Käyttäjätunnus (sähköpostiosoitteesi)
Salasana

BLOGIARKISTO

Aihesanalista

© 2012-2021 Tekstit Antti Heikkilä
Powered by NettiSite


Kirjoitettu 12.05.2014

YLEN MENNEISYYDEN AGENDAT

Moni meistä joutui kasvamaan siinä neuvostoajan maailmassa, jossa YLE systemaattisesti opetti Suomen kansaa uskomaan, että Lenin-setä antoi maallemme itsenäisyyden, ja että Neuvostoliitto rakasti rauhaa ja että sen atomipommit olivat rauhan välineitä ja että Yhdysvallat ja Nato ovat pahoja sodanlietsojia. Jopa Paavo Väyrynen väsäsi Åbo Akademissa väitöskirjan, jossa totesi, että Neuvostoliito elää ikuisesti. Se romahti kuitenkin muutaman vuoden kuluttua tuon veret seisauttavan tieteellisen teoksen ilmestymisen jälkeen. Maailma muuttui, mutta ei YLE - eikä Helsingin Sanomat. Molempiin on jäänyt tuo neuvostoaikojen ylimielinen paasaamisen henki, jolle on tyypillistä äärimmäinen omnipotenssi yli kaiken realismin. Molemmille on myös tyypillistä todellisuuden suodattaminen omien agendojen mukaisesti.

Muutama esimerkki siitä, kuinka epäilyttävällä tasolla etenkin YLE:n uutistoimisto on edelleenkin. Taannoinen YLE:n ohjelma viljoista oli todellista neukkukamaa entisaikojen tyyliin. Ulkomailta peräisin olevaa uutista oli laitettu kommentoimaan suomalainen poliittisesti korrekti asiantuntija niin kuin silloin ennen, jolloin asian hoiti joku taistolaisdosentti. Tässä ohjelmassa käsiteltiin yhdysvaltalaisen kardiologin William Davisin kirjaa gluteiinin haitoista. Yle oli hankkinut omaksi asiantuntijakseen ravintoteraputti Reijo Laatikaisen. Hän edustaa Kepulle ja MTK:lle rakkaan suurmaatalouden asiaa. On vaikea ymmärtää ohjelmantekijöiden korvienvälin aivoituksia, sillä Laatikainen ei ole mikään lääketieteen asiantuntija vaan tavallinen agronomitaustainen ravintoterapeutti. Syvällä rintaäänellä Laatikainen kuitenkin tyrmää Davisin, joka on kokenut lääkäri. Laatikaisen valinta osoittaa joko uutistoimituksen osaamattomuutta tai sitten valinta oli tarkoin harkittu. Mutta, tämähän on perinteinen tapa kertoa kansalle, että tässä maassa asuu kaikki viisaus ja asiat järjestyksessä. Muualla hölmöillään. Yhtä hyvin YLE olisi voinut hankkia paikalle asiantuntijaksi leipätehtailijan, mutta sehän olisi ollut liian osoittelevaa. Kun valitaan poliittisesti oikeaoppinen asiantuntija, jolla ei ole mitään tuntemusta itse asiasta, niin saadaan sitä, mitä halutaan. Laatikaisen mukaan gluteiinista on haittaa vain keliaakikoille, mikä väite on totaalisen väärin. Gluteiini on maailmanlaajuisesti epidemian lailla leviävä ongelma, jonka vain kliinikot tuntevat. Tällä hetkellä ongelma on siinä, ettei ole olemassa vielä eksaktia testiä, jolla todeta vaiva. Kun ei ole testiä, niin Laatikaisen tapaiset tyypit voivat kieltää asian pakenemalla tutkitun tiedon taakse tajuamatta, että on paljon ongelmia, joita ei ole edes tutkittu ja joihin ei mikään menetelmä ylety.

YLE:n asiantuntija Reijo Laatikaiselle voin kertoa, että viljojen haitat on tiedetty hyvin pitkään. Gluteiini-intoleranssi on ollut kliinikoiden tiedossa vuosikymmeniä. Tämä on asia, jota ei voi osoittaa millään testillä, eikä se siten ole totta tämän maan laatikaisten mielissä.

