskarkote. Sen pitäisi tehota torakoihin, muurahaisiin ja ampiaisiin. Kun torakka kuolee, sen raadosta alkaa haihtua mm. näitä omega-6-rasvoja, jolloin muut torakat pakenevat.

Suomesta on hävinnyt johtajuus. Katainen on pätemätön, niin myös hänen hallintonsa. Heillä ei ole mitään käsitystä elämästä, eikä maailman menosta. Maa on konsulttien käsissä. Backman on kirjoittanut myös tästä. Terveydenhoitojärjestelmä on romutettu. Työssäkäyviä ylihoidetaan ja muut saavat sitä sun tätä. Kokoomuksella on neuroosi kaivosten suhteen. He haluavat väkisin uraanikaivoksen Rukan maisemiin, ja heidän lapsellinen ja konsulttien manipuloima illuusio puhtaasta kaivosteollisuudesta on todellista unta. Niiden ääntä ei kuulla, joita asia koskee. Tavallaan se koskee koko Suomea, sillä uraani on ja pysyy iankaikkisesti. Ruka sijaitsee vedenjakajalla, ja myrkyt valuvat fysiikan lakien mukaan alaspäin, niin itään kuin länteenkin. Kaivosinto johtuu Kiinan talouskasvusta, mutta sekin alkaa olla illusiota. Kun Kiina notkahtaa, kaivosten omistajat juoksevat karkuun. Kaikki jää veromaksajien maksettavaksi.


Blogin aihesanat:
asiantuntija, diabetes, flunssa, geeni, hiilihydraatti, HS, huostaanotto, ikääntyminen, immuunijärjestelmä, infektio, johtajuus, kaivos, kalaöljykapseli, karppaus, kookos, mafia, Martti Backman, Matti Uusitupa, media, Mikael Fogelholm, nivelrikko, niveltulehdus, oliiviöljy, omega-3, omega-6, perunalastu, rasva, riippuvuus, rintasyöpä, rokotus, ruokavalio, rypsiöljy, syöpä, terveydenhoito, THL, titteli, toimittaja, tulehdus, tutkimus, Ursula Schwab, Valvira, valvova virkamies, viemäri, vähähiilihydraattinen, YLE, ylipaino

Edellinen Seuraava