Davis on pitkän linjan kliinikko, joka on erikoistunut sydän katetrisaatioihin, toiselta nimeltä pallolaajennukseen, siis siihen, millä pelastetaan ihmishenkiä. Davis havaitsi kliinisessä työssään viljojen haitat ja siirtyi vähitellen tutkimaan pelkästään näitä potilaita. Heitä on todella paljon. Saman viljojen haitan olen itsekin huomannut omassa työssäni. Ongelma on siinä, että keliakia on vain pieni jäävuoren huippu koko ongelmakentässä. Viljojen haittojen tunnustaminen romuttaisi koko suurmaatalouden, ruokateollisuuden kivijalan ja suurten voittojen lähteen - viljat. Sitähän ei missään tapauksessa voida sallia.

Alan guru neurologi Marios Hadjivassiliou on vääntänyt rautalangasta aiheesta artikkelin BMJ -lehteen 2012. Luulisi Laatikaisen lukevan kyseistä aviisia tai sitten tieto talloo pahasti oman uskomusjärjestelmän liikavarpaille. Gluteiini on yhdistetty yli 200:aan eri sairauteen. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa neuropsykiatriset sairaudet. Jo 1960-luvulla havaittiin viljojen laukaisevan skitsofreniaa. Tuolta ajalta on useampia tutkimuksia siitä, että viljojen poisjättö vaikutti erittäin suotuisasti skitsofreenikkojen toipumiseen. Esimerkiksi sairaalajaksot lyhenivät puoleen. Vaikka ravintoterapialla on ollut huomattavan positiivinen vaikutus psykiatristen potilaiden hoidossa, niin on se kylmästi sivuutettu lääkkeiden tieltä. Psykiatriset klinikat tarjoavat potilailleen tänä päivänä leipää, leipää ja leipää, kiitos fogelholmien ja laatikaisten masinoimien ravintosuositusten. Kun oireet pahenevat, niin lääkkeitä lisää. Jokainen voi tässä vaiheessa kysyä, mihin ihmeeseen tarvitsemme moisia asiantuntijoita.

Kliininen kokemus ja osaaminen on jotain aivan muuta kuin jotkin keinotekoiset hajanaiset tutkimukset, joihin media usein vetoaa. Niillä ei useinkaan ole mitään yhteyttä ihmisten todellisuuteen. On arvioitu, että vain vajaa 20 % lääkärin kliinisesti työstä perustuu jonkin asteen tutkittuun tietoon. Muu on kliinistä kokemusta. Tekopyhästi puhutaan näyttöön perustuvasta lääketieteestä. Professori John Ioannidis aiheutti taannoin todellisen shokin tutkitun tiedon kanssa pelaavien parissa osoittamalla, että valtaosa näistä tutkimuksista on todellisuudessa täyttä roskaa. Bandolier on Oxfordin tutkijoiden julkaisema lehti näyttöön perustuvasta terveydenhuollosta. Ryhmän mukaan vain 1 % lääketieteen julkaisuista on tieteellisesti päteviä. Voi siis kysyä, mihin perustuvat tässä maassa monien "asiantuntijoiden" jyrkät totuudet, joita heitetään lonkalta kirjoituspöytien takaa. On siis erotettava toisistaan poliittisesti hyväksytty totuus, jonka tueksi esitetään sellaista roskaa kuin Pohjois-Karjala -tutkimus ja kliininen todellisuus. Maailmalla onkin otettu käyttöön termi Clinical Based Medicine - CBM, kliiniseen kokemukseen pohjautuva lääketiede, joka vastaa parhaiten potilaan todellisuutta.

Puskan kaltaiset eivät voi sietää CBM-termiä, kun eivät ole koskaan olleet missään todellisessa työssä. Mitä nyt pakollisten kuvioiden takia ovat kurkkineet kokeneen kollegan olan takaa potilasta. CBM on asia, jota ei voi opiskella kirjoista. Se kehittyy vuosien saatossa rankan työkokemuksen kautta.

YLE uutisoi, että Venäjän Karjalan terveystilannetta pidetään samanlaisena kuin Pohjois-Karjala -projektin alkutilannetta Suomessa 1970-luvulla. Nyt sinne sitten työnnetään samaa hömppää, vaikka täkäläisestä projektista ei ole ollut käytännössä mitään hyötyä. Terveyserot Pohjois-Karjalan ja muun maan välillä ovat edelleenkin entisenlaiset. Diabetesta sairastavia on Pohjois-Karjalassa noin 30 prosenttia enemmän kuin muualla maassa keskimäärin, ja diabetes yleistyy muuta Suomea nopeammin. Tästähän YLE ei halua uutisoida, sillä se romauttaa koko vaivalla tehdyn ja kauniisti kuorrutetun kakun. Todellisuudessa kurjat olot, köyhyys ja nälkä ovat olleet sairauksien perussyy, mutta siitä puhuminen vie pohjan Becelin ja Flooran ilosanomalta. Kurjuus aiheuttaa epigeneettistä tietä niin sydän- ja verisuonitautia kuin diabetestakin.

YLE:n uutistoimisto pakenee vastuusta syyllistämällä ihmisiä. Enää ei ole kysymys todellisesta ruuasta vaan ilmastosta. Voisi kysyä, mihin tutkittuun tietoon uutinen hiilijalanjäljestä ja koko jäljestä yleensä? Tuleeko tieto viljaparoneilta vai keneltä? Uutinen muistuttaa suuresti tietoa Lenin-sedästä sekä presidentti Halosen kissasta, josta on leivottu Suomen ja Venäjän rauhan ja ystävyyden symboli.

Toinen Lenin-setä -uutinen koskee karppausmörköä, joka on kaivettu kaapista. Uutisen mukaan lihalla ja eläinrasvalla karppaavat ovat EHKÄ alttiimpia sairastua raskausajan diabetekseen. Vaikka tutkimus itsessään on täyttä sontaa ihan metodinsa takia, niin oli taas pakko ahtaa liha, eläinrasva ja karppaus samaan uutiseen, vaikka alkuperäisessä tutkimuksessa ei näin sanota.

YLE:n uutistoimitus on oma irrallinen todellisuutensa tässä maassa. Se on vallankäyttäjien oma mieltenmuokkauskanava, jossa teemat vaihtuvat sylttytehtaan toiveiden mukaan. Se on sääli, sillä YLE:lla on pätevää väkeä kuten esimerkiksi ne, jotka tekevät MOT- ohjelmaa ja valitsevat aiheita Teemalle.


Blogin aihesanat:
agenda, agronomi, asiantuntija, atomipommi, Bandoliet, Becel, BMJ –lehti, CBM, diabetes, eläinrasva, epidemia, Floora, gluteiini, gluteiini-intoleranssi, guru, hiilijalanjälki, ilmasto, itsenäisyys, John Ionnidis, kardiologi, Karjala, karppaus, katetrisaatio, keliaakikko, kepulainen, kliinikko, leipätehtailija, Lenin, liha, lääkäri, Marios Hadjivassiliou, mieli, Mikael Fogelholm, MOT, MTK, Nato, neuropsykiatrinen, neuvostoaika, Neuvostoliitto, Oxford, paasaus, Paavo Väyrynen, pallolaajennus, Pekka Puska, Pohjois-Karjala, potilas, presidentti Halonen, professori, psykiatrinen, Puska, raskausaika, rauha, ravintoterapeutti, ravintoterapia, Reijo Laatikainen, skitsofrenia, sodanlietsoja, suurmaatalous, sydän, sydäntauti, sylttytehdas, taistolaisuus, Teema, terveyserot, tiede, tutkimus, uutistoimisto, verisuoni, verisuonitauti, väitöskirja, William Davis, Yle, ylimielinen, Åbo Akademia

Edellinen Seuraava